Fenerbahçe bayrağını indiren taraftar konuştu

Fenerbahçe bayrağını indiren taraftar konuştu

Fenerbahçe bayrağını indiren 35 yaşındaki Hızır Topçu, pişman olduğunu söyledi.

Avni Aker'de Fenerbahçe bayrağını indiren taraftar "O direğe nasıl çıktım bilmiyorum. Bana destek olanların arasında Galatasaray seyircileri de var. 'Helal olsun. Adamsın. Cesaretine hayranız' diyerek takdir ettiler." diye konuştu.

Trabzonspor - Fenerbahçe maçında direğe tırmanarak Fenerbahçe bayrağını indiren 35 yaşındaki Hızır Topçu, pişman olduğunu belirterek, "Oraya nasıl çıktım hala anlamış değilim. Her şey bir anda oldu. Ailemden herhangi bir tepki gelmedi. Çünkü annemin hala haberi yok" dedi.

Geçen hafta Spor Toto Süper Lig maçında Avni Aker Stadı'nda oynanan Trabzonspor-Fenerbahçe maçında çıkan olaylar sırasında direğe tırmanarak sarı-lacivertlilerin bayrağını indiren Hızır Topçu DHA'ya konuştu. Skor 4-0 Fenerbahçe lehineyken çıkan olaylarda direğe tırmanıp bayrağı indirmesiyle tüm Türkiye'nin gündemine gelen Trabzonspor taraftarı Hızır Topçu, "Bu iş planlanmış şekilde olmadı. Her şey bir anda oldu. Bu hadise her sene Fenerbahçe maçlarında oluyor. Bu olaylarında kaynağı da 2010-2011 sezonunda hakkımız olan kupamızın Trabzon'a, Trabzonspor müzesine verilmemesinden kaynaklanan hadisedir. Trabzon şehrinin Fenerbahçe'ye tahammülü yok. Fenerbahçe'nin bayrağını almak için nasıl çıktım, indirdim ve sonra nasıl aşağı indim hatırlamıyorum. Önceden planlanmış bir şey değildi. Her şey bir anda oldu. Pişman oldum. Olay sonrası tepki de aldım, takdir de aldım. Takdir aldığım nokta Trabzon şehrinde Fenerbahçe bayrağını indirmek. Tepki aldığım ise 'Keşke o bayrağı indirmeseydin.' Ben zaten tırmanıp bayrağı alınca ilk dikkat ettiğim husus üzerinde Türk bayrağı olup olmadığına baktım. Türk bayrağını görmediğim için bayrağı indirdim. Türk bayrağı olsaydı elimi keskinle sürmezdim. Sadece Türk bayrağını öper ve aşağı inerdim. Her şey tribünde oldu ve orada bitti. Pişmanım çünkü haksızlığa gelemiyorum. Karadeniz insanı biraz hırçındır" dedi.

OLAYLARDAN ANNEMİN HABERİ YOK

Trabzonspor’la kalkıp Trabzonspor ile yattığını ifade eden bir toptancı firmasında çalışan Hızır Topçu, "Ben direğe nasıl çıktım hatırlamıyorum. Çünkü maçın atmosferi ve stresi var. 4-0 mağlupsun ve Fenerbahçe rakibin. Zaten biz onları rakip görmüyoruz. Onlar bizi dört büyüklerden saymıyorlar. Biz tek büyüğüz. Bugün olsa o direğe tekrar çıkmam. Artık tribün defterim de bitti. Girişim yasak. Ama ben Trabzonspor'u her yerde yine destekleyeceğim. Trabzonspor her şeyim. Ben Trabzonspor'la doğdum onunla öleceğim. Bana destek olanların arasında Galatasaray seyircileri de var. 'Helal olsun. Adamsın. Cesaretine hayranız' diyerek takdir ettiler. Ailemden tepki gelmedi. Annemin haberi yok. Babam da vefat edeli 8 sene oldu" diye konuştu. Şampiyonluk kupalarının kendilerine verilmemesinden dolayı tepki gösteren Hızır Topçu, kendisini televizyonda gördüğünde "Eyvah" dediğini belirterek, "Ben kendimi o an televizyonda göremedim. Çünkü polis merkezinde ifade veriyordum. Bir gün sonra gördüm. 'Eyvah eyvah yine gündem olduk' dedim. Şu anda işimize sarıldık ve devam ediyoruz. Futbol yorumcusu bir ağabeyimiz benim için 'Oraya nasıl çıktın' diye soru sormuş. Ben oraya nasıl çıktım hala bilemiyorum" dedi.