Federer Türkiye'yi sevdi

Federer Türkiye'yi sevdi

TEB BNP Paribas İstanbul Open’ın yıldızı Roger Federer görücüye çıktı, ilk izlenimlerini dile getirdi.

İstanbul’da çok sıcak karşılandığını ve tenise yoğun bir ilgi bulunduğunu söyleyen İsviçreli ünlü raket, “Daha önce hiç gitmediğiniz bir ülkede bu kadar popüler olduğunuzu görmek mutluluk verici bir şey” diye konuştu.

TEB BNP Paribas Istanbul Cup’ta mücadele edecek yıldız tenisçi Roger Federer, yarınki ilk maçı öncesinde dün basının karşısına çıktı, Türkiye’de olduğu için mutlu olduğunu söyledi.

Federer, “İstanbul’a gelmeyi uzun süredir çok istiyordum. Buraya gelen dostlarım hakkında çok güzel şeyler söylüyorlardı. Çok iyi karşılandım. Burada insanlar çok sıcakkanlı ve misafirperver. Bana olan ilgiden de son derece memnunum. Daha önce hiç gitmediğiniz bir ülkede bu kadar popüler olduğunuzu görmek mutluluk verici” dedi.

33 yaşındaki tenisçi, “Türkiye’de tenis çok seviliyor. Bu ülkede tenise olan ilgi sürekli artıyor. Burada son zamanlarda bir çok önemli tenis turnuvası düzenlendi. En iyi tenisçilerin geliyor olmaları önemli. Bizim turnuvamızda da seyircileri tribünde görmek için sabırsızlanıyorum. Marsel İlhan’ı uzun süredir tanıyorum. Kendisiyle iyi ilişkilerim var. Bir çok kez bir araya gelmişliğimiz ve sohbet etmişliğimiz var” şeklinde konuştu.

Dimitrov’u övdü

Turnuva için olan iddiasını ve Bulgar raket Grigor Dimitrov ile ilgili düşüncelerini de dile getiren deneyimli tenisçi şöyle devam etti: “İyi bir turnuva geçirmeyi, mümkün olduğunca burada kalabilmeyi istiyorum. Dimitrov çok yetenekli ve atletik özelliği çok iyi. Son yıllarda oynadığı oyunla kendisini ispatladı. Kısa bir süre içerisinde ilk 5’te yer alacak isimlerden bir tanesi olacaktır. Umarım finalde karşılaşabiliriz.”

Boğaz’a nazır raket salladı

Federer, Four Seasons Otel’deki basın toplantısının ardından Boğaz kenarında kurulan minik tenis kortunda 14 yaşındaki milli tenisçi Baran Cengiz ile bir gösteri maçı yaptı. Ardından son vuruşunu serin sulara doğru yapan İsviçreli rakete boğazdan geçen teknelerden de yoğun ilgi gösterildi.

Hamama gitti

İstanbul’a hem bir tenisçi hem de bir turist olarak geldiğini söyleyen Federer, dün hamam keyfi yaptı. Üzerine geçirdiği bornoz ve başına bağladığı havlu ile poz veren ünlü raket, fotoğrafını sosyal medya hesabı üzerinden yayınladı.

1-742.jpg

Milliyet