Fenerbahçe FIFA'ya gidiyor !

Fenerbahçe FIFA'ya gidiyor !

Fenerbahçe Ozan Tufan'ın sakatlığından gelir elde edecek.

Fenerbahçe Ozan Tufan'ın sakatlık süresince kazanacağı parayı FIFA'dan tahsil edecek. Sarı-Lacivertliler, FIFA'nın "kulüpleri koruma programı"ndan faydalanmak için başvuruda bulunacak.

FIFA'nın 2013 yılında uygulamaya koyduğu "kulüpleri koruma programı"na göre milli takımlarda sakatlanan oyuncular için kulüplere tazminat ödeniyor.

Bu tazminat oyuncuların sakatlık süresince elde edeceği sabit ücretin yanı sıra, bu sürede her karşılaşmada oynayacakmış gibi hesaplanan maç başı ücretleri ve primleri de kapsıyor.

FIFA bu programa dahil olabilmek için sakatlığın en az 28 gün süreceği şartını arıyor. Ozan'ın sakatlığı bu tanıma uyuyor.

Fenerbahçe bu şartı ispat etmek için milli futbolcunun doktor raporunu FIFA'ya gönderecek. Yapılan kontroller sonrasında Ozan'ın tedavisinin 2 ayı bulabileceği tespit edilmişti.

FIFA daha önce milli takımda sakatlanarak yaklaşık 4 ay sahalardan uzak kalan Marcelo için Real Madrid'e ödeme yapmıştı. Sarı lacivertli kulüp de gerekli belgeleri yollayarak FIFA'dan Ozan için ödeme yapılmasını talep edecek.

NTV Spor