Fatih Terim formül arıyor !

Fatih Terim formül arıyor !

Ay-yıldızlı hoca, Hollanda karşısında özellikle orta sahada görev vereceği oyuncuları belirlemek için yoğun mesai harcıyor.

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim dev maçta kaleyi Volkan Babacan’a teslim edecek, savunmada Gökhan Gönül, Serdar Aziz, Hakan Balta, Caner Erkin görev yapacak. Gökhan Töre, Burak Yılmaz ve Hakan Çalhanoğlu’nun da ilk 11’de sahaya çıkmaları garanti gibi, orta sahada ise Emre, Mehmet Topal ve Volkan Şen öne çıkıyor.

2016 Avrupa Şampiyonası elemelerinin kader sınavında Hollanda ile cumartesi günü deplasmanda karşılaşacak olan A Milli Takımımız’ın ilk 11’i şekillenmeye başladı.

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, merakla beklenen kaleci tercihi ve savunmayı kafasında belirledi. Buna göre Terim dev maçta kaleyi Volkan Babacan’a teslim edecek. Savunmada ise büyük olasılıkla Gökhan Gönül, Serdar Aziz, Hakan Balta ve Caner Erkin dörtlüsü görev yapacak.

Ay-yıldızlı ekibimizi 4-2-3-1 dizilişiyle ile sahaya sürmeyi planlayan Terim, orta sahanın sağ kanadında Gökhan Töre’ye, en uçta Burak Yılmaz’a, forvet arkasında ise Arda Turan’ın cezası nedeniyle uzun süre sonra kadroya dönen gurbetçi yıldız Hakan Çalhanoğlu’na şans tanıyacak. İlk 11’de sahaya süreceği 8 oyuncuyu tespit eden tecrübeli teknik adam orta sahada görevlendireceği isimleri belirlemek için yoğun mesai harcıyor.

Henüz netleşmedi

Fatih Terim’in merkezde Emre Belözoğlu-Mehmet Topal ikilisini düşündüğü, sol kanatta ise Volkan Şen’e görev vermeyi planladığı aktarıldı. Ancak Terim orta saha konusunda kesin tercihlerini henüz yapmadı. Ozan Tufan, Alper Potuk, Mehmet Ekici ve Hamit Altıntop’un da formaya yakın oldukları öğrenildi.

Fatih Terim bugün ve yarın yapılacak olan taktik çalışmalarda özellikle orta saha kurgusu üzerinde duracak. Terim yarın Hollanda’da gerçekleştirilecek son antrenmanda ilk 11’ini netleştirecek.