Fenerbahçe Başakşehir'i devirdi

Fenerbahçe Başakşehir'i devirdi

Süper Lig'in 18. haftasında Fenerbahçe, sahasında namağlup Başakşehir'i Ozan Tufan'ın golüyle 1-0 yendi.

Spor Toto Süper Lig'in 18. haftasının en önemli maçında Fenerbahçe sahasında lider Medipol Başakşehir 1-0 mağlup etti. Spor Toto Süper Lig'in bu sezon tek namağlup takımı olan Medipol Başakşehir bu sonuçla ünvanını kaybetti.

BASKI GOLÜ GETİRDİ

Maç tempolu ve gergin başlarken, Fenerbahçe golü bulduğu 28. dakika öncesinde Başakşehir’i yarı sahasından çıkarmadı. Sol kanattan gelişen Fenerbahçe atağında Hasan Ali büyük bir çabayla topu son çizgiden içeriye çevirdi, Salih hemen gerisindeki Ozan’ı gördü. Ozan’ın vuruşunda Emre’ye çarpan top Volkan’ı yanılttı ve ağlarla buluştu: 1-0.

PENALTI KAÇTI

72. dakikada Fenerbahçe penaltı kazandı. Ceza sahası dışında aldığı topla içeriye giren Fernandao, Eren’in müdahalesiyle yerde kaldı. Bülent Yıldırım penaltı noktasını gösterdi. Fernandao penaltıda sağ köşeye sert vurdu, Volkan köşeyi doğru tahmin etti ve penaltıyı kurtardı. Devamında savunma topu uzaklaştırdı.

Son dakikalarda ise tempo arttı ancak takımlar skoru değiştiremedi.

Fenerbahçe aldığı 3 puanla şampiyonluk yarışına tutunurken 35 puana yükseldi ve haftayı 4. sırada tamamladı. Başakşehir ise 39 puan ve maç fazlasıyla 1. sırada yer aldı.

MEDİPOL BAŞAKŞEHİR’DE 2 EKSİK

Abdullah Avcı'nın ekibinde bu maç öncesinde 2 eksik bulunuyor. Ara transfer döneminde kadroya dahil edilen İrfan Can Kahveci kart cezası, Hakan Özmert ise sakatlığı nedeniyle zorlu deplasmanda takımdaki yerlerini alamayacak. 

EMRE BELÖZOĞLU’NUN 300. LİG MAÇI

Medipol Başakşehir'in kaptanı Emre Belözoğlu, Fenerbahçe ile yapacakları mücadelede forma giymesi halinde Süper Lig kariyerindeki 300. maçına çıkacak. Türk futbolunun önemli isimlerinden 36 yaşındaki Emre, profesyonel kariyerinde Süper Lig'de, Galatasaray'da 102, Fenerbahçe'de 159 ve Medipol Başakşehir'de 38 olmak üzere 299 maçta görev yaptı. Emre, sarı-lacivertli takım karşısında forma giymesi durumunda 3. kez "dalya" diyecek.

CAVCAV İÇİN SAYGI DURUŞU

Maçtan önce Gençlerbirliği Kulübü Başkanı İlhan Cavcav için saygı duruşunda bulunuldu.Beyin kanaması nedeniyle hayatını kaybeden duayen başkan için İstiklal Marşı'ndan önce bir dakikalık saygı duruşu yapıldı.

İŞTE NEFES KESEN MAÇIN ÖZETİ
Diğer sayfada

[PAGE]

M.S. Karşılaşma Fenerbahçe'nin 1-0'lık üstünlüğüyle sona eriyor.

90.DK: Oleksandr Karavayev ve Doka Madureira faul sonrası yaşanan tartışmalarından dolayı sarı kart ile cezalandırılıyor.

90.DK: Maçın sonuna en az 3 dakikalık oynanmamış süre ekleniyor.

90.DK: Sol kanattan Jeremain Lens topu taşıyor. Ceza sahasının hemen yanında kısa pasını Oleksandr Karavayev ile buluşturuyor. Ceza sahası içinde topla buluşan Oleksandr Karavayev gelişine vuruşunu yapıyor ancak bu top kalenin üzerinden dışarı çıkıyor.

90.DK: Volkan Demirel zaman geçirmeye yönelik hareketinden dolayı sarı kart ile cezalandırılıyor.

88.DK: Maçın bu bölümünde her iki takımda karşılıklı top kayıpları yaşanıyor.

84.DK: Sol kanattan kazanılan serbest vuruş sonrasında topun başına geçen Doka Madureira ceza sahası içine ortasını yapıyor ancak bu top kaleci Volkan Demirel'de kalıyor.

84.DK: Fenerbahçe üçüncü ve son oyuncu değişikliğini yapıyor. Fernandao çıkıyor ve yerini Robin Van Persie'ye bırakıyor.

81.DK: Sağ kanattan kazanıla köşe vuruşunda topun başına geçen Jeremain Lens ceza sahası içine ortasını yapıyor ancak bu top dışarıdan içeriye geliyor.

81.DK: Medipol Başakşehir üçüncü ve son oyuncu değişikliğini yapıyor. Edin Visca çıkıyor ve yerini Doka Madureira'ya bırakıyor.

79.DK: Mehmet Batdal'ın kısa pasıyla topla buluşan Emre Belözoğlu ceza sahası içi sol çaprazdan kaleye şutunu çekiyor ancak top kalenin üzerinden dışarı çıkıyor.

74.DK: Topun başına geçen Fernandao sağ tarafa şutunu gönderiyor ancak Volkan Babacan köşeyi doğru tahmin ediyor ve soluna yatıyor topu tokatlayarak uzaklaştırıyor. Fenerbahçe bu penaltıdan yararlanamıyor.

72.DK: Eren Albayrak, Fernandao'yu ceza sahası içinde müdahale ile yerde bırakıyor ve penaltıya sebebiyet veriyor.

69.DK: Sol kanatta topla buluşan Hasan Ali Kaldırım ceza sahası içine ortasını yapıyor ancak kademedeki defans oyuncuları topu tehlikeli bölgeden uzaklaştırıyor.

67.DK: Hızlı gelişen Fenerbahçe atağında sol kanatta kısa pasla topla buluşan Jeremain Lens ceza sahası içine girip ortasını altıpas içine çeviriyor ancak bu top kaleci Volkan Babacan'da kalıyor.

65.DK: Maçın bu dakikalarında orta alanda karşılıklı top kayıpları yaşanıyor.

58.DK: Sol kanattan Eren Albayrak'ın attığı ortayı kademedeki defans oyuncuları uzaklaştırmak istiyor. Ceza sahası yayı önünde topu takip eden Marcio Mossoro uzaklardan bir vuruş yapıyor ancak bu top farklı şekilde dışarı çıkıyor.

55.DK: Sağ kanattan gelişen atakta kısa pasla topla buluşan Cengiz Ünder ceza sahası dışı sağ çaprazdan kaleye gönderiyor ancak kaleci Volkan Demirel uzanıyor ve bu topu kontrol ediyor.

54.DK: Orta alandan aldığı kısa pasla topla buluşan Salih Uçan topla ilerliyor ceza sahası içinden kaleye şutunu gönderiyor ancak bu top farklı şekilde dışarı çıkıyor.

51.DK: Sağ kanattan Junior Caiçara'nın gönderdiği pasa hareketlenen Edin Visca penaltı noktasının hemen gerisinde topla buluşuyor ve vuruşunu yapıyor. Bu top kaleci Volkan Demirel'de kalıyor.

50.DK: Sağ kanattan kazanılan serbest vuruş sonrası topun başına geçen Emre Belözoğlu ceza sahası içine ortasını yapıyor ancak kademeye giren oyuncular topu tehlikeli bölgeden uzaklaştırıyor.

46.DK: Fenerbahçe ilk oyuncu değişikliğini yapıyor. Ozan Tufan çıkıyor ve yerini Oleksandr Karavayev'e bırakıyor.

46.DK: Hakem Bülent Yıldırım ikici yarıyı başlatan düdüğünü çalıyor. Konuk ekip Medipol Başakşehir ikinci yarıya başlayan taraf oluyor.

45.DK: Hakem Bülent Yıldırım ilk yarıyı bitiren düdüğünü çalıyor. Fenerbahçe 1-0'lık skor üstünlüğü ile soyunma odasına giden taraf oluyor.

45.DK: İlk yarının sonuna en az 2 dakikalık oynanmamış süre ekleniyor.

45.DK: Fernandao, Uğur Uçar'ı yerde bırakıyor. Avantaja bırakılan pozisyon sonrasında oyun duruyor ve sarı kart ile cezalandırılıyor.

45.DK: Mahmut Tekdemir, Alper Potuk'u yerde bırakıyor ve hızlı gelişen atağı kesiyor. Bu hareketi sonrasında sarı kart ile cezalandırılıyor.

41.DK: Organize gelişen Medipol Başakşehir atağında kısa paslar ile ceza sahası içinde topla buluşan Mehmet Batdal penaltı noktasının hemen yanından kaleye şutunu göndermek istiyor ancak bu top savunmadaki Martin Skrtel'dan geri dönüyor.

37.DK: Ozan Tufan, Eren Albayrak'ı kayarak düşürüyor ve hızlı gelişen atağı kestiği gerekçesiyle sarı kart ile cezalandırılıyor.

28.DK: GOOOLL!! Sol kanattan gelişen atakta Hasan Ali Kaldırım'ın çizgiden ortaladığı topu penaltı noktasının hemen yanında Salih Uçan indiriyor. Topu düzelten Salih Uçan kısa pasını ceza yayındaki Ozan Tufan ile buluşturuyor. Ceza sahası yayının sol çaprazından Ozan Tufan bekletmeden şutunu çekiyor. Emre Belözoğlu'na da temas eden bu top kaleciyi yanıltıyor ve ağlar ile buluşuyor. Ozan Tufan'ın golü ile Fenerbahçe 1-0 öne geçiyor.

24.DK: Sağ kanatta kısa pasla topla ilerleyen Jeremain Lens ceza sahası dışı sağ çaprazdan şutunu çekiyor ancak bu top savunma oyuncularından geri dönüyor.

23.DK: Jeremain Lens, faul sonrası itirazları sonucunda sarı kart ile cezalandırılıyor.

19.DK: Uğur Uçar, Alper Potuk'a yaptığı sert müdahale sonrasında sarı kart ile cezalandırılıyor.

16.DK: Ozan Tufan'ın verdiği kısa pasla topla buluşan Hasan Ali Kaldırım ceza sahası yayı önünden kaleye şutunu çekiyor ancak top az farkla dışarı çıkıyor.

15.DK: Sağ kanattan gelişen atakta topla buluşan Şener Özbayraklı ceza sahası içine ortasını yapıyor ancak kademeye giren defans oyuncuları topu ceza sahası içinden uzaklaştırıyor.

9.DK: Konuk ekip Medipol Başakşehir hızlı şekilde atağa kalkmak istiyor ancak sol kanatta topla hareketlenen Mehmet Batdal, Simon Kjaer'in müdahalesi ile yerde kalıyor.

5.DK: Sol kanattan kazanılan serbest vuruş sonrası topun başına geçen Emre Belözoğlu ceza sahası içine ortasını yapıyor. Penaltı noktasının hemen yanında topa hareketlenen Mehmet Batdal kafa vuruşunu yapıyor ancak bu top kalenin üzerinden dışarı çıkıyor.

5.DK: Sol kanattan kazanılan serbest vuruş sonrası topun başına geçen Emre Belözoğlu ceza sahası içine ortasını yapıyor. Penaltı noktasının hemen yanında topa hareketlenen Mehmet Batdal kafa vuruşunu yapıyor ancak bu top kalenin üzerinden dışarı çıkıyor.

4.DK: Josef De Souza, Mehmet Batdal ile girdiği pozisyon sonrasında fazla itirazda bulunuyor ve bu itirazları sonucunda sarı kart ile cezalandırılıyor.

4.DK: Maçın ilk bölümü karşılıklı faullerle geçiyor.

1.DK: Hakem Bülent Yıldırım maçı başlatan düdüğünü çalıyor. Ev sahibi Fenerbahçe maça başlayan taraf oluyor.

Spor Toto Süper Lig’in 18. haftasında Fenerbahçe ile Başakşehir karşı karşıya geliyor. Ülker Stadı’ndaki mücadeleyi hakem Bülent Yıldırım yönetiyor.

Ligin yenilgisiz lideri Başakşehir 39 puana, 4. sıradaki Fenerbahçe ise 32 puana sahip… İlk yarıdaki mücadeleyi Başakşehir 1-0 kazanmayı başarmıştı.

KADROLAR

Fenerbahçe: Volkan, Şener, Kjaer, Skrtel, Hasan Ali, Ozan, Josef, Alper, Salih, Lens, Fernandao

Başakşehir: Volkan, Uğur, Epureanu, Yalçın, Eren, Emre, Mahmut, Visca, Mossoro, Cengiz, Mehmet Batdal.