''Fener şirkete üye yapıyor''

''Fener şirkete üye yapıyor''

Galatasaray’da son dönemde tırmanan gerilim, Sportif A.Ş. yöneticisi Ali Dürüst’ü rahatsız etti.

Galatasaray’da futbolun patronu Ali Dürüst, Fenerbahçe’nin 1 milyon üye konusunun kendilerinden farklı olduğunu söyledi, “Onlar şirkete üye yapıyor, kulübe değil” ifadesini kullandı.

Balçova Yaşamspor maçının devre arasında gazatecilerle sohbet eden Dürüst, “Şu an ihtiyacımız olan tek şey barış ve sükunet. Bu yüzden kimin ne hesabı var bilmiyorum ama liseli-lisesiz tartışmasını kabul edemem. Misal ben liseliyim. Hem de öyle böyle liseli değil. Galatasaray’daki eğitimim ilkokul birinci sınıftan başlar, lise sona kadar... Ama bunu herkes bilmez” diye konuştu.

Kulübe üyelik konusunda yapılan eleştirilere de yanıt veren Dürüst, “Galatasaray’da üyelik konusunda bir ayrım veya ayrıcalık yok. Zaten üye yapısına bakarsanız yarı yarıya. Bir de size bir hatırlatmada bulunayım. Çoğu kimse bilmez veya hatırlamaz. Rahmetli Özhan Başkan zamanında ben de ikinci başkandım. Üyelik konusunta esneklik sağladık. Kotayı kaldırıp dışardan üyeliği kolaylaştırdık. Tabii dışardan üyelerin vereceği rakam biraz yüksekti. Ama üyeliğe ilgi mi oldu? Hayır. Fenerbahçe’nin 1 milyon üye konusu biraz farklı. Onlar şirkete üye yapıyor, kulübe değil” ifadelerini kullandı.

Turgay Kıran’ın başkan adaylığını açıklamasına da yorum getiren Dürüst, “Çok adayın olması güzel bir şey. Ancak benim istediğim bir şey var, o da aday olanların kulübün durumuna hakim olması gerek. Yoksa ciddi sıkıntılar olabilir” dedi.