Emenike herkesten özür diledi

Emenike herkesten özür diledi

Emmanuel Emenike, Beşiktaş derbisindeki davranışlarının doğru olmadığını kabul etti.

İki günlük iznin ardından İstanbul’a döner dönmez teknik heyet, takım arkadaşları ve yöneticilerle durum değerlendirmesi yapan Nijeryalı yıldız, affını istedi, “Ne bu formaya, ne de arkadaşlarıma bir saygısızlık yapmak istedim. O sırada oyunu bırakmak için üzerimdeki formayı çıkardım. Bir anlık sinir böyle bir olaya yol açtı” diye konuştu.

Bu sezon Fenerbahçe taraftarı ile yıldızı bir türlü barışmayan ve son Beşiktaş derbisinde tribünler ile bağlarını iyice koparan Emmanuel Emenike adeta günah çıkardı.

Teknik Direktör İsmail Kartal’ın derbi zaferi sonrası verdiği iki günlük izni yurt dışında geçiren Nijeryalı yıldız, İstanbul’a döner dönmez Beşiktaş maçında yaşananları masaya yatırdı. Hem İsmail Kartal, hem de takım arkadaşları, hem de yöneticilerle durum değerlendirmesi yapan Emenike öncelikle herkesten özür diledi.

Seyirci ile girdiği diyalogun, forma çıkarmasının, hareketlerinin doğru olmadığını kabul eden sarı-lacivertli oyuncu, “Bir an çok sinirlendim ve böyle bir olaya yol açtım. İşin gerçeği üzerimdeki formama, arkadaşlarıma ve camiaya yönelik bir saygısızlığı hiç düşünmedim. O sırada oyundan çıkmayı kafama koymuştum ve o yüzden üzerimdeki formayı çıkardım” ifadelerini kullandı.

KABUL EDİLDİ

Sarı-lacivertli yönetimin ise bu özrü kabul ettiği öğrenildi. Yöneticiler Nijeryalı futbolcunun bulunduğu baskı ortamını dikkate alarak formaya ya da arkadaşlarına bilerek bir saygısızlık yapmadığı kanaatine vardı.

Bu arada karşılaşma öncesi teknik heyetin, Emenike’yi olası bir protesto konusunda uyardığı belirtildi. Beşiktaş maçında Nijeryalı oyuncuyu sahaya sürerek ciddi bir risk aldığını bilen İsmail Kartal ve ekibi bu durumu maç öncesi futbolcuyla paylaştı. Taraftardan tepki alması durumunda Emenike’den sakin kalması ve konsantrasyonunu bozmaması istendi. Ancak bu uyarılar işe yaramadı ve korkulan oldu.

Milliyet