Fenerbahçe tam gaz !

Fenerbahçe tam gaz !

Fenerbahçe, Spor Toto Süper Lig'in 17. hafta mücadelesinde Kasımpaşa'ya konuk oldu. Karşılaşma Fenerbahçe'nin 3-0'lık üstünlüğüyle sona erdi.

Spor Toto Süper Lig'in ilk yarısının lideri Fenerbahçe, ikinci yarıya da 3 puanla başladı. Lider, Kasımpaşa deplasmanında Dirk Kuyt'ın 2 golü ve Caner'in golüyle sahadan 3-0'lık galibiyetle ayrıldı.

İKİNCİ YARININ İLK GOLÜ KUYT'TAN

 Maça Alper Potuk'un bulunduğu sol kanadı etkili kullanarak başlayan Fenerbahçe, kurduğu baskının meyvesini 15. dakikada aldı. Gelişen organize atakta top Raul Meireles'ten Emenike'ye, Nijeryalı golcüden de penaltı noktasında bulunan Diego'ya geldi. Topu kontrol eden Diego, ceza sahası dışındaki Dirk Kuyt'ı gördü. Kuyt topun gelişine yaptığı harika vuruşla Issakson'un sağından meşin yuvarlarlağı ağlarla buluşturdu: 

KUYT 6'LIYI BULDU

 Kasımpaşa'nın Fenerbahçe kalesine baskı kurmaya başladığı anlarda Fenerbahçe çok kritik bir dakikada golü buldu ve farkı 2'ye çıkararak iyice rahatladı. Maçın 69. Dakikasında sağ çaprazdan ceza sahasına giren Gökhan Gönül pasını Dirk Kuyt'a aktardı. Hollandalı yıldıza tecrübesini konuşturdu, yaptığı net vuruşla kendisinin ve takımının 2'inci golünü attı.

90+5. dakikada Kasımpaşa topu tüfeğiyle saldırırken, Fenerbahçe kontratağa iyi çıktı. Sağ kanattan gelen Diego içeride bomboş durumdaki Caner'i gördü. Caner kariyerinin en kolay gollerinden birini attı.

MAÇIN ÖZETİ İÇİN DİĞER SAYFAYA GEÇİNİZ
 

[PAGE]

 

M.S: Mücadele Fenerbahçe'nin 3-0'lık üstünlüğüyle sona eriyor.

90. DK: GOOOLL!! Fenerbahçe, Caner Erkin'in son dakikada attığı golle skoru 3-0 yapıyor.

85. DK: Fenerbahçe karşılaşmadaki ikinci oyuncu değişikliği hakkını Dirk Kuyt'ın yerine Mehmet Topuz'u oyuna alarak kullanıyor.

83. DK: Hasan Ali Kaldırım'ın yerden pası ile ceza sahası içerisinde sağ çaprazda topla buluşan Gökhan Gönül'ün çektiği şut farklı şekilde üstten dışarı çıkıyor.

80. DK: Veysel Sarı'nın uzun pası ile ceza sahası içerisinde sağ çaprazda topla buluşan Adem Büyük'ün çektiği şut yan ağlarda kalıyor.

78. DK: Alper Potuk'un kendi yarı alanından gönderdiği uzun topu Dirk Kuyt kafayla Diego'ya indiriyor. Sol çaprazdan topla birlikte ceza sahası içerisine giren Diego'nun çektiği şutu kaleci Andreas Isaksson kurtarıyor.

77. DK: Kasımpaşa karşılaşmadaki son oyuncu değişikliği hakkını Andre Castro'nun yerine Sanaharib Malki'yi oyuna alarak kullanıyor.

76. DK: Dirk Kuyt'ın ara pası ile ceza sahası dışında sol çaprazda topla buluşan Emmanuel Emenike için ofsayt bayrağı kalkıyor.

72. DK: Diego'nun sol kanattan yaptığı ortayı savunma kafayla uzaklaştırmak istiyor ancak top ceza sahası yayı içerisinde bulunan Emmanuel Emenike'ye geliyor. Emenike'nin volesi savunmadan dönüyor.

70. DK: Fenerbahçe yarı alanının ilk metrelerinde Dirk Kuyt'a sert müdahalede bulunan Adem Büyük sarı kart görüyor.

69. GOOOLL!! Fenerbahçe, Dirk Kuyt'ın attığı golle farkı 2'ye çıkarıyor. Sağ çaprazda topla buluşan Gökhan Gönül ceza sahası içerisine girdikten sonra yerden pasını penaltı noktası üzerinde bulunan Dirk Kuyt'a veriyor. Kuyt düzgün bir vuruşla hem kendisinin hem de takımının 2. golünü kaydediyor.

65. DK: Fenerbahçe yarı alanının ilk metrelerinde sağ taç çizgisine yakın bir noktada Caner Erkin'in Ryan Babel'e yaptığı faulün ardından sözlü olarak tartışan Caner Erkin ve Veysel Sarı sarı kart görüyor.

61. DK: Tabare Viudez'in uzun pasını Adem Büyük kafayla altıpas çizgisine yakın bir noktada sol çaprazda bulunan Andre Castro'ya indiriyor. Andre Castro'nun çektiği şut az farkla yandan dışarı çıkıyor.

60.: DK: Fenerbahçe bu dakikada karşılaşmadaki ilk oyuncu değişikliği hakkını zorunlu olarak kullanıyor. Sakatlanarak oyuna devam edemeyen Raul Meireles'in yerine Hasan Ali Kaldırım karşılaşmaya dahil oluyor.

59. DK: Kasımpaşa bu dakikada karşılaşmadaki ilk oyuncu değişikliği hakkını Oscar Scarione'nin yerine Tabare Viudez'i oyuna alarak kullanıyor.

57. DK: Kasımpaşa ceza sahasına yakın bir noktada Ryan Donk ile girdiği ikili mücadelede yerde kalan Raul Meireles kısa süreli bir sakatlık yaşıyor.

54. DK: Sağ kanattan kazanılan köşe vuruşunda topun başına Caner Erkin geçiyor. Caner'in ortasını ön direkte Adem Büyük kafayla uzaklaştırıyor.

52. DK: Adem Büyük'ün yerden pası ile ceza sahası dışında sol çaprazda topla buluşan Andre Castro'nun gelişine çektiği güzel şutu Volkan Demirel aynı güzellikte kornere çeliyor.

49.: DK: Alpaslan Öztürk'ün ceza sahası dışından sağ çaprazdan çektiği şut farklı şekilde yandan dışarı çıkıyor.

48. DK: Ceza sahası yayı dışında hafif sağ çaprazda topla buluşan Diego'nun yerden çektiği şut kaleci Andreas Isaksson'da kalıyor.

46. DK: İkinci yarı Kasımpaşalı futbolcuların santra vuruşu ile başlıyor.

İ.Y. Maçta ilk yarı sona eriyor.

45. DK: Raul Meireles'in pası ile sol kanatta topla buluşan Dirk Kuyt'ın ortasını Ryan Donk kafayla uzaklaştırıyor.

45. DK: İlk yarının sonuna en az 3 dakika ilave ediliyor.

44. DK: Sağ kanattan kazanılan köşe vuruşunda topun başına Tunay Torun geçiyor. Tunay'ın ortasını Bruno Alves kafayla uzaklaştırıyor.

44. DK: Adem Büyük'ün yerden pası ile sol kanatta topla buluşan Sancak Kaplan'ın ortasını Raul Meireles kornere uzaklaştırıyor.

39. DK: Kasımpaşa yarı alanının ortalarında Ryan Donk ile girdiği ikili mücadelede yerde kalan Emmanuel Emenike kısa süreli bir sakatlık yaşıyor.

36. DK: İlhan Eker'in pası ile sol kanatta topla buluşan Oscar Scarione ceza sahası içerisine girdikten sonra şutunu çekiyor ancak top farklı şekilde üstten dışarı çıkıyor.

33. DK: Alper Potuk'un pası ile sol kanatta topla buluşan Caner Erkin'in ortasını Sancak Kaplan kafayla uzaklaştırıyor.

29. DK: Diego'nun pası ile ceza sahası yayının hemen dışında topla buluşan Selçuk Şahin'in gelişine çektiği şut az farkla yandan dışarı çıkıyor.

27. DK: Kasımpaşa yarı alanının ilk metrelerinde Tunay Torun'a arkadan kayarak sert müdahalede bulunan Selçuk Şahin sarı kart görüyor.

25. DK: Bruno Alves'in Adem Büyük'e yaptığı faulün ardından sol kanattan kazanılan serbest vuruşta topun başına Alpaslan Öztürk geçiyor. Alpaslan'ın ortası herkesi aşıyor ve top oyun alanının dışına çıkıyor.

23. DK: Veysel Sarı'nın yerden pası ile ceza sahası içerisinde sağ çaprazda topla buluşan Oscar Scarione için ofsayt bayrağı kalkıyor.

18. DK:  Sol kanatta topla buluşan Caner Erkin son çizgiye indikten sonra ortasını ön direkte bulunan Dirk Kuyt'a yapıyor ancak Kuyt bu topu ıskalayınca Fenerbahçe multak bir golden oluyor.

17. DK: Savunmadan seken topla ceza sahasının hemen içerisinde sağ çaprazda topla buluşan Tunay Torun'un çektiği şut savunmadan dönüyor.

15. DK: GOOOLL!! Fenerbahçe, Dirk Kuyt'ın attığı golle 1-0 öne geçiyor. Raul Meireles'in pası ile sağ kanatta buluşan Emmanuel Emenike yerden pasını ceza sahası içerisindeki Diego'ya veriyor. Diego da hiç bekletmeden yerden pasını ceza sahası yayı çizgisi üzerinde bulunan Dirk Kuyt'a veriyor. Kuyt'un gelişine çektiği şut kaleci Andreas Isaksson'un sağından ağlarla buluşuyor.

10. DK: Alpaslan Öztürk'ün pası ile sağ kanatta topla buluşan Tunay Torun'un ortasını Fenerbahçe savunması uzaklaştırıyor.

8. DK: Sol kanattan kazanılan köşe vuruşunu Dirk Kuyt kafayla Egemen Korkmaz'a indiriyor. Egemen'in altıpasa yakın bir noktadan sol çaprazdan çektiği kafa vuruşu kaleci Andreas Isaksson'da kalıyor.

5. DK: Savunmadan seken topla ceza sahası yayının hemen dışında topla buluşan Diego'nun gelişine çektiği voleyi direk dibinde Andreas Isaksson kornere çelmeyi başarıyor.

3. DK: Sağ kanattan kazanılan köşe vuruşunda topun başına Caner Erkin geçiyor. Caner'in ortası ile ön direkte buluşan Gökhan Gönül topu ceza sahası içerisinde sağ çaprazda bulunan Egemen Korkmaz'a indiriyor. Egemen'in gelişine çektiği şut savunmaya çarpıp kornere çıkıyor.

2. DK: Diego'nun yerden pası ile ceza sahası dışında sol çaprazda topla buluşan Selçuk Şahin'in gelişine çektiği şut savunmaya çarpıp kornere çıkıyor.

2. DK: Ceza sahası dışında sol çaprazda topla buluşan Ryan Babel topu sağına çektikten sonra yerden şutunu çekiyor, savunmadan seken top kaleci Volkan Demirel'e geliyor.

1. DK: Mücadele başladı.

-Konuk ekip Fenerbahçe'de ise sarı kart cezası sınırında bulunan isimler Dirk Kuyt, Raul Meireles, Michal Kadlec ve Hasan Ali Kaldırım.

Ev sahibi ekipte Alpaslan Öztürk ve Kerem Şeras bu maçta sarı kart görürse gelecek hafta İstanbul Başakşehir maçında forma giyemeyecek.

16 maç sonunda ligde 25 gol kaydeden Fenerbahçe'nin ligde en çok gol atan oyuncusu ise 6 golle Moussa Sow. Afrika Uluslar Kupası'nda olduğu için bu maçta forma giyemeyecek Sow'un ardından en çok gol atan isimler 4'er golle Dirk Kuyt ve Pierre Webo. Sarı-lacivertli ekibin en çok asist yapan ismi ise 4 asisti bulunan Caner Erkin.

-16 haftada rakip filelere 28 gol bırakan Kasımpaşa'nın en golcü oyuncusu 6 golle Adem Büyük. Oscar Scarione ve Ryan Babel'in ligde 5'er golü bulunuyor. Tunay Torun da yaptığı 6 asistle bu alanda takımının lideri.

- 16 hafta sonunda 11 galibiyet, 3 beraberlik ve 2 mağlubiyet elde eden Fenerbahçe ise topladığı 36 puanla ligin lideri durumunda.

-Ligde oynadığı 16 maçta 6 galibiyet, 5 beraberlik ve 5 mağlubiyet elde eden Kasımpaşa, topladığı 23 puanla ligin 9. sırasında yer alıyor.

-Kasımpaşa ile Fenerbahçe'nin ligde oynadığı son 10 karşılaşmanın 8'ini Fenerbahçe, 2'sini Kasımpaşa kazandı. İki ekibin geçen sezon Kasımpaşa'nın stadında oynadığı lig maçını konuk ekip Fenerbahçe, Pierre Webo'nun attığı son dakika golü ile 3-2 kazanmıştı.

Konuk ekip Fenerbahçe'de ise sarı kart cezalıları Mehmet Topal ve Emre Belözoğlu ile Afrika Uluslar Kupası'nda boy gösteren Senegalli golcü Moussa Sow, bu karşılaşmada forma giyemeyecek isimler.

Ev sahibi ekipte maç eksiği bulunan Eren Derdiyok dışında eksik oyuncu bulunmuyor.

MAÇININ CANLI ANLATIMINI SPOR3.COM'DAN VE SPOR3 IPHONE & ANDROID UYGULAMASINDAN TAKİP EDEBİLİRSİNİZ..

MAÇ ÖNCESİ İÇİN DİĞER SAYFAYA GEÇİNİZ
 

[PAGE]



Ligin 16 maçlık ilk bölümünü lider tamamlayan sarı-lacivertliler, rakip sahada oynayacağı maçtan 3 puanla ayrılarak yerini korumaya çalışacak.

Recep Tayyip Erdoğan Stadı'nda saat 19.00'da başlayacak karşılaşmayı hakem Mete Kalkavan yönetecek.

FENERBAHÇE: Volkan , Gökhan , Egemen , Bruno Alves, Caner , Selçuk Şahin, Raul Meireles, Diego Ribas, Alper Potuk, Dirk Kuyt, Emmanuel Emenike

KASIMPAŞA: Isaksson, İlhan, Sancak, Erhan, Donk, Scarione, Alpaslan, Castro, Halil, Babel, Adem