Fenerbahçe Avrupa devleriyle yarışıyor !

Fenerbahçe Avrupa devleriyle yarışıyor !

Fenerbahçe, Avrupa’nın en önemli kulüpleriyle beraber değer sıralamasındaki yeriyle dikkat çekti.

Fenerbahçe Spor Kulübü, Avrupa’nın en önemli kulüpleriyle beraber değer sıralamasındaki yeriyle dikkat çekti. KPMG Football Benchmark ekibinin hazırladığı 1 Ocak 2016 tarihli araştırmada en değerli kulüpler sıralandı.

32 kulübün bulunduğu genel listede Fenerbahçe, 22. sırayı aldı. 256 milyon euroluk değeriyle Türkiye’den en yüksek sıradaki takım sarı-lacivertliler olurken, Galatasaray, 225 milyon euroyla iki basamak altında 24. sıraya oturdu. 
 
Değer aralığı olarak da 239 ve 274 milyon euro arasında gidip gelen Fenerbahçe, Avrupa’nın 5 büyük ligi dışında değerlendirmeye giren 6 takımdan biri olmayı da başardı.
 
Taraftarlardan derbi organizasyonu
 
Sarı-lacivertli taraftarlar da Beşiktaş derbisine özel olarak hazırlanıyor. Tıpkı Galatasaray maçı gibi bir atmosfer yaratmayı hedefleyen tribünler, maçtan önce organizasyonlarına başlayacak. Buna göre de stat etrafında çeşitli yürüyüşler gerçekleşecek. 
Kortejler eşliğinde stada yürüyecek sarı-lacivertli taraftarlar, hem içeride hem de dışarıda takımına büyük bir destek verip, galibiyete katkı vermek isteyecek.