''Emenike'yi oyundan almadım çünkü...''

''Emenike'yi oyundan almadım çünkü...''

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, derbinin ardından ilk kez Emenike ile ilgili ilk kez bu kadar açık konuştu.

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, Beşiktaş derbisinde taraftar ile gerilen ve formasını çıkarmasıyla çok tartışılan Emenike ile ilgili çok çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Kartal, Fenerbahçe'nin bu sabah yapacağı antrenman öncesi muhabirimiz Senad Ok'a açıklamalarda bulundu.

İsmail Kartal, Emenike ile konuştuklarını oyuncusunun oldukça üzgün olduğunu belirterek "Hayat devam ediyor. Sözleşmeli oyuncumuz... Kuyt sakat, Meireles sakat. Her futbolcumuzu en iyi şekilde kullanmak zorundayız" dedi.
 
"Oyundan alsam formayı da yere atabilirdi..."

 
İsmail Kartal, bugüne kadar bütün oyuncularına sahip çıktığını söylerek "Onlar bizim herşeyimiz, onlarsız bu iş olmaz. Önce onları inandırıp morallendireceğiz. Onlar kazandıkça, başarılı oldukça taraftarın da vereceği destekle daha emin adımlara gideceğiz." diye konuşarak camiada tartışılan konuya değindi.
 
Emenike'nin derbi maçta tribünler ile gerilmesi ile ilgili Kartal, "Ben de arkamı dönersem gol kaçırdı diye o zaman olmaz. Emenike orada formasını çıkardı. Kalbi temiz çocuk.  Duygusal bir çocuk. Onun yaşadığını ne sen ne ben yaşamadık Afrika’da. Anlattım bunları. Zor günler geçirdi...
 
Kartal, Emenike'yi tribünlerin tepkisine rağmen oyundan niye almadığını şöyle anlattı:

 
"Aramızda böyle bir bağ olmasaydı. Tribünler tepki koydu. Ben de o andra oyundan alsaydım. Formayı da yere atabilirdi. O tribünler inseydi aşağıya ne olurdu? İnebilirdi. Herşey biterdi. Ama ne oldu. Orada konuştuk. 15 dakika daha oyna dedik. Zaman kazandık. Saniyelik anlık kararlar. Kolay şeyler değil. Soğukkanlı durduk. O ara inşallah gol atar da hem takım hem tribün birleşiriz dedim. Bir coşku ortaya çıkar. Bir taraftan da hesabım buydu.
Topal’a verdiği pas. Olmadı.  İkinci yarı daha zinde Webo ile başladım.
Hayırlısı nasip kısmet." 
 

Milliyet