''Fatih hoca bir gün dönecek

''Fatih hoca bir gün dönecek

Galatasaray başkan adayı Adnan Öztürk, sarı-kırmızılı takımın mali durumu hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Galatasaray başkan adayı Adnan Öztürk, 360 ekranlarında yayınlanan Telegol programına gündeme dair bomba açıklamalarda bulundu.

Adnan Öztürk ilk olarak Galatasaray liseliği ayrımcılığı hakkında konuşurken, ''Bizler camialarımızı yüceltmek için çaba gösteren insanlarız. Kimse Galatasaray liseliği taslamasın. O taslayanlara da sormuyorum. Siz Galatasaray için ne yaptınız? diye. Ben sözü söyleyenin adamlığına bakarım. Bir tek onların suçu yok. Onların yanında liseli olmadığı halde bundan nemalananlar var. Ama onlar geçti. Mesele mektep meselesi değil. Benim alt katımda kardeşim oturuyor. Onlar da Galatasaraylı. Bu sevda Galatasaray sevdasıdır. Ben Galatasaray liseli olduğum için onlardan daha iyi mi Galatasaraylıyım? Benim Galatasaray liselerine söyleyecek çok sözüm var. Ama ben çok iyi biliyorum bana verecek cevapları yok'' ifadelerini kullandı.

''Babamın oğlu olsa affetmem''

İbra olayı hakkında ise Öztürk, ''Babamın oğlu olsa Galatasaray'a bu zararı verenleri ibra etmem. Ben Ünal Aysal'ı ibra etmedim. Ama ben Ünal Aysal ibra olmasın diye çalışma yapmadım. Evin içinde yangın var. Bu yangın devam ederken kavga etmeye devam etmemiz olmaz. Ben bu yangını nasıl bitiririz diye düşünüyorum'' dedi.

''Galatasaray'ın borcu 1.4 milyar TL''

Galatasaray'ın borcu hakkında da konuşan Öztürk, ''Ben bağımsız denetçinin raporuna bakarım. Galatasaray'ın borcu 1.4 milyar lira. Bunun içinde Prandelli davası filan ekli değil. Oyuncuların borçları 2020'ye kadar gidiyor. Galatasaray'ın sırtında kambur banka borçlarıdır. Galatasaray'ın Avrupa'daki ilk 10 kulübünün toplam banka borcundan daha fazla banka borcu var. 250 milyon dolara yakın banka borcu var. 200 milyon dolar geliriniz varsa öldüm bittim edebiyatı yapmanıza gerek yok. İpotekler, temlikler borçların içindedir. Senede 50 milyon dolara yakın tasarruf yapmanız lazım. Önümüzdeki 5 senede banka borçlarını bitirmemiz lazım'' ifadelerini kullandı.

''Giderler arttı''

Giderlerin arttığını belirten Adnan Öztürk, ''Amatör şubelerin Galatasaray'a 80 milyon dolar maliyeti oluştu. Ben Ünal Aysal'ın yardımcı başkanı olarak 3 kere sunum yaptım. Bazı arkadaşlar soruyor o zaman niye konuşmadınız diye. Hayır konuştum. Yaptığım sunumların son cümlesi şöyle bitiyordu: Gelirlerimiz yüzde 12 artmış, giderlerimiz yüzde 112 artmış bu mantıkla kulübü yönetmek mümkün değil dedim. Gelirimiz arttı ama biz giderimizi iki kat arttırdık. Bu giderleri mantıklı seviyelere indirdiğiniz zaman bu borçlar ödenir. Burada acı bir reçete yok. 1 milyon dolar harcadığınız şubeye şimdi 5 milyon dolar harcarsanız bu rakamların oluşması çok normal'' şeklinde konuştu.

''Hamza hoca çok başarılı''

Öz evlatlarıyla çalışacaklarını belirten Adnan Öztürk, ''Galatasaray amatör branşlarda sadece Türk sporcularla mücadele edecek. Erkek basketbol takımı hariç. Kendi çocuklarıma önem veririm. Ben Hamza hoca gelmeden onun takımın başına gelmesini istiyordum. Yabancı düşmanı değilim. Gelen yabancıları da görüyoruz. Galatasaray'ı çok sevdiği için gelmiyor. Zor günler aile içinde halledilir. Ben kendi çocuklarımızla başarıya inanıyorum. Ben Hamza hocanın yaptıklarıyla gurur duyuyorum. Şu anda son derece başarılı. Buradan kendisine teşekkür ediyorum'' diye konuştu.

''Fatih Terim geri dönecek...''

Fatih Terim ile milli takımdan ayrılırsa çalışıp çalışmayacağı sorulan Öztürk, ''Fatih hocanın artık milli bir misyonu var. Bu misyonda da ben başarılı olacağına inanıyorum. Galatasaray'a birgün Fatih hocanın geri döneceğini düşünüyorum. Ama eşofmanla sahaya değil, yönetici olarak geri döneceğini düşünüyorum'' dedi.

Takvim