En iyisi Amrabat

En iyisi Amrabat
Güncelleme:

Nordin Amrabat'ı futbolseverler 'maçın adamı' seçti, spor yazarları övdü.

Galatasaray'dan kiralık olarak Malaga takımında forma giyen Nordin Amrabat, La Liga'da haftanın en çok konuşulan isimlerinden bir tanesi oldu. Mavi-beyazlıların, La Rosaleda'da Rayo Vallecano'yu 4-0 yendiği maçta 1 gol atan, 2 de asist yapan Faslı futbolcu İspanyol basınının övgüsünü topladı.

27 yaşındaki oyuncunun performansını öne çıkaran yorumlar dikkat çekerken, Marca gazetesi ise tercihi okuyucularına bıraktı. Karşılaşmanın ev sahibi ekip adına öne çıkan üç oyuncusunu verilirken, "Malaga-Rayo Vallecano maçının en iyisi kim?" sorusu yöneltildi.

’Amrabat' oyların yüzde 62'sini alarak diğer adaylara fark attı. Katılımcıların yüzde 22'sinin tercihi Juanmi olurken, Samu Castillejo yüzde 16 ile üçüncü sırayı aldı.

'Her hareketi alkışlandı'

İspanyol spor yazarı Roberto Morales, Faslı futbolcunun günün öne çıkan ismi olduğu değerlendirmesinde bulunarak şunları söyledi: "Geçtiğimiz sezonki iyi futbolu ve bitmek tükenmek bilmeyen mücadelesi onu yine bu takıma getirdi. Amrabat geldiğinden bu yana yine kimseyi hayal kırıklığına uğratmadı. Tribünler onu her hareketinde alkışladı. Tüm gol pozisyonlarının içinde vardı. Juanmi'ye yaptığı asist enfesti. Amrabat'ta Malaga'nın umutlanmasına öncülük edecek bir karakter var".

Öte yandan maçın istatistiklerine göre Nordin Amrabat 42 kez topla buluştu. Toplam 17 pas yapan oyuncu, yüzde 76 pas isabeti ile oynadı. Üç şut çeken, ikisi kaleyi bulan Amrabat'ı rakipleri 2 kez faulle durdurdu. 77. dakikada oyundan alınan futbolcuyu hocasının alkışlatmak istediği ifade edildi.

Milliyet