''Endişeye gerek yok''

''Endişeye gerek yok''

Lige kötü bir başlangıç yapan Fenerbahçe'de teknik heyet karamsar bir tablo çizmedi, aksine gelecek adına umut dolu mesajlar verdi.

Hollanda basınına konuşan Dick Advocaat’ın yardımcısı Cor Pot, iki hafta sonunda sadece bir puan alınmasına rağmen sıkıntı yaratacak bir durum olmadığını söyledi. Takımın iyi yerlere geleceğini savunan tecrübeli antrenör, “Her şey güzel olacak. Korkumuz yok, telaş yapmıyoruz. Sadece biraz zamana ihtiyacımız var” dedi.

Fenerbahçe’de kısa süre önce göreve başlayan Dick Advocaat ve ekibi, Spor Toto Süper Lig’deki kötü gidişe rağmen umutlarını koruyor. Advocaat’ın yardımcısı Cor Pot, Hollanda’da da RTV Rijnmond televizyonuna özel bir röportaj vererek, Fenerbahçe’ye dair geniş açıklamalar yaptı.

İlk olarak ligdeki 2 maçta galibiyet alınamamasını değerlendiren Cor Pot, endişe edilecek bir durumun olmadığının altını çizdi. Tecrübeli antrenör, sarı-lacivertli camiaya mesajlar gönderip, “Her şey güzel olacak. Korkumuz yok. Biraz zamana ihtiyacımız var. Çok çalışmalıyız, çünkü önemli maçlarımız var. Ayrıca kısa sürede önemli maçlara çıktık. 2 Avrupa Ligi ve 2 lig maçı oynadık” dedi.

Van Persie mutlu

Cor Pot, Fenerbahçe’nin yıldızı Robin Van Persie’nin de çok mutlu olduğunu söyledi. Şu anda Van Persie’nin hiçbir sorununun olmadığını kaydeden tecrübeli antrenör, “Robin şu anda halinden memnun ve keyfi yerinde. Pazar günkü lig maçında bana göre iyiydi. Grasshopper’a karşı da 65 dakika sahada kaldı. Van Persie’nin iyi olmasından memnunuz” diye konuştu.

Avrupa Ligi’ndeki gruplarını Şampiyonlar Ligi’ne benzeten Hollandalı teknik adam, “Bana göre harika bir grup. Herkes Zorya Luhansk’ı dışarıda tutuyor ancak dikkat edilmesi lazım. Çok zor bir gruptayız. Elbette benim için, Advocaat için, Van Persie için ve Mario Been için oldukça hoş bir kura oldu. Çünkü hepimizin Feyenoord geçmişi var” yorumunu yaptı.

Feyenoord çok güçlü

Manchester United’ın favori olduğunu belirten Pot, “Feyenoord, Fenerbahçe ve Luhansk arasında bir mücadele yaşanacak. Eğer Manchester United’a karşı başarı sağlarsanız, grupta işinizi bitirirsiniz” diye konuştu.

Bir diğer rakipleri Feyenoord’u da öven 65 yaşındaki Cor Pot, “Feyenoord çok güçlü ve düzgün bir takım. Kadro olarak, oyuncu anlamında Feyenoord oldukça iyi bir takım” ifadelerini kullandı.

Ülkesine gitti

Teknik Direktör Advocaat dün ülkesine gitti. Pereira’nın ayrılmasından sonra hemen göreve başlayan Hollandalı hoca, valizlerini bile toplamaya fırsat bulamadan İstanbul’a gelmişti. Advocaat’ın bugün geri döneceği ve antrenmanda yer alacağı ifade edildi.

Sezona çok kötü başlayan sarı-lacivertliler için milli takım arası önemli bir fırsat olacak. Bu süre içinde transfer durumu belli olacak ve devamında kadro son şeklini alacak. Ardından Advocaat, takım şablonu ile ilgili kararını verecek. Kondisyon eksiği olan takıma gerekli yüklemeler yapılacak.

Milliyet