FENERBAHÇE 1-0 GAZİANTEPSPOR

FENERBAHÇE 1-0 GAZİANTEPSPOR

Spor Toto Süper Lig Süleyman Seba Sezonu'nun 3. hafta maçında Fenerbahçe, Gaziantepspor'u 1-0 yendi.

Spor Toto Süper Lig Süleyman Seba Sezonu'nun 3. hafta maçında Fenerbahçe ile Gaziantepspor karşı karşıya geldi. Şükrü Saracoğlu Stadı'nda oynanan mücadeleyi Fenerbahçe 82. dakikada Emre'nin penaltıdan attığı golle 1-0 kazandı. Maça Emenike ile Emre'nin arasında yaşanan gerginlik damgasını vurdu.

Spor Toto Süper Lig'in 3. haftasında Fenerbahçe evinde Gaziantepspor'u ağırladı. Fenerbahçe karşılaşmayı Emre Belözoğlu'nun penaltı golüyle 1-0 kazandı.

2. dakikada İbrahim Akın'ın ceza alanı dışından sert şutunda, savunmada Alves'e çarpan topu, kaleci Mert Günok kornere tokatladı. 4. dakikada Mehmet Topal'ın ceza alanı dışından kaleye uzak mesafeden vuruşunda, top yandan auta çıktı. 6. dakikada Emenike'nin ceza alanı dışından sert şutunda, top direğin yanından auta gitti. 23. dakikada Mustafa Durak'ın ceza yayı önünden vuruşunda, kaleci Mert Günok uzanarak, topu kornere çeldi.

24. dakikada sağdan İbrahim Akın'ın kullandığı korner atışında, yükselen kaleci Mert Günok, topu elinden kaçırdı. Altıpasa düşen topa bir kez daha hamle yapan Mert, meşin  yuvarlağı kontrol etti.

25. dakikada Diego'nun ceza alanı dışından sert şutunda, top yandan auta çıktı. 29. dakikada sağdan ceza alanına giren Gökhan Gönül'ün yerden ortasında, Emenike'nin müsait durumda vuruşunda, kaleci Eray Birniçan iki hamlede topu kontrol etti. 31. dakikada ceza alanı dışından İbrahim Akın'ın yerden sert şutunda, kaleci Mert Günok üzerine gelen topa sahip oldu. 45. dakikada Gökhan Gönül'ün ceza alanı dışından vuruşunda, kaleci Eray Birniçan üzerine gelen topu iki hamlede kontrol etti.

Spor Toto Süper Lig'in 3. haftasında Fenerbahçe ile Gaziantepspor arasında oynanan karşılaşmanın ilk yarısı, 0-0 berabere sona erdi.

İkinci yarıda da Fenerbahçe'nin hakim olduğu bir futbol vardı. Ev sahibi takım golcüleri Sow ve Emenike'yle bir kaç kez kaleyi yokladı. Maçın 65. dakikasında ise Gaziantepspor'lu Oğulcan kaleci Mert'le karşı karşı kaldığı pozisyonu gole çeviremedi.

Maçın 80. dakikasında ise maçın kırılma anı yaşandı. Gökhan Gönül'ün yerde kaldığı pozisyonda hakem Ali Palabıyık penaltı noktasını gösterdi. Penaltı vuruşunda topun başına geçen Emre topu ağlara gönderdi ve Fenerbahçe karşılaşmanın 82. dakikasında Gaziantepspor'a karşı 1-0 öne geçti.

Golden sonra da ev sahibi ekip Caner ve Webo'yla fırsatlar yakalasa da karşılaşmada başka gol olmadı ve Fenerbahçe sahadan 1-0'lık galibiyetle ayrıldı.

Bu sonucun ardından Fenerbahçe ligdeki puanını 7'ye yükseltirken, Gaziantepspor 4 puanda kaldı ve bu sezon ligdeki ilk yenilgisini almış oldu.

FENERBAHÇE – GAZİANTEPSPOR: 1-0

FENERBAHÇE: Mert, Gökhan, Bekir, Alves, Caner, Mehmet Topal, Emre, Diego(Alper 59. dk), Kuyt, Sow(Selçuk Şahin 83. dk), Emenike(Webo 59. dk)

TEKNİK DİREKTÖR: İsmail Kartal

GAZİANTEPSPOR: Eray Birniçan, Elyasa Süme, Şenol Can, Gbenga Arokoyo, Chico, Gilles Binya(Chibuike 83. dk), Koray Arslan, Mustafa Durak, Muhammet Demir(Muhammet İldiz 73. dk), İbrahim Akın, Oğulcan Çağlayan(DEmba Camara 78. dk)

TEKNİK DİREKTÖR: Okan Buruk

GOL: Dk. 82 Emre Belözoğlu (Fenerbahçe)

İŞTE GERGİN MAÇIN ÖZETİ
Diğer sayfada...

[PAGE]




90. DK: Hakem Ali Palabıyık son düdüğünü çalıyor ve mücadeleyi Fenerbahçe takımı 1-0 kazanıyor.

90. DK: Taç kullanmak üzere topa yönelen Gökhan Gönül hakem Ali Palabıyık tarafından hızlı olması için uyarılıyor ancak bu uyarıyı Gökhan Gönül dikkate almayınca hakem Ali Palabıyık tarafından sarı kart ile cezalandırılıyor.

90. DK: Hakem Ali Palabıyık karşılaşmanın sonuna oynanmamıs süre olarak 4 dakika ilave ediyor.

89. DK: Ceza sahası dışında topla buluşan Dirk Kuyt'ın vuruşunu kaleci Eray Birniçan kurtarıyor.

83. DK: Gaziantepspor takımı son oyuncu değişikliği hakkını kullanıyor. John Chibuike oyuna giren isim olurken Gilles Binya oyundan alınıyor.

83. DK: Fenerbahçe takımı son oyuncu değişikliği hakkını kullanıyor. Selçuk Şahin oyuna dahil olurken Moussa Sow oyundan alınıyor.

82. DK: GOOLLL !! Fenerbahçe takımı Emre Belözoğlu'nun penaltıdan attığı gol ile öne geçiyor. Sağ kanatta topla buluşmak isteyen Gökhan Gönül ceza sahası içinde bir anda rakibi Şenol Can'ın müdahalesi ile yerde kalıyor ve hakem Ali Palabıyık pozisyonun penaltı olduğunu belirtip penaltı noktasını gösteriyor. Topun başına geçen Emre Belözoğlu kaleci Eray Birniçan'ın solundan topu ağlarla buluşturuyor.

78. DK: Gaziantepspor ikinci oyuncu değişikliği hakkını kullanıyor. Genç isim Oğulcan Çağlayan oyundan alınırken Aboubacar Camara oyuna giren isim oluyor.

76. DK: Aut atışını kullanırken ağır davranan kaleci Eray Birniçan hakem Ali Palabıyık tarafından sarı kart ile cezalandırılıyor.

73. DK: Gaziantepspor takımı ilk oyuncu değişikliği hakkını kullanıyor. Muhammed Ildiz oyuna girerken Muhammet Demir oyundan alınıyor.

71. DK: Fenerbahçe takımı rakip kalede baskı kurmak istese de pek başarılı olamıyor. Rakip Gaziantepspor ise geliştirdiği kontra ataklar ile etkili olmaya çalışıyor.

68. DK: Hızlı gelişen Gaziantepspor atağında Mustafa Durak pasını İbrahim Akın'a veriyor. Ancak hakem İbrahim Akın için ofsayt bayrağını kaldırıyor.

65. DK: Bu kez Gaziantepspor takımı çok net bir gol pozisyondan yararlanamıyor. Sağ kanatta topla buluşan İbrahim Akın savunma arkasına iyi sarkan arkadaşı Oğulcan Çağlayan'a güzel bir pas veriyor ve Oğulcan Çağlayan kaleci ile karşı karşıya kalıyor. Pozisyonda ağır davranan Oğulcan Çağlayan şutunu çekiyor ancak top yandan dışarı çıkıyor.

64. DK: Fenerbahçe takımı gole bir kez daha çok yaklaşıyor. Sağ kanatta topla buluşan Alper Potuk'un ortasında Moussa Sow'un müsait durumda yaptığı kafa vuruşu direğin bir karış yanında dışarı çıkıyor ve bu önemli pozisyondan Fenerbahçe takımı yararlanamıyor.

61. DK: Sağ kanatta topla buluşan Caner Erkin penaltı noktası üzerine güzel bir orta yapıyor. Topu Gaziantepspor savunması uzaklaştırmak isterken pozisyonu iyi takip eden Moussa Sow seken topa gelişine şut çekiyor ancak top yandan dışarı çıkıyor.

59. DK: Fenerbahçe takımı ikinci oyuncu değişikliğini gerçekleştiriyor. Diego oyundan alınırken Alper Potuk oyuna giren isim oluyor.

59. DK: Fenerbahçe mücadelenin ilk değişikliğini gerçekleştiren takım oluyor. Pierre Webo oyuna dahil olurken Emmanuel Emenike oyundan alınıyor.


58. DK: Sol kanatta topla buluşan Chico'ya rakibi Bekir İrtegün sert bir müdahalede bulunuyor ve hakem Ali Palabıyık pozisyon sonrası Bekir İrtegün'ü sarı kart ile cezalandırıyor.

56. DK: Sağ kanattan kazanılan köşe vuruşunda Caner Erkin'in ortasını Gaziantepspor savunması kaleci Eray Birniçan ile uzaklaştırıyor.

52. DK: Gaziantepspor takımı gole çok yaklaşıyor! Sol kanattan kazanılan köşe vuruşunda İbrahim Akın ön direğe doğru sert bir kesme orta yapıyor. Topu iyi takip eden Chico'nun yaptığı kafa vuruşunu kaleci Mert Günok iki hamlede kontrol ediyor.

48. DK: Sol taraftan kazanılan köşe vuruşunda Diego ortasını ceza sahası dışında müsait durumda bulunan arkadaşı Emre Belözoğlu'na yapıyor. Emre Belözoğlu'nun yaptığı şık vuruş yandan dışarı çıkıyor.

48. DK: Ceza sahası dışında topla buluşan Diego, sol çaprazda topu sol ayağına alıp kaleyi deniyor ancak top savunmaya çarpıp dışarı çıkıyor.

46. DK: Hakem Ali Palabıyık ikinci yarının ilk düdüğünü çalıyor ve ikinci yarı Fenerbahçeli oyuncuların vuruşuyla başlıyor.


45. DK: Hakem Ali Palabıyık ilk yarının son düdüğünü çalıyor ve mücadelenin ilk devresi golsüz eşitlikle sona eriyor.

43. DK: İlk yarının son dakikalarında ev sahibi Fenerbahçe rakibi karşısında baskı kurup gol atmak istese de bunu devre boyunca pek başarabilmiş değil.


41. DK: Sol kanatta topla buluşan Caner Erkin ortasını ön direkte bulunan arkadaşı Dirk Kuyt'a yapıyor. Dirk Kuyt'ın yaptığı kafa vuruşu doğrudan dışarı çıkıyor.

37. DK: Hızlı gelişen Fenerbahçe atağında sağ kanatta topla buluşan Dirk Kuyt pasını ceza sahası dışında bulunan arkadaşı Emre Belözoğlu'na veriyor. Emre Belözoğlu ceza sahası dışından çektiği şut savunmaya çarpıp oyun alanını terk ediyor.

34. DK: Orta alanda topla buluşan Emmanuel Emenike rakibi Elyasa Süme'den sıyrılıyor ancak Elyasa Süme rakibini faul ile durduruyor. Hakem Ali Palabıyık, bu hareketinden dolayı Elyasa Süme'ye sarı kart gösteriyor.

33. DK: Sol kanatta topla buluşan Emre Belözoğlu rakibi Gilles Binya'dan güzel sıyrılıyor ve şutunu çekiyor. Emre Belözoğlu'nun çektiği bu şut yandan farklı şekilde dışarı çıkıyor.

30. DK: Mücadelenin üçte birlik bölümü geride kalırken topla oynama oranlarında Fenerbahçe'nin üstünlüğü bulunuyor.

29. DK: Fenerbahçe takımı gole çok yaklaşıyor! Sağ kanatta topla buluşan Gökhan Gönül rakiplerinden sıyrıldıktan sonra sıfıra inip ceza sahası içinde boş durumda ki arkadaşı Emmanuel Emenike'ye pasını çıkarıyor. Emmanuel Emenike'nin çektiği şut kaleci Eray Birniçan tarafından başarılı bir şekilde kurtarılıyor.

27. DK: Ceza sahası dışında Diego'dan aldığı pas ile kaleyi deneyen Emmanuel Emenike'nin şutu üstten farklı şekilde dışarı çıkıyor.

25. DK: Sol çaprazda topla buluşan Diego topu kontrol ettikten sonra beklenmedik bir anda çok etkili bir şut çekiyor ancak top yandan dışarı çıkıyor.

23. DK: Hızlı gelişen Gaziantepspor kontra atağında sol çaprazda topla buluşan Mustafa Durak içeri doğru katettikten sonra sağ ayağı ile uzak köşeye etkili bir şut çekiyor ancak kaleci Mert Günok başarılı bir kurtarış daha yapıyor.

21. DK: Bu dakikalarda Gaziantepspor kalecisi Eray Birniçan sakatlık geçiriyor ve oyun durmuş durumda.

19. DK: Sol kanatta ceza sahasında topla buluşan Diego müsait durumda topu kontrol etmek isterken savunma topa ayak koyuyor ve top bir anda Mehmet Topal'ın önünde kalıyor. Mehmet Topal'ın vuruşu savunmaya çarpıp dışarı çıkıyor.

16. DK: Sağ kanattan kazanılan köşe vuruşunda İbrahim Akın'ın ön direğe ortasını savunma kafa ile uzaklaştırıyor.

16. DK: Sağ kanatta topla buluşan İbrahim Akın takım arkadaşı Muhammet Demir ile güzel bir verkaç yapıyor ve bir anda savunma arkasına sarkıyor. Sağ çaprazda ayağının içi ile uzak köşeye şık bir vuruş deneyen İbrahim Akın'ın şutu savunmaya çarpıp dışarı çıkıyor.

13. DK: Orta alanda topla buluşan Mehmet Topal topu güzel bir şekilde önüne alıp ceza sahası dışından şutunu çekiyor ancak top farklı şekilde dışarı çıkıyor.

10. DK: İlk 10 dakikalık bölüm geride kaldı ve mücadele orta alan mücadelesi şeklinde geçiyor.

8. DK: Sol kanatta topla buluşan Caner Erkin'in ortası doğrudan dışarı çıkıyor.

5. DK: Orta alanda topla buluşan Diego topu kontrol etmek isterken Chico tarafından faul ile durduruluyor.

2. DK: Sol kanattan kazanılan köşe vuruşunda İbrahim Akın'ın yaptığı ortayı Fenerbahçe savunması uzaklaştırıyor.

2. DK: Mücadelede ilk atak Gaziantepspor cephesinden ve tehlikeli geliyor. Ceza sahası dışında topla buluşan İbrahim Akın kaleyi görür görmez şutunu çekiyor. Bruno Alves'e çarpan top kaleci Mert Günok'u kontrpiyede bırakmasına rağmen son hamleyle topu kornere çelmeyi başarıyor.

1. DK: Hakem Ali Palabıyık mücadelenin ilk düdüğünü çalıyor ve mücadele Gaziantepsporlu futbolcuların vuruşu ile başlıyor.

MAÇ ÖNCESİ
Diğer sayfada..

[PAGE]


Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda seyircisinin desteğiyle rakiplerine üstünlük kuran sarı-lacivertliler, Gaziantepspor maçından da sahadan 3 puanla ayrılmayı hedefliyor.  

Sarı-lacivertlilerde sakatlıkları düzelen ve takımla çalışmalara başlayan Caner Erkin ile Mehmet Topal takımdaki yerlerini alıyor. Cezalı olan Volkan Demirel, Gaziantepspor maçında da forma giyemeyecek. Sarı-lacivertlilerde ayrıca Egemen Korkmaz ve Raul Meireles'in sakatlıkları bulunuyor.

Gaziantepspor'da ise önemli bir eksik yok.

FENERBAHÇE – GAZİANTEPSPOR

STAT: Şükrü Saracoğlu
HAKEM: Ali Palabıyık
SAAT: 20.00
YAYIN: LİG TV - SPOR3.COM

FENERBAHÇE: Mert, Gökhan, Bekir, Alves, Caner, Mehmet Topal, Emre, Kuyt, Diego, Sow, Emenike
TEKNİK DİREKTÖR: İsmail Kartal

GAZİANTEPSPOR: Karcemarskas, Koray, Arokoyo, Elyasa, Şenol, Chico, Oğuzhan İbrahim, Mustafa Gökhan, Muhammet
TEKNİK DİREKTÖR: Okan Buruk