Eskişehirspor - Beşiktaş Maçının Ardından

Eskişehirspor - Beşiktaş Maçının Ardından

Spor Toto Süper Lig’in 7. haftasında Eskişehirspor kendi sahasında ağırladığı Beşiktaş’a 1-0 mağlup oldu.

- Spor Toto Süper Lig’in 7. haftasında Eskişehirspor kendi sahasında ağırladığı Beşiktaş’a 1-0 mağlup oldu.

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Eskişehirspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, istedikleri oyunu yansıtamadıklarını söyledi.

Karşılaşmada Beşiktaş’ın daha istekli futbol oynadığını belirten Sağlam, sözlerine şöyle devam etti:

“Ligde kadro yapısı bakımından en kuvvetli 6 takımının 5 ile oynadığımız periyodu iyi bitirmek istiyorduk. Beklentimiz doğrultusunda iyi bir oyun ortaya koyamadık. Beşiktaş bizden daha çok istekliydi. Net pozisyonlara baktığımızda ise bizim daha fazlaydı. En son olan pozisyon bana göre kesinlikle penaltıydı. Kazanamadık. Bu üç puan bizim için çok değerliydi. Bu karşılaşmadan dersler çıkartıp, kalan 10 maçı iyi değerlendirmeye çalışacağız. Eksiklerimizi giderip, iyi bir takım olmak için çalışacağız. Bir takımın ligin zirvesinde olması için biraz süre lazım. Hakemlerle alakalı bir yorum yapmak istemiyorum. En son pozisyonda Veysel’in vurduğu top bir oyuncunun eline çarptı, bunu incelemek lazım. Bu kadar çok net pozisyon bulup, değerlendiremediğimiz için üzgünüm. Lig uzun, bizim takım biraz hatalarını giderdiği zaman iyi bir takım olacak. Milli takım arasını iyi değerlendirip, eksiklerimizi azaltacağız. Taraftarımızın dan biraz sabır istiyoruz.”

Eskişehirsporlu Veysel ise son pozisyonda topun Beşiktaşlı futbolcu Veli’nin karnına çarptığını belirterek, “Maça iyi başlayamadık. Üstümüzde ölü toprağı vardı. Onu atamadık. Golü yedikten sonra mücadele etmeye başladık. Önümüzdeki milli takım arasını iyi değerlendirmek istiyoruz. Daha sonrasında Elazığspor’u yenmek istiyoruz. Son pozisyonda ben Veli’nin midesine çarptığını gördüm. Sonuçta karar değişmeyecek” diye konuştu.

Eskişehirspor olarak istedikleri futbolu ortaya koyamadıklarını belirten Erman ise, maçın son on beş dakika iyi bastırdıklarını fakat gol bulamadıklarını söyledi.

BEŞİKTAŞ CEPHESİ

Beşiktaş Yardımcı Antrenörü Nikola Jurcevic ise maç sonunda yaptığı açıklamada, karşılaşmaya hafta boyunca iyi çalıştıklarını söyledi.

Eskişehirspor’un zorlu bir rakip olduğunu ifade eden Jurcevic, “Bu akşam çok önemli bir 3 puan kazandık. Ligin en iyi takımlarından birine karşı kazandık. Takım ilk dakikadan itibaren hızlı başladı. Oyuncularımızdan elinden gelenin en iyisini yaptı. Milli takım arasını iyi şekilde değerlendirmek istiyoruz” dedi.

Beşiktaş futbolcusu Gökhan ise, Eskişehirspor’dan 3 puan almak için hafta boyunca sıkı çalıştıklarını belirterek, “Takım arkadaşlarımı tebrik ediyorum. Bu hafta idmanda baya azimliydik. İlk dakikadan itibaren hızlı başladık. Galip geldiğimiz için mutluyum” diye ifade etti.

Eskişehirspor karşısında aldıkları 3 puanın önemli olduğuna dikkat çeken Sivok ise, şunları söyledi:

“Bugün maç bizim için gerçekten çok önemliydi. Kazanan bir takım olduğumuzu herkese göstermek istiyorduk. Bu maça çok iyi hazırlandık. Eskişehirspor Türkiye’de başlara oynayan bir takım. Sonuçta galip geldik ve mutluyuz.”