Emre aceleden üstüne...

Emre aceleden üstüne...

Kazakistan maçı sonrası gündemin baş sırasına oturan Emre Belözoğlu konuştu..

Fenerbahçe’nin kaptanı, TT Arena’ya gündem yaratmak için gitmediğini belirtirken, eleştirilere sert çıktı. Emre, “Bizden yardım istendi, ben de takım kaptanı olarak bu isteği karşılıksız bırakamazdım. Evden çıkarken pijamamı bile çıkaracak vakit bulamadım. Suç mu işledik?” dedi.

Fenerbahçe kaptanı Emre Belözoğlu, Kazakistan maçı sonrası Volkan Demirel ile birlikte TT Arena’ya gelişini eleştirenlere sert çıkarak, “Takım arkadaşımı ceza yememesi için stada getirdim, gündem yaratmak için değil” dedi.

Karşılaşmayı eşi ve çocuğuyla birlikte evinde izleyen tecrübeli kaptan, Volkan konusunda kendisinden yardım istendiğini hatırlattı ve “Evimde otururken telefon geldi ve biz de Hasan Çetinkaya ile birlikte Volkan’ı bulduk, stada ulaştırdık. Bizden yardım istendi, ben de takım kaptanı olarak bu isteği karşılıksız bırakamazdım. Öyle söylendiği gibi gündem yaratmak gibi bir düşüncemiz olmadı, tam tersi Volkan’ın ceza almaması için yardım ettik, suç mu işledik? Volkan geri gitmese ceza alması söz konusuydu. Kaldı ki evden çıkarken pijamayı dahi çıkaracak fırsat bulamadım. Pantolonumun altında pijamam vardı. Oraya öyle geldim” diye konuştu.

Çağrırlarsa giderim...

Stattan geç çıkmaları konusunda yapılan yorumları hayretler içinde izlediğini vurgulayan Emre Belözoğlu, şunları söyledi:

“Maç sonunda görevliler Volkan’a küfür edenlerin görüntülerini gösterdiler. Volkan ile birlikte bir süre görüntüleri izledik. Volkan görüntüleri izledikten sonra kendisine küfür edenleri tek tek tespit etti ve davacı olacağını söyledi. Bunun üzerine polis yetkilileri Volkan’ın savunmasını aldılar. Bu da tabi ki zaman aldı, geç çıkışımızın temel nedeni de budur.”

Sakatlığı nedeniyle kadroya alınmayan Emre, Milli Takım’ı bırakıp, bırakmayacağı konusunda yönelttiğimiz soruları ise, “Burası Milli Takım... Bu formaya hizmet etmek onurların en büyüğüdür. Büyük bir sakatlık olmadığı taktirde üç yıl daha futbol oynayacağım. Bu süreçte Milli Takım’a çağrılırsak koşa koşa gideriz, çağrılmadığımız taktirde gitmeyiz. Bunun için de asla gönül koyamayız, çünkü söz konusu Ay - Yıldız’dır... Bu göreve kimsenin hayır deme lüksü yoktur” şeklinde yanıtladı.

‘Penaltı  atarken ıslıklandım’

Emre Belözoğlu, Hiddink döneminde TT Arena’da Estonya ile yapılan özel maçta yaşadıklarını da hatırlattı ve “Tribünler tıklım tıklım... Neredeyse 50 bin kişi var. Estonya ile oynuyoruz, 3-0 kazanıyoruz. İki golü Colin Kazım attı, diğerini penaltıdan ben. Atışı yapacağım, neredeyse otuz bin kişi ıslıklıyor. Olabilir mi böyle bir şey? Niye ıslık? Penaltıyı kaçırayım diye... Bu nasıl bir mantıktır? Üstümdeki Milli forma ve atış yaparken ıslıklanıyorum, küfürleri söylemiyorum. Penaltıyı attım, tribünlerin yarısı alkışladı. Olabilir mi böyle şey? Bu nasıl bir zihniyettir. Arkadaş bizler o formaya hizmet ediyoruz. Ay-Yıldız, her şeyin üzerindedir” diye konuştu.

‘Sabrın bittiği noktadayız’

Karşılaşma sonrası çıkan olaylarla ilgili olarak Emre Belözoğlu, “Siz de oradaydınız. Ağzımdan tek bir laf duydunuz mu? Kötü bir kelime dahi söylemedim. Aracıma bindim ve Volkan’ı götürmek istedim. Ancak ortaya arzu edilmeyen görüntüler çıktı. Düşünün aracımı haraket ettireceğim, motor kapağının üzerinde gazeteciler var, yan tarafta ise kameramanlar. Bu izdihama karşın ağzımdan tek bir kötü söz çıkmadı. Biz de insanız, bizim de bir sabır noktamız var. Eleştiriyorlar, yorumlar yapıyorlar, ama artık bıçak kemiğe dayandı. İşin özeti sabrın bittiği noktadayız. Kimseye saygısızlık etmek istemem. Kötü bir düşünce içinde hiçbir zaman olmadım, ama artık yeter. Hep sustuk, hep sustuk. Ama artık susmak yok” ifadelerini kullandı.

94 kez forma giydi

A Milli Takım formasını ilk kez 2000 yılında Norveç’e karşı giyen Emre Belözoğlu, 14 yıl içinde 94 kez ay-yıldızlı formayı giydi. Tecrübeli oyuncu rakip filelere 9 gol bıraktı. Emre, Dünya 3.’lüğü ve EURO 2008 yarı finali gördü.

Milliyet