''En doğru adam İsmail Kartal''

''En doğru adam İsmail Kartal''

İstanbul’a gelerek Kartal’la buluşan dünyaca ünlü çalıştırıcı, sarı-lacivertli takımı şampiyonluk yarışında favori gördüğünü ifade etti.

Almanya Milli Takımı Teknik Direktörü Joachim Löw dün sürpriz bir biçimde İstanbul’a gelerek, Fenerbahçe’nin hocası İsmail Kartal’ı ziyaret etti. 1998-1999 sezonunda sarı-lacivertli takımı çalıştıran Löw, yemekte buluştuğu eski öğrencisi olan Kartal’a güvenoyu verdi.

Brezilya’da düzenlenen 2014 Dünya Kupası’nda tam 9 yıldır görev yaptığı Almanya’yı şampiyonluğa taşıyan başarılı teknik adam, Süper Lig’deki şampiyonluk yarışını değerlendirirken, İsmail Kartal’la ilgili düşüncelerini de paylaştı.

Joachim Löw, “Şampiyonluk için benim favorim tabii ki Fenerbahçe. Üst üste ikinci sezon şampiyon olmalarını çok istiyorum ama futbol bu. Eğer olamazsa da kulüp için en iyi ve doğru teknik direktörün İsmail Kartal olduğunu söyleyebilirim. Dostluğumuz eskilere dayanır. Kartal açık sözlü ve öğrenmeyi çok seven bir insan. Zamanında onun bir teknik direktör gibi düşündüğünü fark etmiştim” diye konuştu.

‘Çok üzüldüm’
Alman çalıştırıcı, Fenerbahçe kafile otobüsüne yönelik silahlı saldırıdan çok büyük bir üzüntü duyduğunu da dile getirdi.
Löw, “Fenerbahçe’nin başına gelen olay beni çok sarstı ve üzdü. Bu olayı yapanlar mutlaka bulunmalı. Olayın üstü kapanmamalı. Futbolda şartlar ne olursa olsun şiddete yer yoktur” ifadelerini kullandı.

‘Almanya’da bize 4 gün brifing verdi’
Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, eski hocası Joachim Löw’ü boğazda bir restoranda ağırladı. Sarı-lacivertli kulüple bağlarını koparmayan ünlü teknik adamdan zaman zaman destek aldıklarını kaydeden Kartal, “Koşu ve sprint mesafeleriyle ilgili Almanya’ya gittik. Aykut Kocaman döneminde Löw bize orada 4 gün brifing verdi. Almanya-Hollanda maçından önceydi. Kondisyonerlerimiz de vardı. Bilimsel çalışmaların ilk hamleleri atılmıştı” diye konuştu.

Löw’ü, boğazda yemekte ağırladı

Pierre Webo ve Michal Kadlec, Starcity AVM’de Fenerbahçe Futbol Okulları’ndan gelen çocukların maçında teknik direktörlük yaptı. Webo’nun takımı, Kadlec’in ekibini 8-7 yendi.
Son 3 maçta takıma önemli katkılarda bulunduğunu kaydeden Kamerunlu golcü, “Hedeflerimize ulaşmak için işime odaklanmış durumdayım. Fenerbahçe’nin başarısı için çabalıyorum. Sezon sonuna kadar da böyle olacak. Şu anda hiçbir şey kazanmış  değiliz. En zor maçlar önümüzdeki maçlardır. Aynı şekilde yolumuza devam  etmeliyiz” dedi.
Bursa galibiyetiyle şampiyonluk şanslarının arttığına dikkat çeken Kadlec ise “İpleri artık elimize aldık. Kalan maçlarımızı kazanırsak şampiyon olacağız” yorumunu yaptı.