Fatura Riekerink'e kesildi

Fatura Riekerink'e kesildi

Galatasaray’ın Hollandalı teknik direktörü “Fırtına” sonrasında eleştirilerin odağında.

Sezonun ilk mağlubiyetini evinde Trabzonspor karşısında alan Galatasaray'da fatura formayı adaletli dağıtmayan teknik direktör Riekerink'e kesildi. İşte Hollandalı hocanın hataları:

1 Sneijder ne derse o!
Adalesindeki sakatlık yüzünden 10 gün tedavi olan Sneijder takımla sadece üç idmana çıktı ve ilk 11'de olması beklenmiyordu. Ancak Hollandalı yıldız Riekerink'e oynamak istediğini söyledi ve hazır olmamasına rağmen 11'e girdi. Trabzonspor derbisinde sahada 69 dakika kalan Sneijder etkisizdi.
 
2 Yasin'e haksızlık
Kazanan takımı bozmayan felsefesiyle ilk 7 hafta iyi sonuçlar alan Riekerink, Gençlerbirliği'ni 1-0 yenen takımda 4 değişiklik yapmasının bedelini ödedi. Fizik olarak yüzde yüz hazır olmayan Podolski'yi Yasin'e tercih etti. Ne Sneijder ne de Podolski, Yasin kadar savunmaya yardım etmedi ve Eren'e kanatlardan isabetli orta yapılmadı.
 
3 Garip değişiklikler

Beşiktaş derbisinin 2-0'dan 2-2'ye gelmesini engelleyemeyen Riekerink Trabzon maçını da çeviremedi. Skor 1-0 iken Selçuk'u çıkarıp De Jong'u almasına anlam verilemedi. Son bölümde kazanılan kritik duran topları ve kornerleri Selçuk'un yokluğunda Josue kullanmak zorunda kaldı, sonuç alınamadı.
 
4 Sinan&Linnes'i unuttu
Geçen sezon harikalar yaratan Sinan Gümüş haftalardır kulübede unutuldu ve Trabzon maçında kurtarıcı diye oyuna sokuldu. Maç ritmini kaybeden Sinan sistem kurbanı da oldu ve kaleye uzak oynatıldığı için etkili olamadı. Sabri'den sonra sağ bekte denenen Cavanda hayal kırıklığı yarattı. Linnes'ten daha ligin ilk haftasında vazgeçen Riekerink'in bu tercihi tartışma konusu.
 
Sabah