''Düşmana malzeme vermem''

''Düşmana malzeme vermem''

Beşiktaş savunmasının temel direği Rhodolfo, Marcelo ile birlikte basının karşısına çıktı, geleceğe dönük umut dolu mesajlar verdi.

Beşiktaş’ın tecrübeli savunmacısı Rhodolfo, en tehlikeli forvet tipinin hangisi olduğu sorusuna gülerek, “Düşmanlarıma malzeme vermem. Bu soruyu pas geçiyorum” diye konuştu

Ağrılarının hafiflediğini ve kısa sürede takıma döneceğini belirten Rhodolfo, “Lige yetişirim. İkinci kez böyle ameliyat olduk. Ama bir endişe yaşamadım. Brezilya’da bana fizyoterapistler ve doktorlar çok yardımcı oldular. Yavaş yavaş ritmimi buluyorum” dedi.
 
Siyah-beyazlı futbolcu, “En tehlikeli forvet tipi hangisi?” sorusuna, “Buna yanıt vererek düşmanlarıma malzeme vermem. (Gülerek) Bu soruyu pas geçiyorum” diye konuştu.
 
Rhodolfo, bu sezonun Beşiktaş açısından  önemini ise şöyle anlattı:
 
“Üçüncü yıldızı takmak bizim için önemli bir motivasyon. Çünkü aradan yıllar geçse bile bir Beşiktaş taraftarı armadaki üçüncü yıldıza baktığında bizi hatırlarsa ve bu oyuncular bu yıldızı taktı derse eşi benzeri olmayan bir gurur kaynağı olmuş olacak. Biz de kulübün ne kadar büyük bir tarihe sahip olduğunu ve hangi kadroların neler yaptığını biliyoruz.”
 
İstanbul’daki darbe girişimi sırasındaki duygularını da anlatan Rhodolfo, “Başta ben de ne olup bittiğini anlayamadım. Ama uçak ve helikopter seslerinden sonra korktuk. Kulüpten bilgi almaya çalıştık. Türkler bile ne olduğunun farkına varamadı. Ama kesin olan şey, ölen insanlar, aileleri ve ülkeniz için dramatik bir akşamdı. Bizi en çok üzen de buydu” dedi.
 
Adriano’nun referansı Marcelo
 
Beşiktaş’ta 6 ayının geçtiğini ve uyum dönemini atlattığını söyleyen Marcelo, Adriano ile transferi öncesinde yaptığı konuşmayı anlattı.
 
Siyah-beyazlı futbolcu, “Adriano beni aradı. Kulübün ne kadar büyük olduğunu, hedeflerini ve şehrin güzelliğini anlattım. Zaten o da gelmeye çok hevesliydi. Çünkü kariyerinde bir sıçramaya ihtiyacı vardı. Burada Beşiktaş’a çok katkı sağlar” dedi.
 
15 Temmuz gecesini yorumlayan Marcelo, “Brezilya’da da benzer şeyleri yaşadık. Ne yazık ki dünya böyle bir hale geldi. İnsanın bu korkunç şeylerle başa çıkmasını öğrenmesi gerekiyor. Ama ölen insanların aileleri çok büyük acılar şeyler yaşadı” ifadesini kullandı.
 
Marcelo, yeni sezonda sol ve sağ beklerde Gökhan Gönül ile Adriano’nun  oynayacağını belirten bir basın mensubuna, “Sizde bütün bilgiler var herhalde, hoca gibi konuştunuz” diye espri yaptı, ardından da, “Bu teknik direktörümüzün vereceği karar. Tüm oyuncuların hazır olması ve katkı vermesi önemli. Kim oynarsa oynasın adapte olarak katkı vermesi gerekiyor” diye konuştu.

Milliyet