Kadıköy'de Fener alayı !

Kadıköy'de Fener alayı !

UEFA Avrupa Ligi A Grubu ikinci maçında Feyenoord'u konuk eden Fenerbahçe, tek golle güldü..

UEFA Avrupa Ligi A Grubu ikinci maçında Feyenoord'u konuk eden Fenerbahçe, tek golle güldü.. Etkili bir performans sergilediği karşılaşmada rakibini mağlup eden Kanarya, gruptaki ilk galibiyetini alarak zirveye yürüdü...

UEFA Avrupa Ligi A Grubu ikinci maçında Fenerbahçe, Hollanda'da 7'de 7 yapan Feyenoord'u 1-0 yendi.

EMENİKE ÇİVİ GİBİ ÇAKTI 

Oldukça sert geçen mücadelede galibiyet golünü 18. dakikada Emenike kaydetti.

Karşılaşmada birçok kez faule maruz kalan Jermain Lens, 78. dakikada kaleci ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda topu dışarı gönderdi. Yıldız futbolcu 86. dakikada sakatlanarak yerini Alper Potuk'a bıraktı. Mücadele 1-0 Fenerbahçe'nin üstünlüğü ile sona erdi.

LİDER FENERBAHÇE 

4 puana ulaşan sarı-lacivertli ekip A Grubu'nda liderliğe yükseldi. Grupta oynanan diğer maçta ise Manchester United, Ukrayna temsilcisi Zorya'yı Ibrahimovic'in attığı golle 1-0 yendi. Manchester ve Feyenoord'un 3'er puanı bulunduğu grupta sonuncu sıradaki Zorya'nın 1 puanı bulunuyor.

İŞTE MAÇIN ÖZETİ
Diğer sayfada..

[PAGE]

90.DK: Hakem Jonas Eriksson'un düdüğüyle temsilcimiz Fenerbahçe, Feyenoord'u 1-0 mağlup ediyor ve 4 puanla liderliğe yükseliyor.

90.DK: Maçın sonuna oynanmamış süre olarak en az 4 dakika ilave ediliyor.

86.DK: Arka adelesinden yaşadığı sorun nedeniyle Jeremain Lens oyuna devam edemiyor ve yerini Alper Potuk'a bırakıyor.

82.DK: Feyenoord'da ikinci oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Michiel Kramer, Eric Botteghin'in yerine oyuna dahil oluyor.

81.DK: Bu kez Terence Kongolo sol çaprazdan ceza alanı içine girip yerden vuruşunu yapıyor fakat kaleci Volkan Demirel bunda da başarılı ve yatarak topa sahip oluyor.

80.DK: Sağ çaprazdan ceza alanı içine giren Bilal Basacikoglu yerden vuruşunu yapıyor ancak kaleci Volkan Demirel sağına giden topu yatarak kurtarmayı başarıyor.

78.DK: Sarı-lacivertli temsilcimiz 2. gole çok yaklaşıyor! Volkan Demirel eliyle çabuk bir şekilde Jeremain Lens'e oynuyor. Jeremain Lens, müthiş bir süratle sağ kanattan ceza alanı içine giriyor. Eric Botteghin'den sıyrılan Jeremain Lens sağ ayağının dışıyla vuruşunu yapıyor ancak top az farkla yandan auta gidiyor.

77.DK: Jens Toornstra'nın sağ kanattan ortasında top kaleci Volkan Demirel'de kalıyor.

77.DK: Temsilcimiz Fenerbahçe'de iki oyuncu değişikliği birden gerçekleşiyor. İsmail Köybaşı, Hasan Ali Kaldırım'ın yerine oyuna girerken, Robin Van Persie ise Emmanuel Emenike'nin yerine oyuna dahil oluyor.

76.DK: Dirk Kuyt'ın hafif sağ çaprazdan şutunda savunmamıza çarpan top kornere çıkıyor.

75.DK: Zaman geçirdiği gerekçesiyle Hasan Ali sarı kart görüyor.

72.DK: Sarı-Lacivertli temsilcimiz kalesinde büyük bir tehlike atlatıyor. Dirk Kuyt'ın ceza alanı içinde gönderdiği topta savunmamızda Simon Kjaer ıskalıyor ve top Nicolai Jorgensen'in önünde kalıyor. Nicolai Jorgensen, kaleci Volkan'ın üzerinden aşırtıyor. Top kaleye gitmek üzere iken Martin Skrtel yetişiyor ve beraberlik golüne izin vermiyor.

67.DK: Feyenoord, Jens Toornstra ile sol kanattan köşe vuruşunu kullanıyor. Jens Toornstra'nın ortasında Terence Kongolo altıpasın gerisinde vuruşunu yapıyor ancak top farklı şekilde üstten auta gidiyor.

65.DK: Sol kanattan kale çizgisine inen Hasan Ali ceza alanı içine ortasını yapıyor. Josef De Souza, rakibinden önce altıpas önünde vuruşunu yapıyor ancak top yandan auta çıkıyor.

62.DK: Temsilcimiz Fenerbahçe gole bir kez daha yaklaşıyor! Sağ kanatta Jeremain Lens, rakibinden sıyrıldıktan sonra ceza alanı içinde girmeden yerden pasını çıkarıyor. Josef De Souza, uygun durumda penaltı noktası üzerinden sağ ayağıyla vuruşunu yapıyor ancak topu üstten auta gönderiyor.

58.DK: Savunmadan dönen top ceza alanı sol çaprazında Moussa Sow'a geliyor. Moussa Sow, bekletmeden rövaşata ile vuruşunu yapıyor ancak savunmaya çarpan top kaleci Brad Jones'da kalıyor.

58.DK: Sarı-Lacivertli temsilcimiz bu dakikada çok tehlikeli geldi. Jeremain Lens'in sağ kanattan ortasında Moussa Sow kafayla Ozan Tufan'a indiriyor. Ozan Tufan, penaltı noktasının hemen gerisinden vuruşunu yapıyor ancak top savunmadan geri dönüyor.

57.DK: Feyenoord'da ilk oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Bilal Basacikoglu, Steven Berghuis'in yerine oyuna dahil oluyor.

56.DK: Hasan Ali'nin sol kanattan sürüklediği atakta Jeremain Lens ceza alanı hemen dışından sağ ayağıyla çok sert vuruyor ancak top kaleci Brad Jones'un üzerine gidiyor.

54.DK: Moussa Sow'un ceza alanı sağ çaprazından ortasında top doğrudan oyun alanının dışına gidiyor.

50.DK: Dirk Kuyt önemli bir fırsatı değerlendiremiyor. Mehmet Topal'ın geri pasında Dirk Kuyt ceza alanı içinde kaleci Volkan Demirel'den önce yatarak vuruşunu yapıyor ancak Volkan gole izin vermiyor.

50.DK: Moussa Sow'un pasıyla ceza alanı sağ çaprazında topla buluşan Gregory Van Der Wiel açısı dar olmasına rağmen aşırtma bir vuruş deniyor fakat kaleci Brad Jones iki hamlede topa sahip oluyor.

49.DK: Jeremain Lens'in sol kanattan kullandığı köşe vuruşunda Josef De Souza, kaleci Brad Jones'dan önce altıpas içinde kafa vuruşunu yapıyor ancak top üstten auta çıkıyor.

46.DK: Hakem Jonas Eriksson'un düdüğüyle ikinci yarı Feyenoord'un vuruşuyla başlıyor.

DEVRE ARASI

45.DK: Hakem Jonas Eriksson'un düdüğüyle ilk yarı temsilcimiz Fenerbahçe'nin 1-0'lık üstünlüğü ile sona eriyor.

45.DK: İlk yarının sonuna oynanmamış süre olarak en az 2 dakika ilave ediliyor.

45.DK: Serbest vuruşu kullanmak için topun başına Simon Kjaer geçiyor. Simon Kjaer'in sağ ayağıyla vuruşunda top barajdan geri dönüyor.

44.DK: Yaptığı faulün ardından Terence Kongolo sarı kart görüyor.

44.DK: Jeremain Lens, Terence Kongolo'nun arkadan müdahalesi sonrasında ceza yayı hemen gerisinde yerde kalıyor ve sarı-lacivertli temsilcimiz tehlikeli bölgeden serbest vuruş kazanıyor

40.DK: Ceza alanı sol çaprazından Hasan Ali Kaldırım ortasını yapıyor ancak Moussa Sow'u aşan topu Eric Botteghin kafayla ceza alanın dışına uzaklaştırıyor.

38.DK: Dirk Kuyt'ın uzak mesafeden şutunda top Mehmet Topal'dan geri dönüyor.

37.DK: Tonny Vilhena'nın ceza yayı gerisinden yaptığı vuruşta top farklı şekilde yandan auta gidiyor.

32.DK: Sol taç çizgisi yakınından kazanılan serbest vuruşu Jeremain Lens kullanıyor. Lens'in ortasında Eric Botteghin kafayla topu ceza alanı dışına uzaklaştırıyor.

29.DK: Emmanuel Emenike ile Jan-Arie Der Heijden arasında yaşanan tartışma sonrasında hakem Jonas Eriksson, her iki oyuncuya da sarı kartını çıkarıyor.

26.DK: Karim El Ahmadi, Jeremain Lens'e orta alanda kayarak yaptığı sert faulün ardından hakem Jonas Eriksson'dan sarı kart görüyor.

26.DK: Emmanuel Emenike için ofsayt bayrağı havaya kalkıyor.

20.DK: Jeremain Lens'in sağ çaprazdan kullandığı serbest vuruşta Mehmet Topal ceza alanı içinde ofsayt pozisyonunda kalıyor.

18.DK: Golde asisti yapan isim Ozan Tufan oluyor.

18.DK: GOOOLLL!!! Fenerbahçe, Emmanuel Emenike'nin golüyle öne geçiyor. Orta alanda Dirk Kuyt'ın kaptırdığı top sonrasında Ozan Tufan topla birlikte hareketlendikten sonra pasını Emmanuel Emenike'ye veriyor. Emmanuel Emenike, ceza alanı sağ çaprazından yerden şutunu çekiyor ve yan direğe çarpan top ağlarla buluşuyor.

15.DK: Terence Kongolo'nun pasıyla savunmanın arkasında topla buluşan Nicolai Jorgensen için ofsayt bayrağı havaya kalkıyor.

11.DK: Mehmet Topal'ın ceza alanı içine gönderdiği topa Moussa Sow hareketlenmek istiyor ancak öncesinde kaleci Brad Jones kalesinden çıkarak topu yatarak kontrol ediyor.

6.DK: Jeremain Lens'in sağ kanattan ortasında Feyenoord savunması topu karşılıyor.

1.DK: Hakem Jonas Eriksson'un düdüğüyle karşılaşma Fenerbahçe'nin vuruşuyla başlıyor.

- İki takım oyuncuları oyun alanına geliyor ve seremoniden sonra karşılaşma başlayacak.

- Fenerbahçe, Hollanda takımlarıyla Avrupa Kupaları'nda 18 kez karşı karşıya gelirken, bu maçlardan 5 galibiyet, 4 beraberlik ve 9 mağlubiyet elde etti. Sarı-Lacivertli temsilcimiz attığı 17 gole karşılık, kalesinde 27 gol gördü.

- İki takım daha önce 2002/2003 sezonunda Şampiyonlar Ligi 3. turunda karşı karşıya geldiler. Feyenoord, temsilcimizi 1-0 ve 2-0'lık skorlarla mağlup ederek saf dışı bırakmıştı.

- Feyenoord’da ise Eljero Elia, Warner Hahn, Kenneth Vermeer ve Sven Van Beek sakatlıkları sebebiyle kadroda yer almıyorlar.

- Fenerbahçe'de sakatlığı bulunan Uygar Mert Zeybek, geçtiğimiz sezon Braga maçından sonra aldığı ceza sebebiyle 30 Eylül'e kadar Avrupa maçlarında oynamayacak olan Volkan Şen ile UEFA listesinde yer almayan Fernandao ve Aatıf Chahechouhe bu maçta forma giyemiyorlar.

- Fenerbahçe, bu karşılaşma ile birlikte Avrupa kupalarındaki 210. karşılaşmasına çıkıyor. Sarı-lacivertli ekibimiz daha önce oynadığı 208 maçın 76'sını kazanırken, 43 kez berabere kaldı, 90 maçta ise sahadan mağlubiyetle ayrıldı. Fenerbahçe, bu karşılaşmalarda 262 gol atarken, kalesinde ise 313 gol gördü.

- Fenerbahçe, gruptaki ilk maçta Zorya Luhansk ile 1-1 berabere kalırken, Feyenoord ise sahasında Manchester United’ı 1-0 mağlup etti.

- Ülker Stadyumu'nda 22:05'de başlayacak olan müsabakayı İsveç Futbol Federasyonu'ndan hakem Jonas Eriksson yönetecek.

- UEFA Avrupa Ligi A grubu 2. hafta maçında temsilcimiz Fenerbahçe, Feyenoord’u konuk ediyor.

İLK 11'LER

FENERBAHÇE:  Volkan, Van der Wiel, Kjaer, Skrtel, Hasan Ali, Mehmet Topal, Josef, Ozan, Lens, Sow, Emenike

FEYENOORD: Jones, Karsdorp, Botteghin, Van der Heijden, Kongolo, El Ahmadi, Vilhane, Kuyt, Berghuis, Toornstra, Jorgensen

MAÇ ÖNCESİ
Diğer sayfada...

[PAGE]

Süper Lig'de arka arkaya aldığı Kasımpaşa ve Gaziantepspor galibiyetleriyle moral bulan sarı-lacivertliler, Feyenoord'u da devirerek Avrupa Ligi'nde ilk 3 puanını almayı hedefliyor. Grubundaki ilk maçında Ukrayna temsilcisi Zorya Luhansk ile deplasmanda 1-1 berabere kalan Kanarya'da cezalı Volkan Şen dışında eksik bulunmuyor. Sarı-lacivertli yönetim, taraftarlara çağrıda bulunarak, zorlu maçta takımlarını yalnız bırakmamalarını istedi.

MANU'NUN RAKİBİ ZORYA
Fenerbahçe'nin de yer aldığı Avrupa Ligi A Grubu'nun diğer maçında Manchester United, Ukrayna temsilcisi Zorya Luhansk'ı ağırlayacak. Manchester kentindeki Old Trafford Stadı'nda yapılacak karşılaşma da 22.05'te oynanacak..