''Fenerbahçe hiçbir ilgisi yok''

''Fenerbahçe hiçbir ilgisi yok''

Brezilya'nın yetiştirdiği en önemli spor efsanelerinden Zico, İstanbul Bilgi Üniversitesi santralistanbul Kampüsü'nde basın mensupları ile buluştu.

Zico, Fenerbahçe'nin Sportif Direktör Giuliano Terraneo ile anlaştığı haberlerinin ardından kendisinin de Sarı-Lacivertli takımın başına geçeceği yönündeki iddiaya yanıt verdi. Terraneo'nun kendisinin menajeri olduğu iddialarını yalanlayan Zico, "Burada olmamın Fenerbahçe ile hiçbir ilgisi yok. Bilgi Üniversitesi'nden aldığım daveti iki üç aydır degerlendiriyoruz. Buraya gelmemle birlikte Fenerbahçe'nin Sportif Direktör Giuliano Terrane ile anlaşması tamamen tesadüf. Tamamen spor yönetici ile ilgili gerçekleştirilen organizasyon için buradayım." dedi.

Fenerbahçe eski teknik direktörü ve Brezilyalı eski efsane futbolcu Arthur Zico, Bilgi Üniversitesi'nde öğrencilerle buluşarak deneyimlerini paylaştı.
 
Bilgi Üniversitesinin Santral Kampüsünde gerçekleşen panelde genç spor yönetici adayları ilk derslerini efsane isimden aldı.
 
Genç spor yöneticilerine vereceği ilk ders öncesi bir basın toplantısı düzenleyen Bilgi Üniversitesi Rektörü Remzi Sanver ve Arthur Zico Bilgi Spor Eğitimi hakkında bilgileri paylaştılar. Remzi Sanver konuşmasında amaçlarının Türk Sporuna hizmet edecek olan başarılı spor eğitmenleri yetiştirmek olduğunu söyledi.
 
Zico ise basın toplantısında yaptığı açıklamaların da ise burada olduğu için gurur duyduğunu söyledi. Zico "Öncelikle şunu söylemek isterim spor yöneticiliği yapmak çok büyük bir şans. Spor yöneticiliği çok zevkli ama riskli bir işte. Ben dünyanın her yerinde spor yöneticiliği yaptım ve bundan çok zevk aldım. Türkiye'nin futbola olan tutkusunu da yakından biliyorum ve umarım buradan başarılı yöneticiler yetişir" dedi.
 
Fenerbahçe dönemi hakkında konuşan Zico  "Burada Fenerbahçe'de çok başarılı ve mutlu günlerim oldu. Hem ben buradakilere çok şey öğrettim hem de ben burada çok şey öğrendim. Gerçekten Türk halkı bana her zaman iyi davrandı. Fenerbahçe yönetimi de bana hep iyi davrandı. Birlikte de çok iyi çalıştık. Tekrar burada olmaktan çok mutluyum " şeklinde konuştu.
 
FIFA'DAKİ YOLSUZLUK TARTIŞMALARI
 
FIFA'da yaşanan rüşvet ve yolsuzluk skandalı hakkında da kısa bir açıklama yapan Zico "FIFA sadece saha içinde Fair-Play için değil, saha dışında da Fair-Play  için uğraşmalı. Geçen gün yaşanan skandalları FIFA'nın bir an önce kendi içinde temizlenmesi lazım ve adı bu skandallara karışan isimleri futbol dünyasından uzak tutmak gerekiyor. Futbolu temiz insanların yönetmesi gerektiğine inanıyorum. Spor adamlarının isimlerinin bu tip skandallara karışması  hiç iyi değil" ifadelerini kullandı.
 
Yapılan basın toplantısı Zico'ya verilen plaket ile son buldu.
 
Yapılan basın toplantısının ardından basın mensuplarına ortak bir açıklama veren Zico "Türkiye'den herhangi bir teklif almadığını ama teklif gelmesi durumunda bunu değerlendireceğini söyledi."
 
Fenerbahçe Kulübünün Sportif Direktör konusunda anlaştığı isim olan Giulano Terraneo isminin Zico ile bağlantılı olduğu ve Zico'nun da Fenerbahçe takımının başına geçeceği iddiaları ile alakalı Brezilyalı teknik adam, "Terraneo ismi hakkında kendisinin benim menajerim olduğu ile alakalı sözler duydum. Şunu söylemek isterim ki benim hiç menajerim olmadı. Kendisi sadece 2007 yılında ben ilk Fenerbahçe'ye geldiğimde beni öneren isimlerden biri olmuş. Bütün bunlardan dolayı benim buraya gelmem ile hiçbir alakası yok. Terraneo'yu 2007 yılından beri görmüyorum ve konuşmuyorum.  Buraya Fenerbahçe için gelmedim. Buraya Bilgi Üniversitesi'nden aldığım davet için geldim. Buradan da Şampiyonlar Ligi Finalini yorumlamak için Berlin'e gideceğim. Fenerbahçe ile alakalı hiçbir durum yok şu an"
 
Tekrar Türkiye'de çalışmak ister misiniz ? sorusuna  Zico "Bu soruşunuza hayır dememin imkanı yok.Türkiye de çok başarılı ve mutlu günlerim oldu. Burada tekrar çalışmak tabii isterim ve teklif gelirse evet derim buna asla hayır demem" şeklinde konuştu.