Fenerbahçe Avrupa'ya veda etti

Fenerbahçe Avrupa'ya veda etti

Fenerbahçe ilk maçta 1-0 yenildiği Rus ekibi Krasnodar'la Kadıköy'de 1-1 berabere kalarak Avrupa'dan elendi.

UEFA Avrupa Ligi Son 32 Turu'nda Fenerbahçe, ilk maçta 1-0 yenildiği Krasnodar ile Kadıköy'de 1-1 berabere kaldı. Bu sonucun ardından sarı lacivertli ekip Avrupa defterini kapattı. 

GOL YİNE ERKEN GELDİ

7. dakikada konuk ekip Krasnodar, mücadelede öne geçti. Skrtel'in hatalı pasında orta sahada topu kapan Gazinski, pasını bekletmeden Smolov'a aktardı. Bu oyuncunun ceza sahası yayının solundan çıkardığı şutta, meşin yuvarlak filelerle buluştu: 0-1. 

UMUTLANDIRAN GOL

41. dakikada Fenerbahçe, skora denge getirdi. Lens'in sol kanattan kullandığı serbest vuruşta altıpas önünde yükselen De Souza'nın kafayla vurduğu topa, kaleci Kritsyuk müdahale etti. Uzak direğe çarptıktan sonra çizgiye düşen meşin yuvarlak diğer direğe de çarptı. Oluşan karambolde son müdahaleyi yapan Skrtel, topu ağlara gönderdi: 1-1. 

İSTİFA SESLERİ

Bu arada Sarı-lacivertli taraftarlar, karşılaşmanın son bölümlerinde uzun süre "Yönetim istifa" diye bağırdı.

VAN PERSİE İLK 11'DE

Fenerbahçe'nin Hollandalı yıldızı Van Persie, 3 resmi maç sonra ilk 11'de sahaya çıktı. Ziraat Türkiye Kupası son 16 turunda Beşiktaş karşısında oynadıktan sonra cezası nedeniyle ligde 2 maç kaçıran Hollandalı futbolcu, ilk Krasnodar müsabakasında ise hazır olmadığı gerekçesiyle kadroya alınmamıştı.

EMENİKE VE CHAHECHOUE KADRODA YOK

İlk maçta sürpriz bir şekilde sahaya 11'de çıkan Emmanuel Emenike, rövanşta 18 kişilik kadroya dahil edilmedi.

Advocaat tarafından kadroda tercih edilmeyen Nijeryalı forvet, ilk maçta 72 dakika sahada kalmıştı.

Fenerbahçe'de gözünde enfeksiyon bulunan Faslı futbolcu Aatıf Chahechouhe'nin yanı sıra UEFA listesine dahil edilmeyen Miroslav Stoch, Salih Uçan ve Oleksandr Karavaiev rövanşta kadroda yer almadı.

İŞTE MAÇIN ÖZETİ
Diğer sayfada...

[PAGE]

M.S. Karşılaşma 1-1 sona eriyor ve Fenerbahçe bu sonuçla Avrupa'ya veda ediyor.

90. DK: Ceza sahası yayı önünden kazanılan serbest vuruş sonrasında topun başına geçen Jeremain Lens oluyor. Jeremain Lens kaleyi düşünüyor ve şutunu çekiyor. Bu top kalenin üzerinden dışarı çıkıyor.

90. DK: Kaleyi cepheden gören noktada kısa pasla topla buluşan Jeremain Lens kaleye şutunu çekmek istiyor ancak bu top takım arkadaşı Fernandao'dan geri dönüyor.

90. DK: Maçın sonuna en az 5 dakikalık oynanmamış süre ekleniyor.

90. DK: Sağ kanattan kazanılan köşe vuruşunda topun başına geçen Mauricio Pereyra bu duran topu paslaşarak kullanıyor.

89. DK: Andreas Granqvist'in duran toptan yolladığı topla buluşan Cristian Ramirez sol kanattan ceza sahası içine giriyor. Ceza sahası içi sol çaprazdan kaleye şutunu çekiyor ancak bu top yan ağlarda kalıyor.

85. DK: Sağ kanat orta alana yakın bölgeden kazanılan serbest vuruş sonrasında topun başına geçen Jeremain Lens ceza sahası içine ortasını yapıyor. Arka direkte topa hareketlenen Fernandao topu indirmek istiyor ancak bu top kalecinin kontrolünde kalıyor.

83. DK: Mauricio Pereyra, Alper Potuk'u arkadan yaptığı sert müdahale ile yerde bırakıyor. Bu hareketi sonrasında Mauricio Pereyra sarı kart ile cezalandırılıyor.

80. DK: Sol kanattan atılan uzun pasla ceza sahası yayı önünde topla buluşan Robin Van Persie kaleye yüzünü dönüyor ve yerden şutunu çekiyor. Bu top kaleci Stanislav Kritsyuk'in kontrolünde kalıyor.

79. DK: FC Krasnodar ikinci oyuncu değişikliğini yapıyor. Vyacheslav Podberezkin çıkıyor ve yerini Mauricio Pereyra'ya bırakıyor.

78. DK: Sol kanattan kazanılan serbest vuruş sonrasında topun başına geçen Martin Skrtel ceza sahası içine ortasını yapıyor. Ceza sahası dışı sol çaprazda topla buluşan Fernandao kaleye şutunu çekiyor ancak bu top savunma oyuncularından geri dönüyor.

75. DK: Charles Kabore, Robin Van Persie'yi orta alan yayı içerisinde yerde bırakıyor. Bu pozisyon sonrasında hakem Charles Kabore'yi sarı kart ile cezalandırıyor.

71. DK: Fenerbahçe üçüncü ve son oyuncu değişikliğini yapıyor. Moussa Sow çıkıyor ve yerini Fernandao'ya bırakıyor.

71. DK: Fenerbahçe ikinci oyuncu değişikliğini yapıyor. Şener Özbayraklı çıkıyor ve yerini Volkan Şen'e bırakıyor.

64. DK: FC Krasnodar ilk oyuncu değişikliğini yapıyor. Francisco Wanderson çıkıyor ve yerini Ricardo Laborde'ye bırakıyor.

62. DK: Sırtı dönük şekilde ceza sahası içinde topla buluşan Fedor Smolov ceza sahası içi sol çaprazdan rövaşata ile kaleye göndermek istiyor ancak bu top farklı şekilde dışarı çıkıyor.

61. DK: Sol kanattan kazanılan köşe vuruşunda topun başına geçen Jeremain Lens ceza sahası içine ortasını yapıyor. Ön direkte topa hareketlenen defans oyuncuları topu tehlikeli bölgeden uzaklaştırıyor.

60. DK: Sol kanattan kazanılan köşe vuruşunda topun başına geçen Jeremain Lens bu duran topu paslaşarak kullanıyor.

60. DK: Sol kanatta uzaklaştırılmaya çalışılan topa hareketlenen Alper Potuk kısa pasını solundaki takım arkadaşı İsmail Köybaşı ile buluşturuyor. Sol çaprazda topla buluşan İsmail Köybaşı uzaklardan kaleye bir şut çekiyor ancak bu topu Stanislav Kritsyuk son anda kornere tokatlıyor.

58. DK: Yuri Gazinsky, Alper Potuk'u arkadan yaptığı sert müdahalelerle durdurmaya çalışıyor. Bu hareketleri sonunda hakem Pawel Raczkowski tarafından sarı kart ile cezalandırılıyor.

56. DK: Sol kanattan gelişen atakta İsmail Köybaşı ceza sahası içine ortasını yapıyor. Penaltı noktasına yakın bölgede topa hareketlenen Moussa Sow kafa vuruşunu yapıyor ancak bu top üstten dışarı çıkıyor.

56. DK: Sol kanattan kazanılan köşe vuruşunda topun başına geçen Jeremain Lens ceza sahası içine ortasını yapıyor ancak ön direkte savunma oyuncuları bu topu tehlikeli bölgeden uzaklaştırıyor.
54. DK: Kaleci Volkan Demirel'in hatasıyla topla buluşan Fedor Smolov kafa vuruşunu yapıyor ve topu kaleye gönderiyor. Kaleye yönelen bu topu savunmadaki Simon Kjaer tehlikeli bölgeden uzaklaştırıyor.

53. DK: Sağ kanattan kazanılan köşe vuruşunda topun başına geçen Vyacheslav Podberezkin ceza sahası içine ortasını yapıyor. Ön direkte savunma oyuncuları bu topu tehlikeli bölgeden uzaklaştırıyor.

53. DK: Sağ kanatta Yuri Gazinsky'nin kısa pasıyla topla buluşan Fedor Smolov ceza sahası içi sağ çaprazdan kaleye şutunu gönderiyor. Kaleci Volkan Demirel bu topu yatarak kornere tokatlıyor.

46. DK: Hakem Pawel Raczkowski ikinci yarıyı başlatan düdüğünü çalıyor. Temsilcimiz Fenerbahçe ikinci yarıya başlayan taraf oluyor.

45. DK: Hakem Pawel Raczkowski ilk yarıyı bitiren düdüğünü çalıyor. İlk yarı 41. dakikada bulduğumuz gol ile 1-1'lik beraberlikle sona eriyor.

45. DK: Jeremain Lens, Cristian Ramirez'i yerde bırakıyor ve sarı kart ile cezalandırılıyor.

45. DK: Sağ kanattan gelişen atakta Jeremain Lens'in kısa pası ile topla buluşan Robin Van Persie ceza sahası içine girip sağ kanattan şutunu çekiyor. Bu top savunma oyuncularından geri dönüyor.

41. DK: GOOOOOLLLL!! Sol kanattan kazanılan serbest vuruş sonrasında topun başına geçen Jeremain Lens ceza sahası içine ortasını yapıyor. Penaltı noktasının hemen önünde topa hareketlenen Josef De Souza topa kafa vuruşunu yapıyor. Direğe çarpan top gol çizgisine paralel gidiyor. Diğer direğe kadar giden topu karambolde tekrar Josef De Souza tamamlıyor ve topu ağlar ile buluşturuyor. Josef De Souza'nın golü ile temsilcimiz Fenerbahçe 1-1'lik beraberliği yakalıyor.

39. DK: Sol kanattan kazanılan serbest vuruş sonrasında topun başına geçen Jeremain Lens ceza sahası içine ortasını yapıyor ancak arka direkte Josef De Souza'nın Stanislav Kritsyuk'a faul yaptığı gerekçesiyle oyun duruyor.

38. DK: Ceza sahası yayı önü hafif sağ çaprazdan kazanılan serbest vuruş sonrasında topun başına geçen Robin Van Persie kaleyi düşünüyor şutunu çekiyor. Bu top kalenin hemen üzerinden dışarı çıkıyor.

36. DK: Avantaja bırakılan pozisyon sonrasında İsmail Köybaşı sarı kart ile cezalandırılıyor.

35. DK: Hızlı gelişen Fenerbahçe atağında sağ kanatta topla ilerleyen Şener Özbayraklı ceza sahası içine ortasını yapıyor. Kaleci Stanislav Kritsyuk bu topu yumruklayarak uzaklaştırıyor. Uzaklaştırılmaya çalışılan top kısa düşüyor. Kısa düşen topu ceza sahası içinde kontrol eden Alper Potuk kısa pasını ceza sahası içi sol çaprazdaki Moussa Sow ile buluşturuyor. Moussa Sow topa gelişine şutunu çekiyor ancak bu top üstten dışarı çıkıyor.

23. DK: Orta alandan aldığı kısa pasla topla buluşan Şener Özbayraklı ceza sahası dışı sağ çağrazdan kaleye şutunu gönderiyor ancak bu top çok etkisiz oluyor ve dışarı çıkıyor.

20. DK: Orta alandan atılan kısa pasla topla buluşan Josef De Souza topla birlikte ceza sahası önüne ilerleyip pasını ceza sahası içindeki Moussa Sow ile buluşturuyor. Ceza sahası içinde topla buluşan Moussa Sow soluna çekip kaleye şutunu gönderiyor ancak bu top farklı şekilde dışarı çıkıyor.

19. DK: Hızlı gelişen FC Krasnodar atağında uzun pasla topla buluşan Victor Claesson topla birlikte ceza sahası içine girip arka direğe pasını gönderiyor. Arka direkte topa hareketlenen Fedor Smolov vuruşunu yapıyor ancak kaleci Volkan Demirel bu topun filelere gitmesini engelliyor.

19. DK: Sağ kanattan gelişen atakta topun başına geçen Alper Potuk kısa pasını Jeremain Lens ile buluşturuyor. Ceza sahası içine Jeremain Lens ortasını gönderiyor ancak Simon Kjaer bu topu indiremiyor ve top tehlikeli bölgeden uzaklaştırılıyor.

11. DK: Sağ kanattan kazanılan serbest vuruş sonrasında topun başına geçen Jeremain Lens ceza sahası içine ortasını yapıyor. Penaltı noktasının hemen önünde topa hareketlenen Josef De Souza kafa vuruşunu yapıyor ancak bu top üstten dışarı çıkıyor.

10. DK: Sağ kanattan kazanılan serbest vuruş sonrasında topun başına geçen Jeremain Lens ceza sahası içine ortasını yapıyor ancak ön direkte kaleci topu yumruklayarak kornere gönderiyor.

7. DK: GOL! Orta alana yakın bölgede Martin Skrtel'in yaptığı pas hatasında araya giren Yuri Gazinsky topu kapıyor ve pasını Fedor Smolov ile buluşturuyor. Topla buluşan Fedor Smolov sol kanattan topla ilerleyip ceza sahası yayına girmeden kaleye şutunu gönderiyor ve topu ağlarımız ile buluşturuyor. FC Krasnodar, Fedor Smolov'un golü ile 1-0 öne geçiyor.

6. DK: Sol kanattan kazanılan serbest vuruş sonrasında topun başına geçen Jeremain Lens kısa pasıyla topu ceza sahası içindeki Moussa Sow ile buluşturuyor. Topla buluşan Moussa Sow topu sağına çekip kaleye şutunu çekiyor. Kaleci Stanislav Kritsyuk'in sektirdiği topu kademedeki oyuncular uzaklaştırmaya çalışıyor. Bu top kısa düşüyor ve Moussa Sow'da kalıyor. Moussa Sow sağ ayağı ile sert bir şut çekiyor ancak bu top üstten dışarı çıkıyor.

5. DK: Orta alandan gelişen Fenerbahçe atağında kısa pasla topla buluşan İsmail Köybaşı ceza sahası dışı sol çaprazdan sert bir şut çekiyor ancak bu topu kaleci Stanislav Kritsyuk tokatlayarak kornere gönderiyor.

4. DK: Sol kanattan Moussa Sow'un ceza sahası içine yaptığı ortayı kademedeki defans oyuncuları tehlikeli bölgeden uzaklaştırıyor. Uzaklaştırılmaya çalışılan top tekrar sol kanattaki Alper Potuk'a geliyor. Topla buluşan Alper Potuk ceza sahası yayının hemen solundan kaleye şutunu çekiyor ancak bu top farklı şekilde dışarı çıkıyor.

4. DK: Maçın ilk dakikalarında her iki takımın oyuncuları orta alanda top kayıpları yaşıyor.

1. DK: Hakem Pawel Raczkowski maçı başlatan düdüğünü çalıyor. Maça konuk ekip FC Krasnodar başlıyor.

UEFA Avrupa Ligi Son 32 Turu’nda Fenerbahçe ile Krasnodar karşı karşıya gelecek. Ülker Stadyumu’ndaki mücadeleyi Polonyalı hakem Pawel Raczkowski yönetecek. Maç saat 20:00’da başlayacak.

Temsilcimiz sahadan beraberlik veya yenik ayrılması durumunda Avrupa defterini kapatacak. Fenerbahçe rakibini 1-0 yenmesi halinde maç uzatmaya gidecek. Sarı-lacivertliler 90 dakika sonunda rakibine iki fark atarsa adını son 16 takım arasına yazdıracak.

KADROLAR

Fenerbahçe: Volkan, Şener, Kjaer, Skrtel, İsmail, Mehmet Topal, Josef, Lens, Alper, Sow, Robin van Persie

Krasnodar: Kritsyuk, Naldo, Granqvist, Gazinski, Podberezkin, Ramirez, Wanderson, Claesson, Kaleshin, Kabore, Smolov