En iyisi Demba Ba !

En iyisi Demba Ba !

Demba Ba, 4 büyükler arasında sezonun en iyi transferi olduğunu gösterdi.

Chelsea’den alınan Demba Ba gollerini birbiri ardına atmaya başlarken, 4 büyükler arasında sezonun en iyi transferi olduğunu gösterdi.

Beşiktaş’ın Partizan ile oynadığı UEFA Avrupa Ligi karşılaşmasında bir gol atan Demba Ba, son maçlardaki çıkışını sürdürürken, yeni yabancılar arasında takımına en çok katkı sağlayan isim olarak göze çarptı.

Senegalli golcü, Süper Lig’de attığı iki golün yanı sıra, Avrupa Ligi’nde de iki gole imzasını attı. Şampiyonlar Ligi elemelerinde de 3 kez rakip fileleri havalandıran deneyimli forvet, toplamdaki gol sayısını yediye yükselterek takımın en golcü ismi oldu. Yıldız futbolcu ayrıca iki de asist yaptı.

Diğerleri hayal kırıklığı

Dört büyüklerden Galatasaray; Pandev ve Dzemaili transferleriyle hayal kırıklığına uğrarken, Fenerbahçe de Diego Ribas’tan beklediği verimi alamadı. Trabzonspor bu iki kulübe göre daha iyi tercihler yapmış görünürken, bordo-mavililerin yeni isimleri de bireysel performanslarıyla Demba Ba’nın önüne geçemedi.

Q7’Yİ YAKALADI

Partizan’a attığı golle bu sezon Avrupa’da gol sayısını beşe çıkaran Demba Ba, bu kulvarda bir sezonda en çok gol atan siyah-beyazlı oyuncu rekorunu egale etti. Quaresma, 2010-2011 sezonunda Avrupa Kupaları’nda beş gol atmıştı.

BEŞİKTAŞ    
Demba Ba    7

TRABZONSPOR
Cardozo    3
Yatabare    1
Constant    2
Belkalem    1

GALATASARAY
Dzemaili    0
Pandev    0

FENERBAHÇE
Diego     0

Milliyet