Fenerbahçe'yi Emenike uçurdu !

Fenerbahçe'yi Emenike uçurdu !

Fenerbahçe, UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turu ilk maçında Monaco'yu 2-1 mağlup etti.

Fenerbahçe, UEFA Şampiyonlar Ligi 3'üncü ön eleme turu ilk maçında Fransa'nın Monaco takımını 2-1 mağlup etti.

Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turu ilk maçında Fransız ekibi Monaco'yu 2-1 mağlup etti, rövanş için küçük de olsa bir avantaj elde etti. 

Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi'nde saat 21.30'da başlayan mücadelede İspanya Futbol Federasyonu'ndan Jesus Gil Manzano düdük çaldı. Angel Nevado Rodriguez ve Jose Manuel Fernandez Miranda'nın yardımcı hakem olarak görev aldığı karşılaşmanın dördüncü hakemi ise Inaki Vicandi Garrido oldu.
 
Fenerbahçe'ye yeni sistem
 

Fenerbahçe Teknik Direktörü Pereira, takımını yeni oyun sistemi olan  3-5-2'yle sahaya sürdü.
 
Sezon öncesi hazırlık maçlarında denediği sistemi resmi maça da  taşıyan Pereira, kalede Ertuğrul Taşkıran'a şans verdi. Savunma üçlüsünün sağında  Roman Neustadter, ortasında Martin Skrtel, solunda ise Simon Kjaer oynadı.
 
Sarı-lacivertlilerde orta sahanın sağında Gregory van der Wiel,  solunda ise Hasan Ali Kaldırım şans buldu. Orta sahanın ortasında ise Josef de  Souza, Ozan Tufan ve Salih Uçan forma giydi. Fenerbahçe'nin ileri ucunda ise Jose  Fernandao ve Emmanuel Emenike yer aldı.
 
Pereira cezalı
 
Sarı-lacivertlilerin Portekizli teknik direktörü Pereira, cezası  nedeniyle Monaco karşısında takımın başında sahaya çıkamadı.
 
Pereira, geçen sezon UEFA Avrupa Ligi'nde Portekiz'in Braga takımıyla  deplasmanda oynanan rövanş maçının ilk yarısında hakeme itirazı nedeniyle tribüne  gönderilmişti. UEFA Disiplin Kurulu tarafından bir maç ceza alan Pereira, bu  nedenle Monaco karşısında yedek kulübesinde yer alamadı.
 
Müsabakayı Fenerbahçe Can Bartu Tesisleri'nde izleyen Pereira'nın  yerine takımın başında yardımcı antrenör Filipe Almeida çıktı.
 
Yeni transferler "siftah" yaptı
 
Fenerbahçe'nin yeni transferlerinden Van der Wiel, Skrtel ve  Neustadter, ilk kez resmi bir maçta sarı-lacivertli formayı giydi.
 
Paris Saint-Germain'den gelen Hollandalı Van der Wiel, Liverpool'dan  transfer edilen Slovak Skrtel ile Schalke 04'ten kadroya dahil edilen Rus oyuncu  Neustadter, Monaco karşısında ilk 11'de sahaya çıktı.
 
Sarı-lacivertlilerin diğer yeni oyuncularından İsmail Köybaşı  sakatlığından dolayı kadroda yer almazken, Aatıf Chahechouhe ise yedek  kulübesinde şans bekledi.
 
Salih Uçan 810, Emenike 433 gün sonra
 
Fenerbahçe'nin kiradan dönen futbolcuları Salih Uçan 810, Emenike ise  433 gün sonra resmi bir maçta sarı-lacivertli formayı giydi.
 
Son iki sezonu İtalya'nın Roma takımın kiralık geçiren Salih, en son 9  Mayıs 2014'te Süper Lig'de Kardemir Karabükspor maçında Fenerbahçe formasıyla  sahaya çıkmıştı.
 
Geçen sezonu Birleşik Arap Emirlikleri ekibi El Ein ve İngiltere'den  West Ham United'da kiralık geçiren Nijeryalı forvet ise, sarı-lacivertli formayı  en son 21 Mayıs 2015'te Türkiye Kupası'nda Bursaspor karşısında terletmişti.
 
Ertuğrul ilk kez Avrupa'da
 
Fenerbahçe'nin 26 yaşındaki kalecisi Ertuğrul Taşkıran, kariyerindeki  ilk Avrupa kupası maçını oynadı.
 
Sarı-lacivertli takımın birinci kalecisi Volkan Demirel'in sakat  olması ve ikinci kaleci Fabiano'nun da Panathinaikos ile yapılan maçta yüzüne  aldığı darbe sonucunda sakatlanması nedeniyle Pereira, kaleyi Ertuğrul'a emanet  etti.
 
Ertuğrul, geçen sezon sadece 3 Türkiye Kupası maçında Fenerbahçe  kalesini korumuştu.
 
Kaptan Kjaer
 
Fenerbahçe'de sahaya kaptan olarak Danimarkalı futbolcu Simon Kjaer  çıktı.
 
Takımın kaptanları Volkan Demirel ve Mehmet Topal'ın kadroda yer  almaması nedeniyle kaptanlık pazubandını Kjaer taktı.
 
Takımın 3. kaptanı olan Kjaer, geçen sezon başı geldiği  sarı-lacivertlilerde ilk kez bu görevi üstlendi.
 
Fenerbahçe'de 6 eksik
 
Fenerbahçe'de, Monaco karşılaşması öncesi sakatlıkları ve cezaları  nedeniyle 6 futbolcu forma giyemedi.
 
Sarı-lacivertlilerde sakatlıkları bulunan kaleci Volkan Demirel, yeni  transfer İsmail Köybaşı ile son hazırlık maçında darbeye bağlı sakatlık geçiren  Robin van Persie, Monaco karşısında kadroda yer almadı.
 
Geçen sezon UEFA Avrupa Ligi'nde Braga maçında çift sarıdan kırmızı  kart gördükten sonra hakem Ivan Bebek'e fiziki temasta bulunduğu için 31 Aralık  2016'ya kadar ceza alan, daha sonra cezasının bitiş tarihi 30 Eylül 2016'ya  çekilen Volkan Şen de sarı-lacivertlilerin bir diğer eksiği oldu. Volkan Şen'in  ayrıca sakatlığı da bulunuyor.
 
Sarı-lacivertlilerde Braga maçında gördüğü kırmızı kart nedeniyle 3  maç ceza alan Alper Potuk, cezasının ilkini Monaco karşısında oynamayarak çekti.  Braga karşısında çift sarı karttan oyundan atılan Mehmet Topal karşılaşmada forma  giyemedi.
 
Tribünler boş kaldı
 
Fenerbahçe taraftarı maça ilgi göstermedi.
 
Ülker Stadı'nda oynanan maçta tribünlerin çok büyük kısmı boş kaldı.  Zorlu maçta tribünlerde yaklaşık 10 bin sarı-lacivertli taraftar yer aldı.
 
Monaco taraftarı tribünde yer almadı.
 
De Sanctis 2 bin 817 gün sonra Kadıköy'de
 
Türkiye'de daha önce Galatasaray'da forma giyen Monaco'nun İtalyan  kalecisi Morgan De Sanctis, 2 bin 817 gün sonra Kadıköy'de maça çıktı.
 
Galatasaray'da forma giydiği 2008-2009 sezonunda Fenerbahçe'ye karşı 2  maç oynayan İtalyan kaleci, Kadıköy'de en son 9 Kasım 2008'de sahada yer almıştı.
 
Galatasaray, De Sanctis'in yaklaşık 8 yıl önce Kadıköy'de forma  giydiği maçı 4-1 kaybetmişti.
 
İtalyan kaleci, Türkiye'deki en son maçını ise 2 bin 629 gün önce 17  Mayıs 2009'da Galatasaray formasıyla Gençlerbirliği karşısında vermişti.  Monaco'nun yeni transferi, 7 yıl sonra Türkiye'de bir maça çıkmış oldu.
 
Bu arada 39 yaşındaki kaleci, maçın hemen başında sakatlandı ve 12.  dakikada yerini 18. yaşındaki Badiashile'ye bıraktı.
 
FETÖ'nün darbe girişimine tepki
 
Karşılaşmayı izleyen Fenerbahçeli taraftarlar, Fetullahçı Terör  Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki gösterdi.
 
Taraftarlar tribünde, üzerinde "Game Over Feto (Oyun bitti Feto)"  yazılı pankart açtı.

İŞTE MÜTHİŞ MAÇIN ÖZETİ
Diğer sayfada...

[PAGE]



90. DK: Oynanmamış süre olarak ilave edilen 3 dakikalık süre sona eriyor ve hakem Jesus Gil Manzano müsabakanın bittiğini belirten son düdüğünü çalıyor. Böylece temsilcimiz ilk maçı 2-1 kazanarak önemli bir avantaj elde ediyor.

90. DK: Temsilcimizde son oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Gregory Van Der Wiel oyundan alınırken yerine Miroslav Stoch oyuna dahil oluyor.

86. DK: Monaco cephesinde son oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Valere Germain oyundan alınırken yerine Ivan Cavaleiro oyuna dahil oluyor.

82. DK: Temsilcimizde ikinci oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Salih Uçan oyundan alınırken yerine Şener Özbayraklı oyuna dahil oluyor.

81. DK: Ceza yayı sol çaprazına sokulan Ozan Tufan, Salih ile duvar pası yaparak ceza sahasına giriyor ve altıpas sol çaprazından vuruşunu yapıyor ancak kaleci Loic Badiashile gole izin vermiyor.

78'Sarı kanaryalar kısa paslarla rakip yarı alanda pozisyon üretmeye çalışıyor.

76. DK: Monaco cephesinde ikinci oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Nabil Dirar oyundan alınırken yerine Bernardo Silva oyuna dahil oluyor.

74. DK: Topla birlikte ceza yayı sol çaprazına sokulan Nabil Dirar yerden vuruyor ancak kaleci Ertuğrul Taşkıran üzerine gelen bu topu rahatlıkla kontrol ediyor.

71. DK: Temsilcimizde ilk oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Gecenin kahramanı Emmanuel Emenike oyundan alınırken yerine Aatif Chahechouhe oyuna dahil oluyor.

68. DK: Ceza sahası sağ çaprazının biraz gerisinden kullanılan serbest vuruşta Thomas Lemar ortasını penaltı noktasının önüne doğru gönderiyor. Gelen topa hareketlenen Jemerson Jesus kafa ile topu filelere gönderiyor ancak hakem Jesus Gil Manzano, tecrübeli oyuncunun pozisyonunun ofsayt olduğunu işaret ediyor.

66. DK: Orta alandan hızla hareketlenen Josef De Souza, rakibi Radamel Falcao tarafından düşürülüyor. Pozisyon sonrasında golcü oyuncu sarı kart ile cezalandırılıyor.

64. DK: Ceza yayının sol tarafında topla buluşan Radamel Falcao bekletmeden çok sert vuruor ancak kaleci Ertuğrul Taşkıran gole izin vermiyor.

61. DK:  GOOOOOOOLLLLLLLLLLL!!!!!!!! Temsilcimiz Emmanuel Emenike'nin golü ile tekrar öne geçiyor! Salih Uçan'ın sağ kanada gönderdiği pası kontrol eden Gregory Van Der Wiel ortasını penaltı noktasına doğru gönderiyor. Bu noktada bulunan Emmanuel Emenike sağ ayağı ile vole vuruşunu yapıyor ve topu sol köşeden filelere gönderiyor.

58. DK: Bu dakikalarda karşılıklı top kayıpları ile mücadele devam ediyor.

56. DK: Gregory Van Der Wiel ile gelişen atağımızda genç oyuncu ortasını ceza sahası içi sağ tarafına doğru gönderiyor. Gelen topa yükselen Fernandao kafa vuruşunu yapıyor ancak top kalenin sol tarafından dışarı gidiyor.

54. DK: Temsilcimizde Fernandao, rakibi Fabinho'ya yaptığı faul sonrasında sarı kart görüyor.

52. DK: Sağ kanattan gelişen Monaco atağında Djibril Sidibe ortasını altıpas alanına doğru gönderiyor ancak kaleci Ertuğrul Taşkıran çıkıyor ve bu topu kontrol ediyor.

49. DK: Nabil Dirar sağ kanattan yerden ortasını ön direğe doğru gönderiyor. Sağ direkten dönen bu topu savunmamız uzaklaştırmaya çalışırken pas hatası yapıyor ve araya giren topu ceza sahası içi sol çaprazında Fabinho kontrol ediyor. Fabinho bekletmeden vuruşunu yapıyor ancak top kalenin hemen üzerinden dışarı gidiyor.

48. DK: Sol kanattan gelişen Monaco atağında Benjamin Mendy ortasını penaltı noktasına doğru gönderiyor. Gelen topa yükselen Valere Germain kafa vuruşunu yapıyor ancak top kalenin sağ tarfından dışarı gidiyor.

46. DK: Müsabakanın ikinci yarısı konuk ekip Monaco'nun vuruşu ile başlıyor.


45. DK: Hakem Jesus Gil Manzano müsabakanın ilk yarısının bittiğini belirten son düdüğünü çalıyor.

45. DK: Dördüncü hakemin işaretiyle müsabakanın ilk yarısının sonuna en az 3 dakikalık oynanmamış süre bölümü ilave ediliyor.

42. DK :GOL... Malesef Radamel Falcao'nun kaydettiği gol ile durum 1-1 oluyor. Sağ kanattan gelişen atakta Nabil Dirar ara pasını Radamel Falcao'ya gönderiyor. Kaleci Ertuğrul Taşkıran'dan seken top, savunmada Martin Skrtel'e çarparak Radamel Falcao'nun önünde kalıyor. Tecrübeli oyuncu dönerek vuruşunu yapıyor ve topu filelere gönderiyor.

39. DK: GOOOOOOOOOOLLLLLLLLLLLLLL!!!!!!!!!!!! Temsilcimiz Emmanuel Emenike'nin golü ile öne geçiyor! Simon Kjaer'in havadan uzun pası ile ceza sahası içi penaltı noktası üzerinde topla buluşan Emmanuel Emenike kaleciyi de geçerek topu yerden filelere gönderiyor.

38. DK: Josef De Souza'nın ara pası ile sol kanatta topla buluşan Hasan Ali ortasını yerden ön direğe doğru gönderiyor ancak hakem Jesus Gil Manzano, Hasan Ali'nin topla buluştuğu anda pozisyonunun ofsayt olduğunu işaret ediyor.

36. DK: Fabinho'nun ara pası ile ceza sahası içi sağ çaprazında topla buluşan Valere Germain vuruşunu yapmak istiyor ancak tecrübeli oyuncunun pozisyonu ofsayt.

35. DK: Valere Germain'in pası ile ceza yayı gerisinde topla buluşan Fabinho yerden çok sert vuruyor ancak top kalenin sol tarafından dışarı gidiyor.

33. DK: Konuk ekip Monaco kısa paslarla yarı sahamızda pozisyon üretmeye çalışıyor.

30. DK: Müsabakanın üçte birlik bölümü geride kalırken temsilcimiz Fenerbahçe'nin topla oynamadaki üstünlüğü devam ediyor.
27. DK: Ozan Tufan'nın ceza sahası içine havadan gönderdiği pasa hareketlenen Fernandao'dan önce savunma araya giriyor. Boşta kalan topu önünde bulan Emmanuel Emenike vuruşunu yapıyor ancak kaleci Loic Badiashile sağ köşeye uzanıyor ve gole izin vermiyor.

24. DK: Bu dakikalarda yapılan karşılıklı faullerle mücadele devam ediyor.

21. DK: Ceza yayı sol çaprazının biraz gerisinde topla buluşan Thomas Lemar yerden sert vuruyor ancak top kalenin sağ tarafından dışarı gidiyor.

19. DK: Mutlak bir gol pozisyonundan yararlanamıyoruz. Hızlı gelişen atağımızda Josef De Souza'nın ara pası ile sol kanatta topla buluşan Hasan Ali ortasını penaltı noktasının ön tarafına doğru gönderiyor. Gelen topa yükselen Emmanuel Emenike kafa vuruşunu yapıyor ancak bu top kaleci Loic Badiashile'nin doğrudan üzerine gidiyor.

17. DK: Temsilcimizde Josef De Souza, rakibi Radamel Falcao'ya yaptığı faul sonrasında sarı kart görüyor.

16. DK: Topla birlikte ceza yayı sol çaprazına sokulan Radamel Falcao yerden vuruşunu yapıyor ancak top kalenin sol tarafından dışarı gidiyor.

13. DK: Monaco cephesinde ilk oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Sakatlık geçiren kaleci Morgan De Sanctis oyundan alınırken yerine Loic Badiashile oyuna dahil oluyor.

11. DK: Radamel Falcao'nun pası ile ceza yayı gerisinde topla buluşan Thomas Lemar yerden vuruşunu yapıyor ancak top savunmada Martin Skrtel'den geri geliyor.

8. DK: Ceza sahası sol çaprazının hemen gerisinden kullandığımız serbest vuruşta Salih Uçan ortasını penaltı noktasına doğru gönderiyor. Gelen topa yükselen Roman Neustadter kafa ile pasını uzak direğe doğru indiriyor. Bu noktada topla buluşan Martin Skrtel dar açıdan vuruşunu yapıyor ancak top kalenin sağ tarafından dışarı gidiyor.

5. DK: Kullanılan serbest vuruşta Salih Uçan ortasını ön direğe doğru gönderiyor. Altıpas alanı içerisinde oluşan karambolden sonra Fernandao topu filelere gönderiyor ancak hakem Jesus Gil Manzano, Fernandao'nun kaleci Morgan De Sanctis'e faul yaptığını işaret ediyor.

4. DK: Ozan'ın pası ile sol kanatta topla buluşan Hasan Ali Kaldırım rakibi Djibril Sidibe'yi geçerken yerde kalıyor ve hakem Jesus Gil Manzano düdüğünü çalarak serbest vuruşu işaret ediyor. Temsilcimiz sol kanattan serbest vuruş kullanacak.

1. DK: Gole maçın hemen başında çok yaklaşıyoruz. Savunmanın yaptığı hatayı değerlendirerek araya giren Salih topu çalıyor ve ceza yayı gerisinden vuruşunu yapıyor ancak top sol direğe çarparak oyun alanını terk ediyor.

1. DK: Müsabaka temsilcimizin vuruşu ile başlıyor.


FENERBAHÇE: Ertuğrul, Kjaer, Skrtel, Neustadter, Van der Wiel, Hasan Ali, Souza, Salih Uçan, Ozan, Fernandao, Emenike

MONACO: De Sanctis, Raggi, Fabinho, Lemar, Jemerson, Dirar, Bakayoko, Sidibe, Mendy, Radamel Falcao, Valère Germain


-Monaco'da ise sakatlığı bulunan Danijel Subasic'in yanı sıra antreman eksiklikleri olan Kamil Glik, Joao Moutinho ve Corentin Jean forma giyemeyecek. Öte yandan Elderson Echiejile, Vagner Love, Almamy Toure ve Ricardo Carvalho 18 kişilik maç kadrosuna dahil edilmedi.

-Fenerbahçe'de sakatlıkları bulunan Robin Van Persie, Volkan Demirel, İsmail Köybaşı, Uygar Mert Zeybek'in yanı sıra kırmızı kart cezalısı olan Mehmet Topal, Alper Potuk ve Volkan Şen bugün takımlarını yalnız bırakacak.

-Sarı lacivertliler bu sezon ilk resmi maçına çıkarken yeni transferler Gregory van der Wiel, Roman Neustadter, Martin Skrtel ve Aatif Chahechouhe ilk kez forma giyme şansı bulacak.

-Kırmızı beyazlılar ise Türk takımlarına karşı çıktığı 6 maçın 3'ünü kazanırken 2'sini kaybetti. Filelerimize 12 gol gönderen Monaco, temsilcilerimizin kaydettiği 7 gole engel olamadı.

-Kanaryalar bugüne kadar Fransız temsilcilerine karşı çıktığı 17 maçın 4'ünü kazanırken 10'unu kaybetti. 3 mücadele ise beraberlikle sonuçlandı. Bu maçlarda rakip filelere 19 gol gönderen temsilcimiz kendi kalesinde ise 39 gol gördü.

-Temsilcimiz Fenerbahçe Avrupa Kupaları kapsamında Monaco ile ilk kez karşı karşıya geliyor.

-Fransa temsilcisi Monaco ise Liegue 1'i 2015-2016 sezonunda 3. sırada tamamlayarak seri başı çıktığı 3. öneleme turu kurasında Fenerbahçe'nin rakibi oldu.

-Sarı lacivertliler 2015-2016 sezonunu Spor Toto Süper Liginde 2. sırada tamamlayarak Şampiyonlar Ligine 3. öneleme turundan katılmaya hak kazandı.

-Fenerbahçe Ülker Stadyumu'nda oynanacak müsabakada İspanya Futbol Federasyonu'ndan hakem Jesus Gil Manzano düdük çalacak.

-UEFA Şampiyonlar Ligi 3. Öneleme Turu ilk maçında temsilcimiz Fenerbahçe Fransa temsilcisi Monaco'yu ağırlıyor.