Fenerbahçe Arda'yı tebrik etti

Fenerbahçe Arda'yı tebrik etti

Fenerbahçe Kulübü, Barcelona'ya transfer olan Arda Turan için tebrik mesajı yayımladı.

Sarı lacivertli kulübün internet sitesinde yer alan mesaj şöyle;

"Atletico Madrid'de geçirdiği başarılı yılların ardından, Türk futbolunun Avrupa'daki temsilcilerinden Arda Turan'ın Barcelona'ya transfer olduğunu öğrenmiş bulunuyoruz. Milli futbolcumuz Arda Turan'ı tebrik eder, kendisine yeni takımında başarılar dileriz."

ARDA TURAN'IN KARİYERİ
2000 yılında Bayrampaşa Altıntepsi Kulübü'nden Galatasaray'ın altyapısına transfer olan Arda Turan, 2005'te sarı kırmızı takımda profesyonel oldu. 2006'da Manisaspor'da kiralık oynayan Arda, Galatasaray'da 1 Süper Lig, 1 Türkiye Kupası ve 1 Süper Kupa zaferi yaşadı.
Ardından 2011'de yaklaşık 12 milyon Euro karşılığı Atletico Madrid'e transfer olarak tüm zamanların en pahalı Türk futbolcusu olan milli futbolcu, İspanyol ekibiyle 1 La Liga, 1 Kral Kupası, 1 İspanya Süper Kupası, 1 UEFA Avrupa Ligi ve 1 UEFA Süper Kupası şampiyonlukları yaşarken, UEFA şampiyonlar ligi'nde de final oynama başarısı gösterdi.

2008 Avrupa Şampiyonası'nda yarı final oynayan A Milli Takım'ın bir parçası olan Arda, Katalan devine imza atarak Neymar, Suarez ve Ibrahimovic'ten sonra Barcelona tarihinin en pahalı 4. transfer olarak kayıtlara geçti.