Fenerbahçe penaltılarla gülüyor

Fenerbahçe penaltılarla gülüyor

Fenerbahçe, Spor Toto Süper Lig'de bu sezon kritik dakikalarda kullandığı penaltı atışlarıyla 10 puan topladı.

Ligde 14. hafta maçında Suat Altın İnşaat Kayseri Erciyesspor'u Emre  Belözoğlu'nun penaltı golüyle 1-0 yenerek puanını 30 yükselten  sarı-lacivertliler, bu sezon 6. kez penaltı atışı kazandı.


Bu penaltılardan 5'ini gole çeviren sarı-lacivertliler, beyaz noktadan  bulduğu gollerle 3 galibiyet, 1 beraberlik elde etti. Fenerbahçe'nin bu sezon  penaltı gollerinin 3'ünü kaptan Emre atarken, Sow ve Kuyt da birer gol kaydetti.  Sarı-lacivertlilerde bu sezon kazanılan penaltılardan sadece Kuyt'ın ayağından  bir kez yararlanamadı.

Penaltıların 4'ü son 8 dakikada

Sarı-lacivertli takım, bu sezon kullandığı 6 penaltının 4'ünü,  karşılaşmaların 81. dakikadan sonra kazandı.

Süper Lig'in 3. haftasında Gaziantepspor maçında skor 0-0'ken,  Fenerbahçe 82. dakikada Emre Belözoğlu'nun penaltı golüyle sahadan 1-0 galip  ayrıldı. Ligde 7. hafta Gençlerbirliği'ni 2-1'le geçen Fenerbahçe, rakibini  penaltı golleriyle mağlup etmeyi başardı. Emre Belözoğlu'nun 50. dakikada bulduğu  penaltı golüyle öne geçen sarı-lacivertliler karşısında başkent temsilcisi, 82.  dakikada Antal'ın golüyle maça 1-1'lik eşitliği getirdi. Sarı-lacivertliler, 86.  dakikada bir penaltı daha kazandı ve topun başına gelen Kuyt, beyaz noktadan  attığı golle takımının sahadan 2-1 galip ayrılmasını sağladı.

Gençlerbirliği karşısında takımına 3 puanı getiren Hollandalı futbolcu  Kuyt, 9. hafta da Çaykur Rizespor karşısında 26. dakikada kazanılan penaltı  vuruşunu bu sefer gole çeviremedi. Sarı-lacivertliler, bu maçı 2-1 kazandı.

Fenerbahçe, 11. haftada Eskişehirspor karşısında 1 puanı son dakikada  attığı penaltı golüyle kurtardı. Maçın son anına 2-1 yenik giren  sarı-lacivertliler, 90. dakikada Sow'un penaltı golüyle sahadan 1 puanla ayrıldı.

Deplasmanda ilk penaltı galibiyeti getirdi

Kayseri Erciyesspor maçına kadar bütün penaltıları kendi sahasında  kazanan Fenerbahçe, deplasmanda kullandığı ilk penaltıyla Kayseri'den 3 puanla  ayrıldı.

Karşılaşma 0-0 devam ederken, kazanılan penaltı atışını kaptan Emre  86. dakikada gole çevirerek, Fenerbahçe'ye bir kez daha beyaz noktadan 3 puanı  getirdi.