Dursun Özbek'ten Genel Kurul'da iki büyük müjde !

Dursun Özbek'ten Genel Kurul'da iki büyük müjde !

Galatasaray Spor Kulübü Yıllık Olağan Mali Genel Kurul Toplantısı başladı.

Başkan Dursun Özbek, konuşmasında "Galatasaray'ın Avrupa Kupaları'na katılmakla ilgili herhangi bir sorunu yok" açıklamasında bulundu.

Galatasaray Spor Kulübü Yıllık Olağan Mali Genel Kurul Toplantısı, Lütfi Kırdar Kongre Merkezi Anadolu Auditorium Toplantı Salonu'nda başladı. Genel Kurul Divan Başkanı İrfan Aktar oldu.

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek'in açıklamalarından satır başları;

"Bugün size hesap vereceğim"

Değerli Galatasaraylılar bana gösterdiğiniz teveccüh sayesinde bu onurlu görevi 22 aydır yürütüyorum. Bana hangi yetkiyi verirseniz verin hiç önemli değil. Her konuda huzurunuza gelip tartışacağım demiştim. Projelerimizin amacı Galatasaray'ın mali bağımsızlığını yaratmak ve altyapımızı canlandırmaktı. Bugün size hesap vereceğim. Yaptığımız işleri anlatarak önerilerinizi dinleyeceğim. Hiçbir zaman pes etmeyeceğim.

"Kulübün mali bağımsızlığını kazanması için çalışıyorum"

Türk Telekom Arena'nın tapusunu 1 gün önce aldık. Çok uğraştık. 300 milyon TL vergi borcumuz vardı. Hangi yönetim bu borcu yapmış olursa olsun ben bunu demek zorundayım. Yaptığımız görüşmeler sonucu bu borcu 27 milyon liraya düşürdük. 2016 yılı itibariyle Galatasaray'ın geliri 559.8 milyon lira. Giderimiz 549 milyon lira. Peki bu dönem zararı nereden geliyor? Galatasaray'ın borçlarının büyük bölümü faizler ve kur farkından oluşuyor. Eğer bunu çözersek kimse önümüzde duramaz. Yolun sonuna geldik. Kulübün mali bağımsızlığını kazanması için çalışıyorum. Buna kimsenin engel olmaması lazım.

"Size verdiğimiz sözü tuttuk"

Sizin gibi değerli bir genel kurulun önünde konuşmak kolay değil. Heyecanımı maruz görün. Emlak Konut ile yapılan kontratta elde edilecek gelirin %80'i Galatasaray'a gelecek. Riva'daki arazinin üzerinde bir ipotek var. Emlak Konut bu ipoteğin kaldırılmasını istedi. 550 milyon TL'lik ipotek. Fakat Galatasaray'ın bu parayı ödeyerek ipoteği kaldırma şansı yoktu. Görüşmeler yaptık ve 300-350 milyon TL'ye indirdik. Emlak Konut'a bu konuda bize destek vermelerini söyledik. 342 milyon TL'lik bir fon oluşturduk. Bu paranın 330 milyon lirasıyla banka borçlarını kapattık. Size verdiğimiz sözü tuttuk. Bazı temlikleri de kaldırdık.

Mağazacılık sektöründe zararlar vardı. Bir depoda 2 yıldızlı 3 yıldızlı formalarımız vardı. Yaptırmışlar, satışa çıkmamış. Depoya gittik baktık kadın etekleri vardı. Zamanında yaptırmışlar ama hiç satışa çıkmamış. Kulpu kırık, sapı kırık bir sürü ürün var. Üretilmiş ama piyasaya sürülmemiş. Bunlardan hep zarar oluşmuş. Mağazacılık faaliyetlerinde 19 milyon TL'lik açıklanması gereken bir husus var. Yetkililerle görüşmeler sonucunda 304 milyon TL'lik maliye borcunu 19 milyon TL'ye indirdik. Bütün amacım Emlak Konut projesiyle banka borçlarından sıyrılmak. G.Saray'ın banka borcu 760 milyondan 430 milyon liraya düştü.

"Galatasaray'ın Avrupa Kupaları'na katılmakla ilgili herhangi bir sorunu yok"

Galatasaray'ın Avrupa Kupaları'na katılmakla ilgili herhangi bir sorunu yok. Bu cevabı UEFA'dan birinci seviyede aldım. Herkes bunu böyle bilsin. Futbolda çok başarılı olduğumuzu söyleyemem. Bazı hatalarımız oldu. Artık ileriye dönük projelerle hareket edeceğiz. Basketbol'da Eurocup'ı kazanarak Euroleague'e katıldık. Oradaki takımların bütçesi 25-30 milyon dolar. Biz kulübümüzün mali yapısı gereği 8-9 milyon Dolar'lık bir takım kurduk. İyi maçlar da çıkardık.

"Otel inşaatında zerre kadar sorun yok"

Arena'da çatı kapatılmadığı için 70 milyon liralık bir borç oluşmuştu. Sayın Cumhurbaşkanı, Başbaşakn ve bakanlarla görüştüm. 6-7 ay boyunca ikna için çalıştım. Hepsine buradan teşekkür ediyorum. Riva'da 900 tane muhteşem villa ve rezidanslar ortaya çıkıyor. Projesi hazırlandı. Bu sene inşallah ihaleye çıkacağız. Diyorlar ki; ''Sayın başkan bana otel vaat ettiniz, otel nerede?'' Bu söylemler çok haklı ama gecikmesini ben istedim. Otel inşaatında zerre kadar sorun yok. Parası bankada hazır. Ülkenin durumu nedeniyle inşaatı yavaşlattık. Eminim bu otel sizlerin olsa siz de bu karışıklık durumunda oteli açmazdınız. Bu konuda herkes rahat olsun. Salon projemize karşı çıkanlar var. Projenin içeriğini bilmeyenlerin karşı çıkması normal.

Galatasaray Florya'dan Kemerburgaz'a taşınacak

Biz sadece bir salon yapmıyoruz. Salonun altına 30 bin metrekarelik kiralanabilecek dükkan yapıyoruz. Yıla 6-7 milyon dolar gelir gelecek bunlardan. Bazılar, "Ya biz inşaat firması mıyız?" diye. Elbette değiliz. Fakat kulübün geleceği için bunları yapmayalım mı? Florya'da sadece 2 sahamız var. 1 gün dinlensin diye Olimpiyat Stadı'na gidiyoruz. Bu Galatasaray'a yakışıyor mu? Kemerburgaz'da TT Arena'ya 7-8 dakika mesafede yeni tesis için anlaşma sağladık. Sayın Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyorum.

Fanatik