Fatih Terim'i kahreden detay !

Fatih Terim'i kahreden detay !

Türkiye Futbol Direktörü'nün, Hollanda maçındaki tüm planları sürpriz sakatlıklar nedeniyle kağıtta kaldı.

Fatih Terim ikinci yarıda Burak Yılmaz ve Gökhan Töre’nin koşu yollarını besleyecek, oyunu biraz daha tutacak, rakibin baskısı karşısında takıma nefes aldıracak bir orta saha için hazırlık yaparken, beklenmedik bir tablo ile karşılaştı. Birkaç küçük rötuş Hollanda’nın fişini çekecekti ama zorunluluktan o kulübe desteği gelmedi.

Hollanda karşısında önce Serdar Aziz’in, ardından da Burak Yılmaz’ın sakatlanarak oyun dışı kalmalarının Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim’in kafasındaki tüm oyuncu hamlelerine set çektiği ortaya çıktı.

İkinci yarıda Volkan Şen’in yerine Hakan Çalhanoğlu’nu sahaya süren Terim’in, ilerleyen bölümde Burak Yılmaz ve Gökhan Töre gibi ofansif oyuncuların koşu yollarını besleyecek bir orta saha hamlesi yapmaya hazırlandığı belirtildi. Bu düşüncenin temelinde ikinci yarıda hücuma çıkarken gollük pozisyon üretiminde yaşanan aksaklık yatıyordu. Terim birkaç rötuşla hem topu ileride tutacak, hem de ofansif zenginliği artıracaktı.

Ne var ki, Serdar Aziz’in yerine Ersan Gülüm’e zorunlu forma şansı verilmesi, her şeyi alt-üst etti. Yani orta sahada top yapacak, oyunu rahatlatacak, gole yakın oyunculara dikine paslar atacak kulübe desteği gelmedi.

Emre girecekti

Bu role en yakın aday Emre Belözoğlu idi. Nitekim, ikinci yarıda ısınan dört oyuncunun arasında Emre’nin de yer alması bu düşüncenin en büyük göstergesiydi. İlk 11’de sahaya çıkan Selçuk İnan’ın da yetersiz oluşu o dakikalarda dikkatlerden kaçmıyordu. Ve gereken adım için geri sayıma geçilmişti bile. Terim’in kafasındaki tüm kurgu ve hazırlık ne yazık ki Arena’da sakatlıklara takıldı, o bitirici hamle bir türlü gerçekleşmedi. Sonrasında skoru koruyamadığımız gibi, altın değerinde üç puan da kuş olup, uçup gitti.

Nitekim, maç bitiminde ünlü hocanın yakın çevresine, “Şu maçı kazansaydık, devrim olacaktı. Buradan yürüyüp, Kazakistan’ı da orada yenerek 10 puan yapardık, ondan sonra rakipler düşünecekti” şeklinde konuştuğu bize kadar geldi.

Fazlasıyla üzdü

Eee, futbol bu, “Evdeki hesap çarşıya uymaz” derler ya... Terim’in kafasındaki oyuncu hamleleri sürpriz sakatlıklar nedeniyle sadece düşüncede kaldı, uzatma dakikalarında yediğimiz golle, millilerimiz hem bizi, hem de hocayı fazlasıyla üzdü. İşin özeti Hollanda’yı yine elimizden kaçırdık belki ama takımın ortaya koyduğu kolektif futbol, bizi gelecek adına umutlandırdı...