Fenerbahçe 5'inci yıldızını istiyor

Fenerbahçe 5'inci yıldızını istiyor

Galatasaray'ın 4 yıldızlı formalarına Fenerbahçe, 5 yıldızlı tişörtlerle karşılık verdi.

Bunun sebebi ise, sarı lacivertlilerin Futbol Federasyonu'nun kuruluş tarihi olan 1959'dan önceki şampiyonlukları da sayması.

 Eğer bu şampiyonluklar kabul edilirse, Fenerbahçe 28 şampiyonlukla 5 yıldıza hak kazanacak. Böyle bir durumda Galatasaray 20 şampiyonlukta kalırken, Beşiktaş 18 şampiyonlukla 3 yıldıza yükseliyor.

Futbolda, formalara konan yıldızların da belirlendiği şampiyonluk sayısıyla ilgili ilginç bir tartışma yaşanıyor. Fenerbahçe ürünlerini hazırlayan Fenerium taraftarlar için 5 yıldızlı tişört hazırlayarak 28 şampiyonluk konusunda ilk adımı atmış oldu.

spor toto süper lig'deki 20. şampiyonluğunu kazanarak 4. yıldızı takmaya hak kazanan Galatasaray'ın piyasaya sürmeye hazırlandığı 4 yıldızlı formalara Fenerbahçe'den sürpriz bir cevap geldi. Sarı lacivertli kulüp, üzerinde 5 yıldız bulunan tişörtleri Fenerium mağazalarından satışa çıkardı.

YILLAR ÖNCESİNE DAYANAN TARTIŞMA

5 yıldızlı tişörtlerin perde arkasında Fenerbahçe Kulübü'nün yıllar öncesine dayanan bir iddiası yatıyor. Bilindiği üzere Türkiye Futbol Federasyonu, lig şampiyonluğu sayılarını belirlerken 1959 yılında kurulan Birinci Lig'i baz alıyor. Bu durumda Galatasaray'ın 20, Fenerbahçe'nin 19, Beşiktaş'ın 13, Trabzonspor'un 6 ve Bursaspor'un 1 şampiyonluğu bulunuyor.

BEŞİKTAŞ'IN 2 ŞAMPİYONLUĞU 1959 ÖNCESİNE

AİT Beşiktaş'ın şampiyonluklarından ikisi, 1959 yılından önceki yıllara ait. Bu şampiyonluklar, siyah beyazlılara ülkemizi Avrupa kupalarında temsil ettiği gerekçesiyle verildi. Fenerbahçeliler de işte bu noktadan hareketle daha önceki yıllarda yapılan lig organizasyonlarının da sayılması gerektiğini savunuyor.

Hürriyet