''En büyük hayalim Şampiyonlar Ligi’nde oynamaktı''

''En büyük hayalim Şampiyonlar Ligi’nde oynamaktı''

Beşiktaş'ta Cenk Tosun, kaleci Fabricio ve Tolgay Arslan, hazırlıklar ve yeni sezonla ilgili açıklamada bulundu.

Siyah-beyazlı futbolcular, takımın kamp yaptığı otelde  gerçekleştirilen barbekü partisinde, basın mensuplarının sorularını cevapladılar.

 "Hep forma için savaşıyorum"
Kendini şu an çok iyi hissettiğini belirten Arslan, "Beşiktaş’a yine böyle bir sakatlıkla gelmiştim. Böyle bir sakatlık mental olarak seni daha güçlü yapıyor. Ama ben artık önüme bakıyorum. Sakatlığı geçirdim. Allah’a şükür iyi atlattım. Geçen sene bir sakatlık geçirdim. Şu ana kadar hep forma giyiyordum, hep forma için savaşıyordum. Bu sene de inşallah savaşacağım. O yüzden her gün sahada hırsımı ve yeteneğimi gösteriyorum" dedi.
 
"Vodafone Arena’da inanılmaz bir atmosfer var"
Vodafone Arena’da inanılmaz bir atmosfer olduğunu vurgulayan siyah-beyazlı futbolcu, "İlk maçımızı Alanyaspor ile oynayacağız. Stat yine dolsun, taraftarımız bizi yine desteklesin. Bizim taraftarımız inanılmaz. Puanımızı alalım, hep beraber eğlenelim" diye konuştu.
 
"Takımdaki herkesle iyi anlaşıyorum"

Takımdaki herkesle iyi anlaştığını söyleyen Arslan, "Kerim ile aramız çok iyi. Sakatlık geçirdiğimde onunla çok konuşmuştuk. Olcay ağabey, Oğuzhan, Necip ve Ömer ağabey ile ama herkesle aram iyi" ifadelerini kullandı.
 
"Quaresma inanılmaz iyi bir insan"
Quaresma inanılmaz iyi bir insan olduğunu belirten Arslan, "Aramız çok iyi, çok şakalaşıyoruz. Çok iyi kalpli bir insan. Hep yardım etmeye çalışıyor. Sadece futbol değil, başka bir problem olsun onunla konuşabilirsiniz. Hep yüzü gülüyor. Sabah idmana geldiğimizde dolaba vuruyor, bağırıyor herkesi uyandırıyor. Takım da onu çok seviyor" dedi.
 
"İnşallah takım olarak birkaç şampiyonluk daha yaşarız"
Avrupa Futbol Şampiyonası finalini heyecanla izlediğini hatırlatan Arslan, "Sanki kendim bile oynadığımı hissettim, sanki o kupayı ben kaldırdım. Kendimi öyle hissettim Ricardo’yu görünce. İnşallah takım olarak birkaç şampiyonluk daha yaşarız" ifadelerini kullandı.
 
"En büyük hayalim Şampiyonlar Ligi’nde oynamaktı"
Küçükken en büyük hayalinin UEFA Şampiyonlar Ligi’nde oynamak olduğunu söyleyen Arslan, "Onu da inşallah bu sene yaparım. İnşallah Türkiye’de çok şampiyonluk kupası kaldırırım. 10 sene sonra kupalarımı çocuklarıma göstermek istiyorum" dedi.
 
"İdolüm Zidane"
Küçüklükten beri idolünün Fransa'nın efsane oyuncusu Zinedine Zidane olduğunu vurgulayan Arslan, "Malesef futbolu bıraktı. Andres Iniesta’yı çok severim. Onu çok izliyorum ve mümkün olduğunca aynı stilde oynamak isterim" ifadelerini kullandı.
 
Siyah-beyazlı futbolcu Tolgay Arslan, "Öncelikle yeni sezon hayırlı olsun. İnşallah hep beraber güzel günler yaşarız. Siz kendinizi biliyorsunuz inanılmaz bir taraftarsınız ve sizin önünüzde oynamak beni çok gururlandırıyor. Sizi çok seviyorum" diye sözlerini tamamladı.
 
Cenk Tosun:  "Hoca  doğru yükleme yapıyor, yorulmamız normal"
 
Geçen sezon attığı kritik gollerle dikkati çeken Cenk Tosun, Avusturya  kampının yorucu geçtiğini ancak yeni sezonda elde edecekleri başarılarla buna  değeceğine inandığını söyledi.
 
Teknik direktör Şenol Güneş'in geçen sezon da aynı şekilde yükleme  yaptığını ve elde ettikleri şampiyonlukla bunun iyiliğini gördüklerini belirten  siyah-beyazlı futbolcu, "Yorgunluğumuza değeceğini umuyoruz. Geçen sezon sonlara  doğru yorulmadık. Hoca doğru yükleme yapıyor, yorulmamız normal. Bunlar güzel  yorgunluklar. İnşallah sakatlık vermeden son maçı da geçirip İstanbul'a mutlu  döneriz." diye konuştu.
 
Mario Gomez'in takımdan ayrılmasına değinen Cenk, "Ben kendi işime  bakıyorum. Transfer yönetimin bileceği iş. İlk geldiğimde Demba Ba, ikinci  sezonumda Gomez vardı. Başkanımız forvet alınacağını söyledi. Ben kendi işime  bakarım. Kim faydalı olacaksa o oynasın." ifadelerini kullandı.
 
Gomez'in gidişinin kendilerini etkilemeyeceğini kaydeden Cenk, şunları  söyledi:
 
"Takım arkadaşlığı yine çok güzel. Her takımda giden ve gelen  olacaktır. Herkesin yeri doldurulabilir. Biri gider biri gelir. Bu takım  bozulmazsa ve iyi transferler yapılırsa bu sezon yine şampiyon oluruz."
 
Şampiyonlar Ligi'nde bazı takım arkadaşlarının ilk defa mücadele  edeceğine dikkati çeken siyah-beyazlı oyuncu, bu organizasyonda da güzel işler  yapmayı hedeflediklerini dile getirdi.
 
Fabricio: "Teknik direktörün kararını zorlaştırmalıyız"
 
Takımın yeni transferlerinden Fabricio Agosto Ramirez, kadroda bulunan  Tolga Zengin ve Denys Boyko ile rekabet içinde olacaklarını ve performanslarıyla  teknik heyetin işini olumlu anlamda zorlaştırmaları gerektiğini vurguladı.
 
Her kalecinin en üst seviyede çalışmayı amaçladığını anlatan İspanyol  file bekçisi, şöyle konuştu:
 
"Tabii ki her kaleci oynamak ister. Kimi oynatacağına teknik  direktörümüz karar verir. Hocamız kimi oynatmamaya karar verirse onun sıkı  şekilde çalışmaya devam etmesi gerekiyor. Amacımız teknik direktörümüze olumlu  anlamda zorluk çıkarmak, onun kararını zorlaştırabilmek. Ben de bu hedefle buraya  geldim."
 
Uzun süre İspanya'nın Deportivo takımında forma giyen tecrübeli  kaleci, "Yeni deneyim yaşamak için transfer kararı verdim. Sakatlık geçirdim.  Belli bir tedavi süreci oldu, gayet iyi durumdayım. Beşiktaş tercihini yaptığım  için gayet mutluyum. Teknik ekip ve oyuncular işimi kolaylaştırmak için  ellerinden geleni yaptılar. Doğru tercih yaptığımı burada fark ettim."  ifadelerini kullandı.
 
Sık sakatlandığı yönündeki haberlere değinen yeni transfer Fabricio,  "Şu an harika durumdayım. Sakatlığım geride kaldı. Birkaç ay oynayamadım. Tedavi  sürecini gayet iyi geçirdim. Burada devam ettim." diye konuştu.
 
Takımın kalecileri olarak sıkı şekilde çalıştıklarını anlatan  Fabricio, kaleci antrenörü Marjan Mrmic'in üst düzey bir çalıştırıcı olduğunu ve  sağlıklı bir rekabet ortamında bulunduklarını dile getirdi.