Erkan Velioğlu son yolculuğuna uğurlandı

Erkan Velioğlu son yolculuğuna uğurlandı

Altınordu ve İzmir'in efsane futbol adamlarından Erkan Velioğlu, son yolculuğuna uğurlandı.

Altınordu  ve İzmir’in efsane futbol adamlarından Erkan Velioğlu, son yolculuğuna uğurlandı. Yaklaşık iki yıldır akciğer kanseriyle savaşan ve 75 yaşında dün vefat Velioğlu, Hatay Kilise Camisi’nde kılınan öğle namazının ardından Aşağı Narlıdere Mezarlığı’na defnedildi.

Altınordu’nun yanı sıra Göztepe, Karşıyaka, İzmirspor, Denizlispor, Manisaspor, Uşakspor, Yeni Salihlispor ve Bandırmaspor’da da teknik direktör olarak çalışan Velioğlu’nun cenaze törenine spor camiasının ileri gelenleri katıldı.

Altınordu Başkanı Seyit Mehmet Özkan, Altınordu teknik direktörü Hüseyin Eroğlu, Manisaspor teknik direktörü Sait Karafırtınalar, teknik direktörler Levent Eriş, Ercan Ertemçöz, İlker Seven, Altan Çetindağ, Fevzi Zemzem, Nevzat Güzelırmak, kırmızı lacivertlilerin U15, U16 ve U17 takımı oyuncuları ile eski futbolcuyla antrenörler, Velioğlu ailesini yalnız bırakmadı.

Futbol yaşamına Çırçırspor’da başlayan Erkan Velioğlu, İstanbulspor ve Karagümrük’te oynadıktan sonra 1962 yılında Altınordu’ya transfer oldu. Ordu Milli Takımı’nda da 14 kez forma giyen Veliolu, 3 kez de A milli takıma davet edildi. Göztepe’ye 1 yıl futbolcu 6 yıl da teknik adam olarak hizmet eden Erkan Veliolğu, 1980-81 sezonunda Göztepe’yi 2’nci Lig’de şampiyon yaparken, aynı sezon Atatürk Stadı’nda Karşıyaka ile oynanan ve 80 bin seyirciyle dünya rekorunun kırıldığı unutulmaz maçta sarı kırmızılı ekibin teknik direktörlüğünü de yapmıştı. Velioğlu, Göztepe’nın yanı sıra 2’nci Lig’de Uşakspor ve Salihlispor’la da şampiyonluk sevinci yaşadı. Evli ve 2 çocuk babası Velioğlu, son yolculuğuna uğurlanırken tabutuna Altınordu ve İzmirspor bayrakları ile Göztepe forması da koyuldu.

AMK Gazetesi