Fatih Terim'den yabancı kuralı açıklaması

Fatih Terim'den yabancı kuralı açıklaması

Fatih Terim Finlandiya maçı öncesi basın toplantısında yabancı kuralıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim Finlandiya maçı öncesi basın toplantısında konuştu. Yabancı sınırlaması hakkında yorumda bulunan Fatih Terim, kuralın devam etmesinden yana olduğunu ifade etti.

Terim'in konuşmasından satır başlıkları;

"Bir puanı var Finlandiya'nın ama kaybettiği maça bakarsak Hırvatistan'a 1-0 kaybetmiş. Organize şekilde defansı çok iyi yapabilen bir takımla oynayacağız. Dikkat etmeliyiz. Onların kayıpları bizim kayıbımız gibi olmayabilir. Oyuncularımızla konuşmalarımızda bu iki maçı 6 puanla geçtiğimiz tablo bizi başka bir boyuta taşıyabilir."

"Kazanıldığı ve kaybedildiğinde neler olabileceğini bilecek kadar bilinçli oyuncularımız. Biz 20 maçta 2 kez mağlup olan bir takım olduğumuz için, herhalde ondan herkes infial içinde oldu" 

"İlk 11'i kararlaştırdım"
"Ben tercihimi taaa 90'larda yapmışım, yine hücum oynayacağız.Basının seyretmesi serbest olduğu zaman, aynı 11 ile oynamamamız lazım. Tabiki kararlaştırdım. Daha 24 saat var. Birçok arkadaşımı görmek istiyorum. Bir takım yeni oyuncuları getirmek zorundayız. Bazı oyunculara yarın belki şans veremiyebilirim ama Moldova maçında görebiliriz"

"Podolski milli duygularla geliyor takımına. Bambaşka bir ortam. Bizdeki sıkıntı rakip taraftar bir başkasına bağrıyor, öteki benden yok diye bozuk. Son zamanlarda biz bunu Konya'da, Antalya'da belirli bir Milli Takım taraftarı noktasına getirdiğimiz düşüncesindeyim. Anadolu'da oynayalım kararını böyle aldık, İstanbul'da tabi oynayacağız.

"Beşiktaş sonuna kadar gider inşallah"
"Beşiktaş çok iyi gidiyor. inşallah sonuna kadar gider. Keşke herkes iyi olsa. Yalnız değilim, Eşim var, ailem var ve o kadar çok sevenim var ki yalnızlık Allah'a mahsus "

"2024'ü alıp direkt gideriz"
"2024'te avantajımız var. İnşallah alırız. Direkt gideriz. Grupla falan uğraşmayız. Brezilya, Fransa bir stat yaptırmışlar veya yapmadan bunu gerçekleştirdiler. Bizde böyle bir şey yokken statlar yapılıyor. Almanya bu konuda rakibimiz. 2006'dan sonra seyirci futbol anlamında Almanya yükseldi ve 2014'te Dünya Kuğası'nı kazandı"

"Ben Milli Takım hocası olarak yabancı kuralı kalsın diyorum"
"Yabancı kuralıyla ilgili soru herkesin merak ettiği soru. Düşenebiliyor musunuz ben Milli Takım hocası olarak yabancı kuralı kalsın diyorum. Çok büyük bir çalışma yaptık. Sayın başkana sunum yaparken kendimi ülkemizin her türlü şartını incelemiştik. Yabancı sayısında şartlı sınırsız uygulama bunun ismi. Futbolumuzun marka değerini arttırmak istedik. Kalecilerin pozisyonunu korumak için Türk olması kuralını getirdik. Bizim sistemizde 14 Türk mecburi. Bir kadro içersinde 15 yaşa ile 21 yaş arası oyunculara çok değer verdik. Bu sene 3 seneye 4 oyuncu olmak kaydıyla tescilli futbolcu olmak zorunda dedik. 18 takı kulübümüzün temsil edildiği, TFF'nin olduğu ortamda sunum yaptım. Alkışlarla teşekkür ettiler. Avrupa'daki üst düzey liglerde serbest. İtalya'da tamamen serbest bizim gibi de değil. Bizim istediğimiz Türk futbolcusunun  dışarı gitmesi. Türk Milli Takım'ı bu kural başladıktan sonra Avrupa Şampiyonası'na katıldı. Biz bu uygulam 4 sene olarak açıkladık. Kulüpler 'Avrupa'da hiç adil oynamıyoruz' diyorlar. Buyrun istediğiniz kadar oynayabilirsiniz rahat rahat. Şimdi Enes, Emre Çolak ve birçok arkadaşımız oynuyor şuan. Ben yabancı kuralının Türk oyuncular için yapıldığını inanıyorum. 14 türk mecburi. 18 kişilik kadroda mutlaka Türk kaleci zorunluluğu var. 

"Ben niye kendim istiyim?"
"Porto,Ajax altyapıya çok değer veren takımlar diyoruz. Hepsini inceledim. Portekiz'de yüzde 50 ile yabancı oynuyor. Bu bir felsefe. Yabancı kuralı size mani değil. Öyle bir şey olsa ben niye kendim isteyim ki"

"İstemiyorsanız almayın"
"Deniz Bursasporlu. Başka ülkeyi seçti. Otomatik olarak yabancı durumuna geçti. Böyle de bir ayrım yapıldı. Çok ince elendi. Çok sık dokundu. Biz bunu yaparken A Milli Takım'da oynama uygunluğunu getirdik. 2019'da bitiyor. Şahsi kanaatim olarak faydalı olduğunu düşünüyorum. İstemiyorsanız almayın. Zorunluluk yok. 6+2'de hatırlarsanız oyuncunun gitmesi için mukavelesinde yapılan fedakarlıklar vardı. Bunlar kalmadı" 

"20-30 tane oyuncumuzu Avrupa'ya göndersek Milli takımız belli olur. Türk oyuncular bu yarışın içersinde olmalılar. Dünya'da beğendiğiniz oyuncuların sizin takımınızda oynaması önemli değil mi? Marka değerini arttırmıyor mu? Ben 4 yabancıyla Avrupa şampiyonu oldum. Allah kanunları değişmez, insan kanunları değişir"

"Beşiktaş'ta Caner var, Oğuzhan, Cenk, necip, Atınç var. Ben tek Türkle çıktı diye bakmıyorum. Bayern Münih'te kaç tane var. İnanın bana antrenörler bir araya geldiğimizde bunu konuşuyoruz. Türk oyuncusuna önemli bir değer sağlamıştır. Türkiye'de oyuncu çıkıyor. Bazı takımalar çok da güzel yapıyor altyapıyı ama genel manada yok. Bunun nedeni Yabancı kuralı değil. Sebepler bahaneler çoğalabilir. Kötü gidişin sebebi bu değil.

"Burak Yılmaz oynamayı çok isteyen bir oyuncu"
"Burak Yılmaz, bir akşam önce doktorumuza haber verdi. Onu ben haber vermedi diye düşünmüyorum. Burak oynamayı çok isteyen bir oyuncu. Ona sürpiz oldu ameliyat kararı. Öyle bir şey yapmaz, tahmin etmiyorum. Hiç konuşmadım. Doktorlar bana aynı akşam döndüler"