Dursun Özbek'in skandal transferleri

Dursun Özbek'in skandal transferleri

İşte Dursun Özbek'in yaptığı 20 transfer ve harcanan 31 milyon euro...

Galatasaray'ın başında 2,5 sezonda 20 transfere imza atan ve 31 milyon euro civarında bir para harcayan Dursun Özbek, daha Mart ayında şampiyonluk yarışına havlu attı.

Bugün Antalyaspor ile son derece kritik bir maça çıkacak olan Galatasaray’da sarı kırmızılı taraftarlar yönetimi istifaya davet ederken, camia 24 Mart’ta yapılması beklenen Yıllık olağan genel kurulda Dursun Özbek’in ibra edilip edilmeyeceğini merakla bekliyor.

TRANSFER EDİLEN OYUNCULARIN HEMEN HEMEN HİÇBİRİNDEN FAYDALANILMIYOR

Galatasaray’ın başında 2,5 sezonda tam 20 transfer yapan ve bu transferlere toplamda 115 milyon TL harcayan başkan Dursun Özbek, daha Mart ayında şampiyonluk yarışına havlu atarken takımın Avrupa Kupaları’na katılıp katılmama konusu ise havada kalmış durumda. Sadece bu sezon Serdar Aziz, Eren Derdiyok, Garry Rodrigues, Ahmet Çalık, Tolga Ciğerci, Sigthorrson ve Cavanda gibi futbolculara 20 milyon euro’nun üzerinde bir para harcayan sarı kırmızılı kulüp ezeli rakibi Beşiktaş’ın 13 puan gerisine düşerken, dün Alanyaspor galibiyetiyle yeniden çıkışa geçen Başakşehir ise (1 maç eksik) 9 puan geriden takip ediliyor.

SEZON BAŞINDA DOĞRU TEKNİK ADAM DA SEÇİLMEDİ

Bu sezon Süper Lig’in transfere en fazla para harcayan takımlarından başında gelen Galatasaray kadrosuna kattığı oyuncuların hemen hemen hiçbir tanesini kullanamıyor. Serdar Aziz’in sezonu kapatması, Eren Derdiyok’a şans verilmemesi, Ahmet Çalık’ın kenarda bekletilmesi ve Cavanda’nın hayal kırıklığı yaratması Dursun Özbek ve yönetimini zor durumda bırakırken, FFP kriterlerine oldukça dikkat eden kulübün transferlerde karavana atması ‘İstifa’ seslerinin yükselmesine neden oluyor. Doğru teknik direktörle yola çıkılmamasının ardından uzak bir ihtimalde olsa şampiyonluk yarışı içerisindeyken Igor Tudor’a anlaşılması ve bu hedeften de vazgeçilmesinin ardından Galatasaray’ı daha zorlu günler beklerken, başkan Dursun Aydın Özbek yönetiminin olağanüstü bir durumun olmaması halinde 2018’in Mayıs ayına kadar görevine devam edecek olması taraftarları ümitsizliğe itiyor. Yapılan skandal transferlerle Galatasaray’ı alışılagelmiş tablonun dışına atan yönetimin önümüzdeki sezon hamleleri merakla beklenirken Dursun Özbek’in 24 Mart’ta 2,5 sezonda yaptığı 20 transferin ve harcadığı 115 milyon TL’nin hesabını nasıl vereceği merak konusu.

İşte Dursun Aydın Özbek’in 2,5 sezonda yaptığı 20 transfer...

45-004.jpg

Star Gazetesi