Kadıköy'de Fener alayı !

Kadıköy'de Fener alayı !

Spor Toto Süper Lig'in 21. haftasının açılış maçında Fenerbahçe Kasımpaşa'yı 3-1 mağlup etti.

Süper Lig'de Antalyaspor'a yenilerek zirve yarışında darbe alan Fenerbahçe yara sardı. Avrupa'yı hedefleyen Kasımpaşa'yı konuk eden Kanarya, oldukça etkili bir performans sergilediği maçı zorlanmadan kazanırken, bu sezon Kadıköy'de ilk kez bir Türk oyuncu gol attı.

Fenerbahçe: 3 - Kasımpaşa: 1

Fenerbahçe: Volkan Demirel, Gökhan Gönül, Kjaer, Alves, Hasan Ali Kaldırım, Kadlec, Ozan Tufan, Nani, Diego, Volkan Şen, Van Persie

Kasımpaşa: Ramazan Köse, Veysel Sarı, Omeruo, Titi, Bozhikov, Pavelka, Castro, Hakan Arslan, Tunay Torun, Del Valle, Adem Büyük

Goller: Dk. 37 Diego, Dk. 45+2 Van Persie (penaltıdan), Dk. 75 Alper Potuk (Fenerbahçe), Dk. 87 Malki (Kasımpaşa)

Kırmızı kart: Dk. 45+1 Titi (Kasımpaşa)

Pereira'dan 6 değişiklik

Ülker Stadı'nda oynanan maçta Pereira, son oynadıkları ve 4-2 kaybettikleri Antalyaspor maçına göre 6 değişiklikle takımını sahaya sürdü. Portekizli teknik adam Mehmet Topal, Josef de Souza, Jose Fernandao, Şener Özbayraklı, Lazar Markovic ve Caner Erkin'in yerine Simon Kjaer, Diego Ribas, Robin van Persie, Gökhan Gönül, Volkan Şen ve Hasan Ali Kaldırım'a forma verdi.

Sarı-lacivertliler sahaya kalede Volkan Demirel ile çıkarken savunma dörtlüsünde Gökhan Gönül, Bruno Alves, Simon Kjaer ve Hasan Ali Kaldırım oynadı. Ön liberoda Ozan Tufan ve Michal Kadlec'in forma giydiği sar-lacivertlilerin kanatlarında Volkan Şen ile Luis Nani şans buldu. Forvet arkasında Diego Ribas oynarken ileri uçta Robin van Persie yer aldı.

Kadlec sürprizi

Pereira, cezalı Mehmet Topal ve De Souza'nın yokluğunda ön liberoda Ozan Tufan'ın yanında sürpriz bir şekilde Kadlec'i oynattı.

Fenerbahçe'ye sol bek olarak transfer edilen ve genel olarak stoperde forma giyen Kadlec, Kasımpaşa karşısında ön liberoda Ozan'ın partneri oldu. Pereira'nın bu bölgede forma giyen Mehmet Topuz, Raul Meireles ve Alper Potuk'un yerine Kadlec'i tercih etmesi dikkati çekti.

İŞTE MAÇIN ÖZETİ
Diğer saufada..

[PAGE]

90.DK: Hakem Bülent Yıldırım'ın düdüğüyle karşılaşma sona eriyor. Fenerbahçe, Kasımpaşa'yı 3-1 mağlup ediyor ve puanını 49'a yükseltiyor. Kasımpaşa ise 31 puanda kalıyor.

90.DK: Michal Kadlec sakatlık geçirince oyun kısa bir süreliğine duruyor.

90.DK: Müsabakanın sonuna oynanmamış süre olarak en az 3 dakika ilave ediliyor.

87.DK: GOOOLL!!! Kasımpaşa, Sanaharib Malki'nin golü ile farkı 2'ye indiriyor. Ferhat Kiraz rakip yarı alanda Gökhan Gönül'e yaptığı baskı sonrasında topu çalarak yerden ceza alanına gönderiyor ve bu topa hareketlenen Sanaharib Malki ceza alanı içinde sağ ayağıyla yaptığı vuruşla meşin yuvarlağı ağlarla buluşturmayı başarıyor. Maçta durum şimdi 3-1.

86.DK: Kazanılan serbest vuruşu kullanan Vasil Bozhikov'un doğrudan kaleye gönderdiği şutunda Volkan Demirel topa rahatlıkla hakim oluyor.

84.DK: Bruno Alves ikili mücadele sırasında rakibi Sanaharib Malki'ye faul yapınca hakem Bülent Yıldırım tarafından sarı kartla cezalandırılıyor.

78.DK: Hızlı gelişen atakta Alper Potuk bir kez daha topla ilerleyerek ceza alanına girmek istiyor ancak Ramazan Köse kalesini zamanında terk ederek pozisyonu büyümeden engellemeyi başarıyor.

77.DK: Kasımpaşa'da üçüncü ve son oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Andre Castro oyundan çıkarken, Ferhat Kiraz yerine giren isim oluyor.

75.DK: GOOOLL!!! Fenerbahçe, Alper Potuk'un golü ile maçta farkı 3'e çıkarıyor. Sol kanatta Diego'nun uzun pasıyla topla buluşan Alper Potuk, rakibi Kenneth Omeruo'yu çalımlayarak içe kat ediyor ve sol çaprazdan sağ ayağı ile çektiği şutuyla meşin yuvarlağı ağlarla buluşturmayı başarıyor.

73.DK: Fenerbahçe'de aynı dakikada üçüncü ve son oyuncu değişikliği de gerçekleşiyor. Robin Van Persie oyundan çıkarken, Fernandao yerine giren isim oluyor.

73.DK: Fenerbahçe'de ikinci oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Volkan Şen oyundan çıkarken, Alper Potuk yerine giren isim oluyor.

72.DK: Fenerbahçe'de ilk oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Ozan Tufan oyundan çıkarken, Mehmet Topuz yerine giren isim oluyor.

68.DK: Hızlı gelişen Fenerbahçe atağında defansın arkasına atılan topa hareketlenen Volkan Şen, soldan hızla ilerleyerek ceza alanına giriyor ancak Ramazan Köse kalesini zamanında terk ederek pozisyonu büyümeden önlüyor. Sonrasında ise Nani pasını vermekte gecikince pozisyon sonlanıyor.

68.DK: Sağ kanattan kazanılan korneri kullanan Yonathan Del Valle'ın ceza alanına gönderdiği ortasında Fenerbahçe savunması topu uzaklaştırmayı başarıyor.

67.DK: Kasımpaşa bu dakikada ikinci yarıdaki en tehlikeli pozisyonunu yakalıyor. Andre Castro'nun sağ kanattan ceza alanına gönderdiği ortasında Sanaharib Malki topun gelişine kafa vuruşunu yapıyor ve Volkan Demirel sol kale direği dibinden topu güçlükle kornere çeliyor.

66.DK: Sol kanattan kazanılan serbest vuruşu kullanan Olivier Veigneau'nun ceza alanına gönderdiği ortasında top doğrudan dışarı çıkıyor.

64.DK: Sol kanattan kazanılan korneri kullanan Nani'nin ceza alanına gönderdiği ortasında Kasımpaşa savunması topu uzaklaştırmayı başarıyor.

63.DK: Kasımpaşa takımında ikinci oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Adem Büyük oyundan çıkarken, Sanaharib Malki yerine giren isim oluyor.

63.DK: Robin Van Persie'nin ceza alanı içinde kaleye göndermek istediği şutunda top Kasımpaşa savunmasına çarparak dışarı çıkıyor.

61.DK: Sol kanattan kazanılan korneri kullanan Diego'nun ceza alanına gönderdiği ortasında Andre Castro topu uzaklaştırmayı başarıyor.

61.DK: Adem Büyük orta sahada ikili mücadele sırasında Ozan Tufan'a yaptığı faul sonrasında hakem Bülent Yıldırım'a yaptığı itirazlar sonucu sarı kartla cezalandırılıyor..

59.DK: Maçın 3'te 2'lik bölümü geride kalırken Fenerbahçe rakibine oranla daha fazla topla oynayan taraf konumunda.

56.DK: Rakip yarı alanda sol kanatta Yonathan Del Valle Andre Castro ile verkaç yapmak isterken yan hakem Del Valle için ofsayt bayrağını kaldırıyor.

54.DK: Sol kanattan kazanılan korneri kullanan Yonathan Del Valle'nin ceza alanına gönderdiği ortasında Simon Kjaer topu uzaklaştırmayı başarıyor.

49.DK: Sağ kanattan kazanılan korneri kullanan Diego'nun ceza alanına gönderdiği ortasında Kasımpaşa savunması topu uzaklaştırmayı başarıyor.

49.DK: Fenerbahçe bu dakikada ikinci yarıdaki ilk tehlikeli pozisyonu yakalıyor. Diego'nun kaleyi karşıdan gören bir noktadan kaleye gönderdiği şutunda Ramazan Köse sol kale direği dibinden topu güçlükle kornere çeliyor.

46.DK: Kasımpaşa ikinci yarıya oyuncu değişikliği ile başlıyor. Tunay Torun oyundan alınırken, Olivier Veigneau oyuna dahil oluyor.

46.DK: Hakem Bülent Yıldırım ikinci yarıyı başlatan düdüğünü çalıyor ve ikinci yarıya ev sahibi Fenerbahçe başlıyor.

DEVRE ARASI

45.DK: Hakem Bülent Yıldırım ilk yarının son düdüğünü çalıyor ve mücadelenin ilk yarısı Fenerbahçe'nin 2-0'lık üstünlüğü ile tamamlanıyor.

45.DK: GOOOLL!!! Fenerbahçe, Robin Van Persie'nin penaltı golü ile farkı ikiye çıkarıyor. Kazanılan penaltı vuruşu için topun başına geçen Robin Van Persie, kaleci Ramazan Köse'nin sağından meşin yuvarlağı ağlarla buluşturmayı başarıyor.

45.DK: Cristian Titi'nin, ceza alanında Volkan Şen'e yaptığı sert faul sonrasında hakem Bülent Yıldırım penaltı noktasını gösteriyor ve bu pozisyon sonrasında Cristian Titi ikinci sarı karttan gördüğü kırmızı kartla oyun dışı kalıyor.

45.DK: Müsabakanın ilk yarısına oynanmamış süre olarak en az 2 dakika ilave ediliyor.

42.DK: Kenneth Omeruo, ikili mücadele sırasında Hasan Ali Kaldırım'a faul yapınca hakem Bülent Yıldırım tarafından sarı kartla cezalandırılıyor.

38.DK: Diego gol sonrasında sevincini abartınca hakem Bülent Yıldırım tarafından sarı kartla cezalandırılıyor.

37.DK: GOOOLL!!! Fenerbahçe, Diego'nun golü ile maçta öne geçiyor. Ozan Tufan sol kanattan rakiplerini bir bir geçerek topu ceza alanına gönderiyor ve Kasımpaşa defansında Kenneth Omeruo'dan seken top Diego'nun önünde kalıyor. Diego'da ceza alanı çizgisi üzerinde kaleyi karşıdan gören bir noktadan sağ ayağıyla çektiği şutuyla meşin yuvarlağı ağlarla buluşturmayı başarıyor.

36.DK: Volkan Şen'in, ceza alanına gönderdiği ortasında Cristian Titi topu uzaklaştırmayı başarıyor.

33.DK: Volkan Şen'in, sol kanattan ceza alanına gönderdiği ortasında Ramazan Köse topa hakim olmayı başarıyor.

32.DK: Yonathan Del Valle, ceza alanı dışı sol çaprazdan kaleye şutunu çekiyor ancak Volkan Demirel topa hakim olmayı başarıyor.

30.DK: Sol kanattan kazanılan serbest vuruşu kullanan Diego'nun, ceza alanına gönderdiği ortasında Bruno Alves gelen topu kafayla indiriyor ancak araya giren Kasımpaşa savunması topu uzaklaştırmayı başarıyor.

28.DK: Fenerbahçe bir kez daha etkili oluyor. Hasan Ali Kaldırım, soldan rakiplerini çalımlayarak ceza alanına pasını gönderiyor. Diego bu topun gelişine sağ ayağıyla vuruşunu yapıyor ancak meşin yuvarlak üstten az farkla auta çıkıyor.

26.DK: Fenerbahçe bu dakikada çok net bir pozisyondan yararlanamıyor. Volkan Şen'in, sol kanattan ceza alanına gönderdiği ortasında arka direkte müsait durumda bulunan Robin Van Persie topun gelişine kafa vuruşunu yapıyor ancak bu vuruş istediği gibi olmayınca meşin yuvarlak kalenin sağından auta çıkıyor.

24.DK: Nani'nin, sağ kanattan ceza alanına gönderdiği ortasında Volkan Şen topun gelişine vurmak istiyor ancak vuruşu istediği gibi olmayınca top dışarı çıkıyor.

22.DK: Hasan Ali Kaldırım, Adem Büyük'e kontrolsüz bir müdahalede bulununca hakem Bülent Yıldırım tarafından sarı kartla cezalandırılıyor.

21.DK: Kazanılan korneri Nani paslaşarak kullanmak istiyor ancak bu sırada topu kaybedince pozisyon sonlanıyor.

21.DK: Kazanılan serbest vuruşu kullanan Nani'nin, direk kaleye gönderdiği şutunda top Kasımpaşa barajına çarparak dışarı çıkıyor.

19.DK: Orta sahada ikili mücadele sırasında Cristian Titi, Ozan Tufan'a kontrolsüz bir müdahalede bulununca hakem Bülent Yıldırım tarafından sarı kartla cezalandırılıyor.

19.DK: Sağ kanattan kazanılan korneri kullanan Nani'nin, ceza alanına gönderdiği ortasında David Pavelka topu uzaklaştırmayı başarıyor.

16.DK: Ozan Tufan'ın ceza alanına gönderdiği ortasında Kenneth Omeruo topu uzaklaştırmayı başarıyor.

14.DK: Sol kanattan kazanılan korneri kullanan Nani'nin, ceza alanına gönderdiği ortasında Kasımpaşa savunması topu uzaklaştırmayı başarıyor.

12.DK: Gökhan Gönül'ün, sağ kanattan ceza alanına gönderdiği ortasında Volkan Şen topu göğsüyle yumuşatmak istiyor ancak bu sırada topun hakimiyetini kaybedince pozisyon sonlanıyor.

10.DK: Maçtaki ilk tehlikeli pozisyon Fenerbahçe'den geliyor. Nani'nin pasıyla topla buluşan Robin Van Persie, ceza alanında hafif sağ çaprazdan şutunu çekiyor ancak meşin yuvarlak kalenin solundan az farkla auta gidiyor.

9.DK: Hasan Ali Kaldırım'ın, sol kanattan ceza alanına gönderdiği ortasında Ramazan Köse bir kez daha topa hakim olmayı başarıyor.

8.DK: Volkan Şen, rakip yarı alanda sol kanatta rakibini çalımlayarak ceza alanına ortasını yapıyor ancak Ramazan Köse topa rahatlıkla hakim olmayı başarıyor.

6.DK: Robin Van Persie, defansın arkasına atılan topa hareketlenerek ceza alanında sol çaprazdan kaleye şutunu çekiyor ancak Ramazan Köse topa rahatlıkla hakim olmayı başarıyor.

4.DK: Andre Castro, sakatlık geçirince hakem Bülent Yıldırım oyunu kısa bir süre durduruyor.

2.DK: Gökhan Gönül'ün, sağ kanattan ceza alanına gönderdiği ortasında Kasımpaşa savunması topu uzaklaştırmayı başarıyor.

1.DK: Hakem Bülent Yıldırım maçın ilk düdüğünü çalıyor ve mücadeleye konuk ekip Kasımpaşa başlıyor.

- Her iki takımda sahaya çıkıyor ve karşılaşma birazdan başlayacak.

- Konuk ekip Kasımpaşa cephesinde ise Bengali Koita, Kubilay Akyüz, Abdullah Durak, Aydın Yılmaz, Eren Derdiyok ve Oscar Scarione sakatlıkları nedeniyle, Strahil Popov da cezası nedeniyle zorlu Fenerbahçe deplasmanında 18 kişilik kadroda yer almıyorlar.

- Ev sahibi Fenerbahçe'de Lazar Markovic, Abdoulaye Ba ve Ertuğrul Taşkıran sakatlıkları nedeniyle, Josef De Souza ve Mehmet Topal da cezaları nedeniyle bu karşılaşmada 18 kişilik kadroya dahil edilmeyen isimler oldular.

- İki takımın bu karşılaşmaya kadar aralarında yaptıkları 25 müsabakanın 20'sini Fenerbahçe, 3'ünü ise Kasımpaşa kazanırken, 2 müsabakada ise eşitlik bozulmadı.

- Kasımpaşa ise 8 galibiyet, 7 beraberlik ve 5 mağlubiyet sonucu elde ettiği 31 puanla ligin 7. sırasında bulunuyor.

- Fenerbahçe bu karşılaşmaya kadar ligde aldığı 14 galibiyet, 4 beraberlik ve 2 mağlubiyet sonucu elde ettiği 46 puanla ligin zirvesinde yer alıyor.

- Ülker Stadyumu'nda Saat 20:00'de başlayacak olan mücadeleyi hakem Bülent Yıldırım yönetecek.

- Spor Toto Süper Lig'in 21. Hafta mücadelesinde Fenerbahçe ile Kasımpaşa karşı karşıya geliyor.

İLK 11'LER

Fenerbahçe 11'i: Volkan, Hasan Ali, Kjaer, Alves, Gökhan, Kadlec, Ozan Tufan, Diego, Volkan Şen, Nani, Van Persie
 
Kasımpaşa 11'i: Ramazan, Veysel, Titi, Omeruo, Bozhikov, Pavelka, Castro, Hakan, Del Valle, Tunay, Adem

MAÇ ÖNCESİ
Diğer sayfada..

[PAGE]

Spor Toto Süper Lig’de haftaya maç fazlasıyla lider olarak giren Fenerbahçe, evinde Kasımpaşa’yı ağırlıyor. Ülker Stadyumu’nda saat 20.00’de başlayacak maçı Bülent Yıldırım yönetecek.

İki takımda da önemli eksikler bulunuyor. Fenerbahçe’de Souza ile Mehmet Topal cezalı, Markovic ile Ba’nın sakatlığı var. Konuk takımda ise Eren Derdiyok, Scarione, İsmail Ayaz, Abdullah sakat, Popov cezalı olduğu için oynamıyor.

Zirve yarışında güçlü rakibi ile bir anlamda özürmaçına çıkacak olan sarı-lacivertliler, kazanarak en önemli rakibi Beşiktaş ile arasındaki farkı korumayı planlıyor.

MUHTEMEL 11’LER

FENERBAHÇE: Volkan Demirel, Gökhan, Alves, Kjaer, Hasan Ali, Diego, Alper, Ozan, Nani, Van Persie, Volkan Şen
TEKNİK DİREKTÖR: Vitor Pereira

KASIMPAŞA: Ramazan, Veysel, Omeruo, Titi, Veigneau, Pavelka, Castro, Tunay, Hakan, Valle, Adem
TEKNİK DİREKTÖR: Rıza Çalımbay