Fenerbahçe finale göz kırptı !

Fenerbahçe finale göz kırptı !

Ziraat Türkiye Kupası Yarı Final ilk maçında Fenerbahçe Bursaspor'a konuk oldu.

Bursa Atatürk Stadı'nda oynanan ve hakem Cüneyt Çakır'ın düdük çaldığı karşılaşma 2-1 Fenerbahçe üstünlüğüyle son buldu. Fenerbahçe'ye zorlu Bursa deplasmanında galibiyeti getiren goller 26. dakikada Emenike'den ve 36. dakikada Bruno Alves'den gelirken, Bursaspor'un tek sayısını 33. dakikada Belluschi kaydetti.

Bu maçın rövanşı 21 Mayıs'ta Şükrü Saraçoğlu Stadı'nda oynanacak.

EMENIKE SUSKUNLUĞUNU BOZDU

Maça yoğun bir baskıyla başlayan Bursaspor, taraftarının da desteğiyle rakip kalede gol aradı ancak ilk 15 dakika geride kalınca Fenerbahçe oyunu dengeleyip orta sahayı daha rahat geçmeye başladı. Nitekim çok geçmeden Sarı-lacivertli ekip golü de buldu. Mehmet Topal, orta alanda aldığı topla ceza alanı ön bölümüne kadar kat edip sağ çaprazdan ceza alanına giren Emenike'ye pasını verdi. Emenike'nin dar açıdan sert şutu sol köşeden ağlarla buluştu. Fenerbahçe 26. dakikada Bursaspor deplasmanında 1-0 öne geçti.

BELLUSCHI TAKİPÇİLİĞİNİ KONUŞTURDU

Fenerbahçe'nin ilk golü atmasının ardınan Bursaspor yeniden rakip kalede gol aramaya başladı. Yeşil-beyazlılar 33. dakikada yıldız oyuncuları Belluschi ile maça eşitliği getirdi. Fenerbahçeli oyuncular yarı alanlarından çıkarken topu kaptırdılar ve ani gelişen Bursaspor atağında ceza alanındaki Fernandao'ya uzun gönderilen topta Fernandao, topu göğsüyle kontrol edip sol çaprazdaki Volkan Şen'e pasını verdi. Volkan'ın karşı karşıya pozisyonda vuruşunda Volkan topu çıkardı ama Belluschi boşta kalan topu kafa vuruşuyla boş kaleye gönderdi.

BRUNO ALVES'DEN HARİKA FRİKİK

Bursaspor, eşitlik golünün sevincini tam anlamıyla yaşayamadan Fenerbahçe yeniden öne geçti. 36. dakikada sol çaprazdan kaleyi gören bir noktada kazanılan topun başına Bruno Alves geçti. Alves, topu sağ ayağıyla sol üst köşeye gönderdi ve Harun uzanmasına rağmen topa müdahale edemedi. Konuk Fenerbahçe, Bruno Alves'in bu şık golüyle 2-1 öne geçti.

İlk yarı bu skorla tamamlandı.

EMENIKE FİŞİ ÇEKEMEDİ!

İkinci yarıya etkili başlayan Fenerbahçe, Emenike ile net bir pozisyondan yararlanamadı. 49. dakikada Diego'nun ara pasında ceza alanı içi sağ çaprazında kaleci Harun ile karşı karşıya kalan Emenike'nin şutunda Harun gole izin vermedi. Harun'un bu şık kurtarışı Bursa Atatürk Stadı'nı dolduran taraftarlardan alkış aldı.

BURSA'DA EŞİTLİK ÇABALARI

Ev sahibi Bursaspor, Ziraat Türkiye Kupası'nda atılan her golün taşıdığının bilincinde olduğu için maçın sonuna kadar eşitlik golü için rakip kaleye gitti. İlk olarak 59. dakikada Bursaspor beraberlik golüne çok yaklaştı. Ceza alanına sol çaprazdan sarkan Bakambu, Alves'ten sıyrılıp çapraz pozisyonda vuruşunu yaptı ama sağ direğe çarpıp dışarıya gitti.

76. dakikada ev sahibi beraberliğe yine çok yaklaştı. Sol çaprazdan ceza alanına giren Emre'ye atılan ara pasında Emre yakın mesafeden dar açıdan vuruşumu yaptı ama top yan ağlarda kaldı.

FERNANDAO ÇOK NET KAÇIRDI!

Maçın son bölümünde ev sahibi, Volkan Demirel'in kalesinde çok net bir pozisyondan yararlanamadı. Sağ kanattan kullanılan köşe vuruşunda ceza alanına içinde kafalardan seken topa kale sahası içinde Ozan indirdi ve Fernandao, yakın mesafeden boş kale yerine topu üstten dışarıya gönderdi.

Bursaspor: 1 - Fenerbahçe: 2 

Stat: Atatürk

Hakemler: Cüneyt Çakır, Bahattin Duran, Mehmet Cem Satman

Bursaspor: Harun Tekin, Şener Özbayraklı, Şamil Çinaz, Serdar Aziz, Aziz Eraltay, Ozan Tufan, Belluschi, Josue, Volkan Şen, Bakambu, Fernandao

Fenerbahçe: Volkan Demirel, Gökhan Gönül, Alves, Egemen Korkmaz, Kadlec, Mehmet Topal, Selçuk Şahin, Kuyt, Alper Potuk, Diego, Emenike

Goller: Dk. 33 Belluschi (Bursaspor), Dk. 26 Emenike, Dk. 36 Alves (Fenerbahçe)

İŞTE MAÇIN ÖZETİ

Diğer sayfada..

[PAGE]

90.DK: Cüneyt Çakır karşılaşmanın son düdüğünü çalıyor. Fenerbahçe rakibi Bursaspor'u 2-1 mağlup ederek ikinci maç öncesinde büyük avantaj yakalıyor.

90.DK: Karşılaşmanın sonuna en az 4 dakika ilave ediliyor.

90.DK: Caner Erkin, rakibi Ozan Tufan'a arkadan yapmış olduğu sert müdahale nedeniyle sarı kart görüyor.

89.DK: Fernando Belluschi'nin pasına sol kanatta hareketlenen Ozan Tufan için ofsayt bayrağı havaya kalkıyor.

87.DK: Bursaspor beraberlik için bütün hatlarıyla rakip kaleye yükleniyor

85.DK: Bursaspor mutlak gol pozisyonundan yararlanamıyor! Sağ kanattan kullanılan köşe vuruşunda Josue altıpas gerisine ortasını yapıyor. O noktada iyi yükselen Serdar Aziz kafa vuruşunu yapıyor. Altıpas içerisinde Ozan Tufan'a çarpan top kale ağzındaki Fernandao'ya geliyor. Fernandao gelişine şutunu çekiyor ancak top kalenin üstünden az farkla auta çıkıyor.

84.DK: Fenerbahçe'de üçüncü ve son oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Alper Potuk oyundan çıkıyor ve Bekir İrtegün oyuna giriyor.

83.DK: Emre Taşdemir'in pasıyla ceza sahasında topla buluşan Enes Ünal altıpasın gerisinden şutunu çekiyor ancak kaleci Volkan Demirel topu ayaklarıyla çıkartıyor.

80.DK: Bursaspor'da üçüncü ve son oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Aziz Behich oyundan çıkıyor ve Bekir Yılmaz oyuna giriyor.

79.DK: Volkan Demirel zaman geçirmeye yönelik hareketlerinden dolayı sarı kart görüyor.

79.DK: Fenerbahçe'de ikinci oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Emmanuel Emenike oyundan çıkıyor ve Moussa Sow oyuna giriyor.

77.DK: Fenerbahçe'de ilk oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Diego oyundan çıkıyor ve Caner Erkin oyuna giriyor.

75.DK: Fernando Belluschi'nin muhteşem ara pası ile ceza sahasında topla buluşan Emre Taşdemir altıpasın solundan şutunu çekiyor ancak top yan ağlarda kalıyor.

73.DK: Bursaspor'da ikinci oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Cedric Bakambu oyundan çıkıyor ve Enes Ünal oyuna giriyor.

72.DK: Cedric Bakambu'nun pası ile altıpasın sağ köşesinde topla buluşan Şener Özbayraklı şutunu çekiyor ancak Michal Kadlec'e çarpan top kornere çıkıyor.

70.DK: Orta alanın sağ tarafından kazanılan serbest vuruşta Diego arka direğe ortasını yapıyor. O noktaya hareketlenen Selçuk Şahin topa vuramıyor ve top direkt auta çıkıyor.

66.DK: Emmanuel Emenike sağ kanattan ceza sahasına girmeden ortasını yapıyor ancak Fernando Belluschi iki hamlede topu uzaklaştırıyor.

65.DK: Sol kanattan kullanılan köşe vuruşunda Fernando Belluschi altıpas içerisine ortasını yapıyor ancak o noktada Volkan Demirel topu rahatlıkla kontrol ediyor.

62.DK: Orta alanda rakibi Emmanuel Emenike'ye sert müdahalede bulunan Serdar Aziz sarı kart görüyor.

60.DK: Bursaspor'da ilk oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Volkan Şen oyundan çıkıyor ve Emre Taşdemir oyuna giriyor.

59.DK: Bursaspor ikinci gole çok yaklaşıyor! Volkan Şen'in ara pası ile ceza sahasında topla buluşan Cedric Bakambu altıpasın sol köşesinden şutunu çekiyor ancak top az farkla kalenin yanından auta gidiyor.

59.DK: Fernandao'nun pası ile ceza yayı gerisinde topla buluşan Ozan Tufan şutunu çekiyor ancak top hemen önündeki Mehmet Topal'dan geri dönüyor.

58.DK: Sağ kanattan kullanılan köşe vuruşunda Diego altıpas önüne ortasını yapıyor. O noktaya hareketlenen Michal Kadlec topa istediği gibi vuramıyor ve Bursaspor defansı topu uzaklaştırıyor.

55.DK: Gökhan Gönül sağ kanattan ceza sahasına ortasını yapıyor ancak o topa hareketlenen Emmanuel Emenike rakibi Serdar Aziz'e faul yapıyor.

51.DK: Sol çaprazdan kazanılan serbest vuruşta Volkan Şen ortasını yapıyor ancak herkesi aşan top direkt olarak auta çıkıyor.

49.DK: Ozan Tufan yaklaşık 30 metreden şutunu çekiyor ancak top kalenin üstünden farklı bir şekide auta gidiyor.

49.DK: Ceza yayı sağ çaprazında topla buluşan Fernando Belluschi kaleyi görür görmez şutunu çekiyor ancak Volkan Demirel köşeye iyi uzanarak topu kontrol etmeyi başarıyor.

48.DK: Diego'nun pası ile ceza sahası içi sağ çaprazda topla buluşan Emmanuel Emenike kaleci ile karşı karşıya kaldıktan sonra şutunu çekiyor ancak Harun Tekin üzerine gelen topu uzaklaştırmayı başarıyor.

47.DK: Selçuk Şahin'in pasına orta alanın biraz ilerisinde hareketlenen Emmanuel Emenike için ofsayt bayrağı havaya kalkıyor.

46.DK: Cüneyt Çakır'ın düdüğü ile ikinci yarıya Fenerbahçe başlıyor.

DEVRE ARASI

45.DK: Cüneyt Çakır'ın düdüğü ile ilk yarı Fenerbahçe'nin 2-1'lik üstünlüğüyle sona eriyor.

45.DK: İlk yarının sonuna en az 2 dakika ilave ediliyor.

44.DK: Fernando Belluschi, rakibi Mehmet Topal'a arkadan yapmış olduğu sert müdahale yüzünden sarı kart görüyor.

44.DK: Josue, sağ kanattan kazanılan serbest vuruşta altıpas önüne ortasını yapıyor ancak o noktada kaleci Volkan Demirel topu yumruklayarak uzaklaştırıyor.

41.DK: Josue, sağ kanattan kazanılan serbest vuruşta altıpas önüne ortasını yapıyor ancak o noktada kaleci Volkan Demirel topu yumruklayarak uzaklaştırıyor.

38.DK: Orta alanın biraz ilerisinden kazanılan serbest vuruşta Josue penaltı noktasına doğru ortasını yapıyor. O noktada topla buluşan Şamil Cinaz sırtı kaleye dönük bir şekilde kafa vuruşunu yapıyor ve top farklı bir şekilde auta çıkıyor.

36.DK: GOOOLLL!!! Fenerbahçe, Bruno Alves'in golü ile tekrar öne geçiyor. Ceza sahası sol köşesinin hemen önünden kazanılan serbest vuruşta topun başına geçen Bruno Alves direkt olarak kaleyi düşünerek şutunu çekiyor ve top ağlarla buluşuyor.

34.DK: Ceza sahası dışı sol çaprazda topla buluşan Emmanuel Emenike uzaktan şansını deniyor ancak top farklı bir şekilde auta çıkıyor.

33.DK: GOOOLLL!!! Bursaspor, Fernando Belluschi'nin golü ile eşitliği yakalıyor. Diego'dan kazanılan top sonrasında Josue bekletmeden pasını Fernandao'ya veriyor. Fernandao ceza sahasındaki Volkan Şen'i görüyor. Volkan, gelişine şutunu çekiyor ancak kaleci Volkan Demirel topu tokatlamayı başarıyor. O topu iyi takip eden Fernando Belluschi altıpas gerisinden gelişine kafa vuruşunu yapıyor ve top ağlarla buluşuyor.

30.DK: Topla oynama oranlarında Fenerbahçe'nin üstünlüğü bulunuyor.

26.DK: Golün asistini Mehmet Topal yapıyor.

26.DK: GOOOLLL!!! Fenerbahçe, Emmanuel Emenike'nin golü ile 1-0 öne geçiyor. Orta alanda topa sahip olan Mehmet Topal topla birlikte ilerledikten sonra pasını Emmanuel Emenike'ye veriyor. Emenike, ceza sahası içi sağ çaprazından gelişine şutunu çekiyor ve önce direğe çarpan top daha sonra ağlarla buluşuyor.

24.DK: Bu dakikalarda tempo düşüyor ve iki takım da pozisyon üretmekte zorlanıyor.

21.DK: Orta alanın sağ tarafından kullanılan serbest vuruşta Diego penaltı noktasına ortasını yapıyor ancak Serdar Aziz topa müdahale ediyor. Serdar'dan gelen topu önünde bulan Alper Potuk ceza yayı solundan gelişine şutunu çekiyor ancak top farklı bir şekilde auta çıkıyor.

19.DK: Orta alanın sağ tarafından kazanılan serbest vuruşta Josue altıpas önüne ortasını yapıyor ancak savunmasına yardıma gelen Dirk Kuyt topu uzaklaştırıyor.

16.DK: İlk 15 dakikadan sonra Bursaspor'un baskısı biraz azalıyor ve Fenerbahçe oyunda dengeyi kuruyor.

14.DK: Selçuk Şahin'in pasına sol kanatta hareketlenen Emmanuel Emenike için ofsayt bayrağı havaya kalkıyor.

13.DK: Bu dakikalarda yapılan karşılıklı fauller nedeniyle karşılaşma sık sık duruyor.

10.DK: Sağ kanattan kullanılan köşe vuruşunda Volkan Şen altıpas gerisine ortasını yapıyor. O noktada Şamil Cinaz kafa vuruşunu yapıyor ancak kaleci Volkan Demirel topu rahatlıkla kontrol ediyor.

10.DK: Ceza yayının biraz sağından kullanılan serbest vuruşta Josue şutunu çekiyor ancak baraja çarpan top kornere çıkıyor.

9.DK: Ceza yayı gerisinde rakiplerinden şık bir şekilde sıyrılan Fernando Belluschi'ye yatarak sert müdahale bulunan Michal Kadlec sarı kart görüyor ve Bursaspor tehlikeli bir noktadan serbest vuruş kazanıyor.

7.DK: Sol kanatta topla buluşan Dirk Kuyt ceza sahasına ortasını yapıyor. Penaltı noktası gerisinde bulunan Emmanuel Emenike kafa vuruşunu yapıyor ancak top farklı bir şekilde auta çıkıyor.

6.DK: Orta alanın sağ tarafından kullanılan serbest vuruşta Diego arka direğe ortasını yapıyor ancak kaleci Harun Tekin topu yumruklayarak uzaklaştırıyor.

5.DK: Sol kanatta topla buluşan Cedric Bakambu iki kişiden sıyrıldıktan sonra pasını Volkan Şen'e veriyor. Volkan, ceza sahası içi sağ çaprazından gelişine şutunu çekiyor ancak top kalenin yanından az farkla auta çıkıyor.

4.DK: Josue sağ kanattan penaltı noktasına ortasını yapıyor. O noktada topu kontrol eden Şamil Cinaz döner dönmez şutunu çekiyor ancak top auta çıkıyor.

2.DK: Sol kanattan kazanılan köşe vuruşunda Josue ceza sahasının arka tarafına ortasını yapıyor ancak Cüneyt Çakır topun oyun alanına dışardan döndüğüne hükmediyor.

1.DK: Cüneyt Çakır karşılaşmanın ilk düdüğünü çalıyor ve maça ev sahibi Bursaspor başlıyor.

- İki takım oyuncuları sahaya çıkıyor. Zorlu mücadele seremoniden sonra başlayacak.

- Cüneyt Çakır, Fenerbahçe'nin bu sezon dört maçını yönetti. Fenerbahçe bu maçlarda 1 kez mağlup olurken diğer 3 karşılaşmayı da kazandı.

- Cüneyt Çakır bu sezon Bursaspor'un iki maçını yönetti. Bu iki maçı da kendi sahasında oynayan Bursaspor; Beşiktaş'a 1-0 kaybederken, İstanbul Başakşehir'i Ziraat Türkiye Kupası Son 16 Turu'nda penaltı atışları ile 4-3 mağlup etmişti.

- Fenerbahçe'nin kupa maçlarında bu sezon en çok gol atan ismi Pierre Webo bu karşılaşmada oynayamayacak. Moussa Sow ise kupa maçlarında 2 gol ve 3 asistlik performans göstererek takımına büyük katkıda bulundu.

- Bursaspor'un kupa maçlarında en çok dikkat çeken isimleri; 8 gol kaydeden Cedric Bakambu ile 3 gol ve 1 asisti bulunan Volkan Şen olarak göze çarpıyor.

- İki ekip arasında Bursa'da oynanan en son karşılaşma 1-1 eşitlik ile sona ermişti.

- Fenerbahçede ise sakatlıkları bulunan Mehmet Topuz, Raul Meireles ve Emre Belözoğlu'nun yanı sıra teknik direktör kararı ile dinlendirilen Pierre Webo bu karşılaşmada forma giyemeyecekler.

- Ev sahibi ekipte sakatlığı bulunan Renato Civelli ve Fenerbahçe'den bu sezon kiralık olarak takıma katılan Samuel Holmen 18 kişilik maç kadrosunda yer almıyorlar.

- İki ekip bugüne kadar 106 kez karşı karşıya geldi. Fenerbahçe 57, Bursaspor 15 kez kazanırken diğer 34 karşılaşmada eşitlik bozulmadı. Bu maçlarda Fenerbahçe 176 gol atarken, Bursaspor 86 kez fileleri havalandırdı.

- Fenerbahçe oynadığı son 10 resmi karşılaşmada 6 galibiyet alırken, 2 kez beraberlik elde etti ve 2 kez de sahadan yenik ayrıldı.

- Bursaspor oynadığı son 10 resmi karşılaşmada; 5 galibiyet, 3 beraberlik ve 2 mağlubiyet elde etti.

- Fenerbahçe ise çeyrek finalde Mersin İdman Yurdu'nu iki maçta da yenerek yarı finale yükselmişti.

- Ziraat Türkiye Kupası'nda Bursaspor, çeyrek final aşamasında Gençlerbirliği'ni eleyerek adını yarı finale yazdırmıştı.

- Bursa Atatürk Stadyumu'nda saat 20:30'da başlayacak olan bu zorlu mücadeleyi hakem Cüneyt Çakır yönetecek.

- Ziraat Türkiye Kupası Yarı Final ilk maçında Bursaspor evinde Fenerbahçe'yi ağırlıyor.

MAÇ ÖNCESİ

Diğer sayfada...

[PAGE]

İki takım arasında bugüne kadar 110 karşılaşma oynandı. Bursaspor rakibi karşısında 19 galibiyet, 33 beraberlik ve 58 yenilgi aldı. Yeşil beyazlı takım, bugüne kadar Fenerbahçe'yi İstanbul'da 5 kez yendi, 11 maç ise beraberlikle sonuçlandı. İki takım arasında geçen hafta İstanbul'da oynanan mücadeleyi Fenerbahçe 1-0 kazandı.