Emin Kar acı konuştu

Emin Kar acı konuştu

Kar, tarihin en şanssız başkanı olduğunu belirterek, Samsun'da çok az sayıda reklam olduğunu belirtti.

Nuri Asan Tesisleri'nde düzenlenen basın toplantısında konuşan Samsunspor Kulübü Başkanı Emin Kar, "Ne Federasyon'dan ne Spor Toto'dan bana göre de tarihinin en şanssız başkanı ben olarak çok az reklamla çalışıyoruz. Bolu ve Denizli deplasmanlarında gördük ki, inanılmaz bir şekilde belediye başkanlarından ve reklamlardan destek alıyorlar. Yaklaşık 50'den fazla sahanın içinde reklamlar vardı. Bizde ise sadece bu sene bile 10 tane reklam alamadık. Ama Kazım Yılmaz yönetimindeki reklam firmasıyla olan anlaşmamızı feshettik. Çünkü hiçbir zaman Samsun'a gelip bir çalışma yapmadılar. Bundan sonra önümüzdeki sezon reklam konusuna daha çok önem vereceğiz. Ama önümüzde evimizde oynayacağımız 6 maçımız kaldı. Bundan sonra reklam yapmak bile çok uygun fiyatlarla anlaşma sağlarız" dedi.

Şimdiye kadar kulübün ayakta durması için gereken ödemelerin yapıldığını belirten Başkanımız Emin Kar, "TFF'den yol ücretleri haricinde 1 kuruş ekstra para almadık. Gelecekte bizi iyi günler beklemiyor. Her şey göründüğü gibi toz pembe değil. Eski dönemde olan borçlar ileride büyük sıkıntı çıkarak" ifadelerini kullandı.

Temliklerin kaldırılması ile ilgili Galip Öztürk ve Kazım Yılmaz ile de görüştüğünü belirten Başkan Kar, "Bundan 1,5 - 2 ay önce cezaevinde Galip Öztürk ve Kazım Yılmaz ile temliklerin kaldırılması ile ilgili görüşmüştüm. Ama hukuki anlamda ben çok rahat çözebileceğimizi zannettik ama şu ana kadar bir çözüme kavuşturamadık. Bunda ne bizim ne de karşı tarafın suçu var. Hukuki olarak bir sürü prosedürü olan bir davadır. Onun için temlikleri kaldırım kendi lehimize çeviremedik ama çözmeye çalışıyoruz. Galip Öztürk'ün cezaevinde olması bazı ikili görüşmelerimizde bu süreç uzuyor" diye konuştu.

"KONGREYE 137 KİŞİNİN KATILMASI BANA AZ GELDİ"

Samsunspor'daki mali tablonun çok fazla değişmediğinin altını çizen Başkan Kar, "6,5 aylık dönemimizde 5 milyon 600 bin TL'lik bir borç yükünü aşağıya indirdik. Bu demek değildir ki, önümüz tozpembe, her şey dört dörtlük gidiyor. Bizim yanımızda bize desteğini hiçbir zaman esirgemeyen Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç ve AK Parti Samsun İl Başkanı Fuat Köktaş var. Artık bazı şeyleri herkesin bilmesinde fayda var. Geçen seneki 25 futbolcunun transferinden 24 futbolcuya borçlarımız var. 2001-2002 yıllarından Güney Afrika'lı Alfred Phiri, Ganalı Ben Ofosu Piasare ve menajerlerine borcumuz var. Şu andaki son aşamaya onlar geldi. Şubat ayında yapılan kongre beklediğim gibi bir kongre olmadı. Aslında çok güzel oldu şeffaftı ama ben o kongrenin Samsunspor'a daha çok sahiplenme duygusunda 137 kişi gelip katıldı. Bin 189 tane üyemiz var ama 137 kişi katıldı. Ben oranın 600-700 kişi belki de tamamına yakının gelmesi taraftarıydım. Belki de tek aday olduğumuz için de gelmemiş olabilirler. Ama 137 kişide bana çok az geldi. Önümüzdeki süreç için pembe bir tablo yok. Ama biz yeni seçilmiş olan yönetim kurulu üyesi olan arkadaşlarımız ile birlikte elimizden geleni yapacağız" şeklinde konuştu.

"DENİZLİSPOR MAÇINI KAZANABİLİRDİK"

Geçen hafta deplasmanda oynanan Denizlispor maçına da değinen Başkan Kar, " Denizlispor maçını yenebilirdik. Sonuçta 84. dakikada bir golle mağlup olduk. Bana göre hiç hak etmediğimiz bir mağlubiyet oldu. Maçın ilk 20 dakikasını çıktığımızda maçın genelinde oyunun hakimi bizdik. Çaykur Rizespor maçından sonra Abdülkadir'in dışında 4 tane sakat verme, bunlar etkili sebepler ama buna rağmen bizim takımımızda geniş bir kadro var. Denizlispor maçını yenebileceğimiz bir maçta mağlup olduk. Bunun üzüntüsü içersindeyiz. Samsunspor takımının ne denli büyük bir takım olduğunu Denizlispor'da daha iyi gördüm. Hemen hemen stat doluydu. Gelenlerin Samsunspor takımının iyi bir takım olduğunu seyretmeye geldiklerini gördük. Denizlispor hemen hemen ilk defa dolu stat önünde oynadılar. Onun için Tortu Konyaspor maçında bizim taraftara çok ihtiyacımız var. Tortu Konyaspor maçı bu sezonun en kritik maçını oynayacağız. Çünkü bizim altımızda ve üstümüzdeki takımlar biz yenilmemize rağmen puan kaybettiler. Onun için bize bir nebze olsun moral aşıladı. En azından 3 - 4 maçlık bir seri yakalamak istiyoruz. Bunu uzun zamandır söylüyorum ama yakalayamadık" ifadelerini kullandı.