Fenerbahçe çift forvete döndü !

Fenerbahçe çift forvete döndü !

F.Bahçe’nin artık çift forvetle oynama kararı en çok Hollandalı yıldıza yarayacak.

Bu sayede gerçek hücum potansiyeli ortaya çıkacak, hücumda sürekli yardımlaşacağı bir partneri olacak. Hem teknik heyet, hem de yönetim Van Persie ile yapılan toplantılarda bu duruma dikkat çekti, kendisine yeni rolü ve beklentiler aktarıldı

Fenerbahçe’nin yeni sistemi 3-5-2 en çok Robin van Persie’ye katkı sağlayacak. 
 
Teknik Direktör Vitor Pereira ile yaşadığı taktik anlaşmazlık sonrası takımdan ayrılmak isteyen Hollandalı yıldız, şimdiki düzende kendini daha rahat gösterecek. 
 
Geçen sezon bazı maçlarda yedek kalan deneyimli futbolcu bundan çok rahatsızdı. Ayrıca oynadığı maçlarda da ileri uçta yalnız kalıyor ve gereken desteği alamıyordu. Yeni dönemle birlikte Fenerbahçe’nin ofansif gücü de arttı. Çift forvet ile mücadele etmeye başlayan sarı-lacivertlilerde bu anlayış Van Persie için büyük önem taşıyor. Bu sayede yıldız futbolcunun gerçek hücum potansiyeli ortaya çıkacak ve forvette sürekli yardımlaşacağı bir partneri olacak.
 
Van Persie’nin takımda kalmasıyla birlikte yeni taktik düzendeki yeri üzerine değerlendirme de yapıldı. Kendisine beklentiler ve yeni sistemdeki rolü aktarıldı. 
 
Partneri Emenike

 
Sarı-lacivertli takımın ileri uçtaki ikilisi Emenike ile Van Persie olacak. Nijeryalı yıldızın gücü ve sürati, Van Persie’nin tekniği ve zekası ile birleştiğinde farklı bir hücum ikilisi ortaya çıkacak. 
 
Bu arada Başkan Aziz Yıldırım da Van Persie ile özel bir görüşme yaptı. Stoke City’ye transferinin gerçekleşmemesinin ardından Yıldırım, takımda kalan futbolcusundan beklentilerini aktardı. Hollandalı oyuncunun yaptığı konuşmalarda en büyük sıkıntısının sürekli oynamamak olduğunu ifade ettiği öğrenildi.

Milliyet