Ersun Yanal neleri değiştirdi ?

Ersun Yanal neleri değiştirdi ?

Halilhodzic'in ayrılmasının ardından göreve gelen Ersun Yanal'ın bordo mavili takımda yaptığı değişiklikler dikkat çekti.

Trabzonspor, en çok isabetli hücum pası (14) yaptığı ve en çok şut attığı (21) maçı G.Saray'a karşı oynadı. Fırtına, uzun zamandır böyle esmemişti.

Halilhodzic döneminde ne yanlıştı? Yanal neleri değiştirdi? Maç sonu Yanal, "Trabzonluluk ruhundan" bahsetti. Başarılı hoca, "Trabzonspor ve Trabzon ruhunu Türk futbolu adına ortaya koyacak bir takım var" dedi.

1-BÜYÜK MANTALİTE FARKI

Ersun Hoca elindeki kadroyu çok iyi analiz etti. Kanatları daha aktif kullanan Yanal, 'geriye çekilme' hastalığını 'geriyi sağlama alma' ilacıyla iyileştirdi. Tecrübeli hoca, takıma hücum mantalitesini aşılayınca kusursuz bir Trabzon ortaya çıktı. Fırtına ilk yarıda rakibini tarttı, 2. devrede bitiricilik konuştu.

2-HÜCUM PASINDA REKOR

Yanal'lı Trabzon, bu sezon ligde en çok rakip kaleye şut çektiği maçı oynadı... Bordo mavililer, G.Saray kalesine 21 şut atıp, 13 isabet sağladı. Karadeniz Fırtınası, en çok isabetli hücum pas yaptığı (14 isabetli hücum pası) maçı oynadı. Duran toplarda takımın etkili olduğunu bilen Yanal, Medjani'den faydalandı.

3-AZ AMA ÖZ OYNADILAR

Bordo-mavililer, yüzde 43 topla oynarken, G.Saray yüzde 57 gibi bir oran yakalamıştı. Arena'daki mücadele, Trabzon'un bu sezon en az topla oynadığı üçüncü karşılaşma (F.Bahçe maçı yüzde 31, Kasımpaşa maçı yüzde 40) oldu. Bu tablo Fırtına'nın 'dikine' oynadığının açık ispatıydı.

4-FENERBAHÇE'DEKi GiBi...

Hürriyet'in haberine göre; Ersun Yanal, Fenerbahçe'nin başında olduğu dönemlerde de takım çok fazla topla oynamıyor ve yüksek seviyede pas sayısına ulaşmıyordu. Yanal, Trabzonspor'daki malzemeyi de bu yönde kullanarak takıma kendi mantalitesini oturtacak gibi gözüküyor.