Fenerbahçe'nin ümitleri Lviv'e kaldı

Fenerbahçe'nin ümitleri Lviv'e kaldı

Fenerbahçe, 3. ön eleme ilk maçında konuk ettiği Shakhtar Donetsk'e diş geçiremedi.

UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turu ilk maçında Fenerbahçe sahasında Shakhtar Donetsk ile 0-0 berabere kaldı.

UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turu ilk maçında Fenerbahçe sahasında Shakhtar Donetsk ile karşı karşıya geldi. Şükrü Saracoğlu Stadı'nda oynanan mücadele 0-0 beraberlikle sona erdi. Karşılaşmanın rövanşı 5 Ağustos Çarşamba günü oynanacak.

Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turu ilk maçında Shakhtar ile İstanbul'da 0-0 berabere kaldı ve tur umutlarını Ukrayna'daki rövanşa taşıdı. İlk yarıda çok pozsiyon veren temsilcimiz, 2. devrede oyun üstünlüğüni ele geçirmesine rağmen bir türlü gol atamadı ve 0-0'a razı oldu.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turu ilk maçında Ukrayna'nın Shakhtar Donetsk takımı karşısında yeni transfer Hollandalı yıldız Robin Van Persie'ye ilk 11'de görev vermedi. Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda oynanan karşılaşmada Pereira, takımla sadece birkaç gündür çalışan ve hiç hazırlık maçı oynamayan Van Persie'yi hazır olmadığı gerekçesiyle Shakhtar Donetsk karşısında yedek başlattı.

Tecrübeli teknik adam yeni transferlerden sadece Simon Kjaer, Jose Fernandao, Luis Nani ve Josef de Souza'yı ilk 11'de oynattı. Kalede Volkan Demirel'e şans tanıyan Pereira, savunmayı ise sakat olan Gökhan Gönül'ün yerine Hasan Ali Kaldırım, Kjaer, Bruno Alves ve Caner Erkin dörtlüsünden oluşturdu. Savunmanın önünde Mehmet Topal ile yeni transfer Souza'yı oynatan Portekizli teknik adam, sağ kanatta Nani, sol kanatta ise Moussa Sow'a şans tanıdı. Pereira, forvet arkasında Diego Ribas'a ileri uçta ise Jose Fernandao'ya forma verdi.

Yeni transferlerden Van Persie'nin dışında Abdoulaye Ba ile kaleci Fabiona Ribeiro ise maça yedek kulübesinde başladı.

Bursaspor'la geçen yıl UEFA Avrupa Ligi 2. ön eleme turunda Chikhura Sachkhere maçında kırmızı kart gördüğü için cezalı olan yeni transfer Şener Özbayraklı da 18 kişilik kadroda yer alamadı. Fenerbahçe'nin UEFA'ya Shakhtar Donetsk maçları için bildirdiği 24 kişilik listede yer almayan yabancı futbolcular Milos Krasic ve Samuel Holmen'in dışında, listede bulunmasına rağmen kaleci Erten Ersu, Hakan Çinemre ile sakatlıkları olan Gökhan Gönül, Alper Potuk, Mehmet Topuz ile cezalı Şener Özbayraklı da ilk 18 kişilik kadroda yer almadı.

Gökhan Gönül şoku
Fenerbahçe'nin tecrübeli sağ bek oyuncusu Gökhan Gönül, sakatlığından dolayı son anda kadrodan çıkarıldı. Son antrenmanda sakatlık geçiren ve kasığında yırtık olduğu öğrenilen Gökhan Gönül, zorlu maçta takımını yalnız bırakmak zorunda kaldı.Milli futbolcunun alternatifleri Şener Özbayraklı'nın cezalı ve Mehmet Topuz'un ise sakat olması Vitor Pereira'yı değişik alternatiflere itti. Portekizli teknik adam, sağ bekte Gökhan'ın yerine sol bek oyuncusu Hasan Ali Kaldırım'a şans verdi.

Shakhtar Donetsk'te Kucher cezalı
Ukrayna temsilcisinde tecrübeli savunma oyuncusu Olexandr Kucher, Fenerbahçe karşısında ilk maçta cezalı olduğu için oynayamadı. Geçen sezon UEFA Şampiyonlar Ligi 2. turunda Shakhtar Donetsk'in Almanya'nın Bayern Münih takımına deplasmanda 7-0 yenildiği maçın 3. dakikasında kırmızı kart gören Ukraynalı stoper, cezası nedeniyle Kadıköy'de forma giyemedi. Teknik direktör Mircea Lucescu, Ukrayna Premier Ligi'nde son hafta oynadıkları maçın ilk 11'inden iki değişiklikle takımını sahaya sürdü. Lucescu, Bonfim ve Kobin'in yerlerine Srna ile Stepanenko'yu ilk 11'e aldı.

Maça taraftarının da desteğiyle istekli ve baskılı başlayan Fenerbahçe, Nani ve Diego'nun yönlendirdiği ataklarla gol pozisyonu üretmeye çalıştı. Organize rakibi karşısında Fernandao ve Sow gibi gol ayaklarını topla buluşturamayan sarı-lacivertliler, rakip kalede tehlike oluşturmakta zorlandı. Nani'nin 5. dakikadaki uzaktan şutu haricinde ilk tehlikeli atağını 35. dakikada geliştiren ev sahibi ekip, bu pozisyondan da eli boş döndü. Fenerbahçe, ilk yarının kalan bölümünde pozisyon bulmakta zorlanırken, skorda bir değişiklik olmayınca, devre arasına 0-0'lık eşitlikle gitti.

Fenerbahçe'nin ilk dakikalarda uyguladığı baskıyı yerden ayağa pas yaparak kıran Shakhtar Donetsk, savunma arkasına gönderdiği uzun toplarla rakip kalede pozisyon aradı. Müsabakanın 16. dakikasında Teixeira ile mutlak bir pozisyondan yararlanamayan Ukrayna temsilcisi, Fenerbahçe kalesine yüklenmeye devam etti. Çok net 3 pozisyon bulan konuk takım, Kjaer ve Caner'in savunmada yerinde müdahaleleri ve kaleci Volkan'ın şık kurtarışları nedeniyle skoru değiştiremedi.

İkinci yarıda oyunu dengeleyen Fenerbahçe, ön alanda daha çok göründü. Ancak bu oyunu pozisyona çeviremeyen temsilcimiz, br türlü aradığı golü bulamadı. Sarı lacivertlilerin dünyaca ünlü yıldızı van Persie 68. dakikada Sow'un yerine oyuna dahil olarak ilk kez Fenerbahçe forması giydi. fenerbahçe en net pozisyonu 71. dakikada Fernandao ile buldu,. Golcü sim seri çalımlarla ceza sahasına girdi, pasında van persie dokunacakken defans araya girdi ve topua taca attı.

Kalan bölümde de gol bulamayan temsilcimiz Fenerbahçe, Shakhtar ile İstanbul'da 0-0 berabere kaldı ve tur umutlarını Ukrayna'daki rövanşa taşıdı.

FENERBAHÇE-SHAKHTAR: 0-0

STAT: Şükrü Saraçoğlu
HAKEM: Manuel Jorge Moreira Sousa

FENERBAHÇE: Volkan Demirel, Hasan Ali Kaldırım, Kjaer, Alves, Caner Erkin, Mehmet Topal (Dk. 64 Meireles), Souza, Nani, Diego (Dk. 84 Stoch), Sow (Dk. 68 Persie), Fernandao
TEKNİK DİREKTÖR: Vitor Pereira

SHAKHTAR: Pyatov, Srna, Ordets, Rakitskiy, Shevchuk, Stepanenko, Fred (Dk. 90 Malyshev), Marlos (Dk. 77 Eduardo), Teixeira, Taison (Dk. 79 Kovalenko), Gladkiy
TEKNİK DİREKTÖR: Mircea Lucescu

SARI KARTLAR: Dk. 3 Alves, Dk. 84 Stoch (Fenerbahçe)

İŞTE MÜTHİŞ MAÇIN ÖZETİ
Diğer sayfada...

[PAGE]



90. DK: Manuel Jorge Sousa düdüğünü çalıyor ve karşılaşma 0-0 eşitlikle sona eriyor.

90. DK: Karşılaşmanın sonuna en az 3 dakika ilave ediliyor.

90. DK: Shakhtar Donetsk takımında üçüncü ve son oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Fred oyundan çıkıyor ve Maksym Malyshev oyuna giriyor.

87. DK: Karşılaşmanın son dakikalarında faul sayısı artıyor ve tempo düşüyor.

84. DK: Miroslav Stoch, rakibi Dario Srna'ya yapmış olduğu faulden sonra sarı kart görüyor.

84. DK: Fenerbahçe'de üçüncü ve son oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Diego oyundan çıkıyor ve Miroslav Stoch oyuna giriyor.

81. DK: Sağ kanatta topla buluşan Dario Srna, Caner Erkin'den sıyrıldıktan sonra sol ayağı ile şutunu çekiyor ancak top, Fenerbahçe defansından geri dönüyor.

79. DK: Shakhtar Donetsk takımında ikinci oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Taison Freda oyundan çıkıyor ve Viktor Kovalenko oyuna giriyor.

77. DK: Shakhtar Donetsk'te ilk oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Marlos Bonfim oyundan çıkıyor ve Eduardo Da Silva oyuna giriyor.

73. DK: Ceza yayı üzerinde topla buluşan Raul Meireles gelişine şutunu çekiyor ancak top üstten auta çıkıyor.

71. DK: Fenerbahçe gole çok yaklaşıyor! Fernandao orta alanda topu kazandıktan sonra topla birlikte ceza sahasına giriyor ve pasını içeriye çeviriyor. O noktada bir anda boşta kalan topa hareketlenen Nani ve Robin Van Persie'den önce araya giren Ivan Ordets topu uzaklaştırmayı başarıyor.

70. DK: Robin Van Persie'nin pasında topla buluşan Diego ceza yayının hemen gerisinden şutunu çekiyor ancak top kalenin solundan auta çıkıyor.

68. DK: Fenerbahçe'de ikinci oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Moussa Sow oyundan çıkıyor ve Robin Van Persie oyuna giriyor.

64. DK: Fenerbahçe'de ilk oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Mehmet Topal oyundan çıkıyor ve Raul Meireles oyuna dahil oluyor.

64. DK: Ceza yayı üzerinde yaşanan karambol sonrasında topu önünde bulan Taison Freda sol çaprazdan şutunu çekiyor ancak top farklı şekilde auta çıkıyor.

61. DK: Oleksandr Gladky'nin pasına sol kanatta hareketlenen Taison Freda için ofsayt bayrağı havaya kalkıyor.

59. DK: Bu dakikalarda karşılaşma, karşılıklı yapılan fauller nedeniyle sık sık duruyor.

55. DK: Sol kanatta topla buluşan Caner Erkin son çizgiye indikten sonra ortasını yapıyor ancak Ivan Ordets topu uzaklaştıran isim oluyor.

52. DK: Shakhtar Donetsk defansın seken topu önünde bulan Caner Erkin ceza sahası dışından gelişine şutunu çekiyor ancak Andriy Pyatov köşeye iyi uzanıyor ve bir kez daha topa sahip oluyor.

51. DK: Diego'nun pasında sağ kanatta topla buluşan Hasan Ali Kaldırım arka direğe doğru ortasını yapıyor ancak kaleye yönelen top az farkla üstten auta çıkıyor.

49. DK: Diego'nun uzun pasında topla buluşan Moussa Sow altıpasın sağ çaprazından şutunu çekiyor ancak kaleci Andriy Pyatov topu iki eliyle kontrol ediyor.

46. DK: Manuel Jorge Sousa'nın düdüğü ile ikinci yarıya Shakhtar Donetsk başlıyor.


45. DK: Manuel Jorge Sousa düdüğünü çalıyor ve karşılaşmanın ilk yarısı golsüz eşitlikle sona eriyor.

45. DK: İlk yarının sonuna en az 1 dakika ilave ediliyor.

45. DK: Fred'den seken topu önünde bulan Caner Erkin ceza sahası içi sol çaprazdan şutunu çekiyor ancak top üstten auta çıkıyor.

42. DK: Dario Srna'nın uzun pasına orta alanın biraz ilerisinde hareketlenen Fred için ofsayt bayrağı havaya kalkıyor.

39. DK: Shakhtar Donetsk defansından seken topu önünde bulan Josef De Souza ceza sahası dışından gelişine şutunu çekiyor ancak top hemen önündeki Yaroslav Rakitskyi'den geri dönüyor.

35. DK: Sağ kanatta topla buluşan Nani ön direğe doğru ortasını yapıyor. O noktaya hareketlenen Fernandao yakın mesafeden kafa vuruşunu yapıyor ancak top üstten auta çıkıyor.

32. DK: Sol kanattan kullanılan serbest vuruşta Taison Freda ceza sahasına ortasını yapıyor ancak Fernandao topu uzaklaştırıyor.

30. DK: Fred'in pasında topla buluşan Oleksandr Gladky topla birlikte ceza sahasına girdikten sonra sol çaprazdan şutunu çekiyor ancak bir kez daha Volkan Demirel golü önlemeyi başarıyor.

26. DK: Caner Erkin'in pasında topla buluşan Nani ceza yayının sol tarafından şutunu çekiyor ancak top, Shakhtar Donetsk defansından geri dönüyor.

26. DK: Moussa Sow'un pası ile sol kanatta topla buluşan Caner Erkin ortasını yapmak istiyor ancak top hemen önündeki Dario Srna'ya çarpıyor ve taça çıkıyor.

22. DK: Sağ kanattan gelişen Shakhtar Donetsk atağında Dario Srna ön direğe ortasını yapıyor ancak Josef De Souza topu uzaklaştırıyor.

21. DK: Taison Freda sol kanattan kazanılan köşe vuruşunda ceza sahasına ortasını yapıyor ancak Simon Kjaer topu uzaklaştırıyor.

19. DK: Alex Teixeira'nın pasında topla buluşan Marlos Bonfim ceza sahası içi sağ çaprazdan şutunu çekiyor. Volkan Demirel üzerine gelen topu sektiriyor ve son anda Oleksandr Gladky'dan önce araya giren Simon Kjaer topu kornere gönderiyor.

16. DK: Dario Srna'nın savunma arkasına gönderdiği uzun topu kontrol eden Alex Teixeira ceza sahası içine girdikten sonra sağ çaprazdan müsait bir pozisyonda şutunu çekiyor ancak top az farkla auta çıkıyor.

13. DK: Orta alanın biraz ilerisinden kazanılan serbest vuruşta Diego penaltı noktasına ortasını yapıyor. O noktada bulunan Simon Kjaer sırtı kaleye dönük bir şekilde kafa vuruşunu yapıyor ancak Andriy Pyatov topu rahatlıkla kontrol ediyor.

11. DK: Sol kanattan kullanılan serbest vuruşta Nani ceza sahasına ortasını yapıyor ancak kaleye yönelen top Andriy Pyatov'un ellerinde kalıyor.

10. DK: Alex Teixeira'nın pasında topla buluşan Vyacheslav Shevchuk ceza sahası dışı sol çaprazdan şutunu çekiyor ancak Volkan Demirel yerden gelen topu yatarak kontrol etmeyi başarıyor.

9. DK: Shakhtar Donetsk bu dakikalarda topa daha fazla hakim olan taraf konumunda bulunuyor.

5. DK: Ceza yayı içerisinden kullanılan serbest vuruşta Dario Srna şutunu çekiyor ancak baraja çarpan top taça çıkıyor.

5. DK: Fernandao'nun pasında topla buluşan Nani ceza sahası dışı sağ çaprazdan şutunu çekiyor ancak kaleci Andriy Pyatov topu tokatlayarak uzaklaştırıyor.

3. DK: Ceza yayının hemen önünde rakibinden sıyrılan Alex Teixeira'yı arkadan yapmış olduğu müdahale ile yere düşüren Bruno Alves sarı kart görüyor.

1. DK: Manuel Jorge Sousa'nın düdüğü ile karşılaşmaya Fenerbahçe başlıyor.

MAÇ ÖNCESİ
Diğer sayfada...

[PAGE]



UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turu ilk maçında yarın Ukrayna'nın Shakhtar Donetsk takımını ağırlayacak. Fenerbahçe, tur için avantajlı skor elde etmek istiyor.

Avrupa kupalarında aldığı cezanın sona ermesinin ardından UEFA Şampiyonlar Ligi'ne katılmak için eleme oynayacak Fenerbahçe, 3. ön eleme turunda Ukrayna'nın Shakhtar Donetsk takımıyla mücadele edecek.

Sarı-lacivertliler, ilk karşılaşmada avantajlı bir skor elde ederek Ukrayna'ya gitmeyi hedefliyor.

Türk futbolseverlerin yakından tanıdığı Mircea Lucescu'nun çalıştırdığı Shakhtar Donetsk'le Fenerbahçe arasındaki rövanş maçı ise 5 Ağustos Çarşamba günü Ukrayna'nın Lviv kentinde oynanacak.

Fenerbahçe ile Shakhtar Donetsk arasında oynanacak ilk maç, bugünFenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda saat 21.00'de başlayacak. Karşılaşmayı Portekiz Futbol Federasyonu'ndan Manuel Jorge Moreira Sousa yönetecek.

Son Avrupa maçını 27 Ağustos 2013'te UEFA Şampiyonlar Ligi play-off turunda İngiltere'nin Arsenal takımına karşı oynayan Fenerbahçe, 700 gün sonra Avrupa'da maça çıkacak.

FENERBAHÇE-SHAKHTAR

SAAT: 21.00
STAT: Şükrü Saraçoğlu
HAKEM: Manuel Jorge Moreira Sousa
YAYIN: SPOR3.COM

FENERBAHÇE: Volkan Demirel, Gökhan Gönül, Bruno Alves, Simon Kjaer, Caner Erkin, Mehmet Topal, Josef de Souza, Luis Nani, Diego Ribas, Moussa Sow , Jose Fernandao

TEKNİK DİREKTÖR: Vitor Pereira

SHAKHTAR: Pyatov, Srna, Ordets, Rakitsky, Azevedo, Stepanenko, Fred, Bonfim, Alex, Taison, Gladkiy

TEKNİK DİREKTÖR: Mircea Lucescu