'Engelsiz basketbolcular' ilk peşinde

'Engelsiz basketbolcular' ilk peşinde

Tekerlekli Sandalye Kadınlar Avrupa Basketbol Şampiyonası'nda mücadele edecek Türkiye, ilk 4'e girerek tarihinde ilk kez Dünya Şampiyonası'na katılmayı hedefliyor.

Milli basketbolcular, 19 Haziran-1 Temmuz'da İspanya'da gerçekleştirilecek Avrupa Şampiyonası'nda mücadele edecek.

Şampiyonada geçen yıl A klasmanına yükselen ay-yıldızlı ekip, İspanya, İngiltere, Hollanda, Almanya ve Fransa ile karşılaşacak.

Organizasyonun ardından ilk 4'e giren takımlar, Dünya Şampiyonası'na Avrupa kıtasından katılma hakkı elde edecek.

Tekerlekli Sandalye Kadın Basketbol Milli Takımı Antrenörü Celal Demirbaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'nin kadınlarda şu ana kadar Dünya Şampiyonası'na katılma başarısı gösteremediğini söyledi.

Demirbaş, Türkiye'nin erkeklerde ikişer kez Dünya Şampiyonası ve olimpiyatlarda yer aldığını belirterek, "Maalesef kadınlarda hem Dünya Şampiyonası hem de olimpiyatlarda mücadele etmedik. Kadınlarda bunu başarırsak ilk olacak. Tabii ki bir ilki gerçekleştirip, tarihimizde ilk kez Dünya Şampiyonası'na katılmak istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Kaptan Mine: Tarihe geçmek istiyoruz

Takım kaptanı Mine Ercan ise A klasmanında devam etmenin önemli olduğunu ancak bir ilki gerçekleştirmeyi çok arzuladıklarını vurguladı.

Mine, Dünya Şampiyonası'na katılmanın hayalini kurduklarını belirterek, "Tarihe geçmeyi çok istiyoruz. Bütün takımın temennisi bu. İnşallah bunu başarırız." dedi.

AA