F.Bahçe 1970 geleneğini canlandıracak

F.Bahçe 1970 geleneğini canlandıracak

F.Bahçe, Avrupa’da bu sezon tekliflere rağmen ‘kendi isteğiyle’ forma reklamı almayacak tek takım olacak. Bir gelenek geri dönecek.

Fenerbahçe, bu sezon giyeceği formaya göğüs reklamı almadı. "4’üncü yıldız yolunda reklamsız forma" kampanyasıyla taraftarlarını mutlu etmek isteyen Sarı-Lacivertli yönetim, aynı zamanda bu kampanyayla birlikte forma satışlarında da patlama yaşanmasını hedefliyor. Nitekim Fenerbahçe, Avrupa’nın büyük ligi olan İngiltere, İspanya, Almanya, İtalya ve Fransa liglerinde bir ilke imza atacak. Kanarya dışında, bu ligler içinde, forma reklamı almayacağını açıklayan başka ekip yok. Türkiye’de ve Avrupa’da başka forma reklamsız takımlar da olacak ancak onlar ‘istemediği’ için değil teklif olmadığından ötürü reklamsız çıkacak.

Geleneğin son temsilcisi Barcelona’ydı

Fenerbahçe, 1970’lerin sonunda yok olan forma reklamsız takım geleneğini canlandıracak. Avrupa’nın 5 büyük liginin en çok şampiyonluk yaşayan takımlarına baktığımızda, forma reklamsız takım geleneği 2008’de ortadan kalktı. Kendisini Katalan Bölgesinin Milli Takımı olarak gördüğü için forma reklamı almayan Barcelona, 2008’de bu geleneğe son vermişti. Bask bölgesinin milli takımı olduğunu öne süren Athletic Bilbao da yine 2008’de mali nedenlerden ötürü bu geleneğini noktalamıştı. Böylece Avrupa’nın büyük liglerinde forma reklamı almayan ekip kalmamıştı.