''Dörtlü Final'de şanslar eşit''

''Dörtlü Final'de şanslar eşit''
Güncelleme:

Fenerbahçe Ülkerli oyuncu Oğuz Savaş, "THY Avrupa Ligi Dörtlü Final'de diğer takımlar kadar şampiyonluk şansımız var" dedi.

Fenerbahçe Ülker Basketbol Takımı  oyucusu Oğuz Savaş, THY Avrupa Ligi Dörtlü Final etabında şampiyonluk  şanslarının, diğer takımlarla aynı olduğunu söyledi.
 
Oğuz Savaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İspanya'nın başkenti  Madrid'te, Real Madrid, Barcelona ve CSKA Moskova takımlarıyla birlikte Dörtlü  Final oynayacaklarını hatırlatarak, "Diğer takımlar kadar şampiyonluk şansımız  var" dedi.
 
Organizasyonda özellikle son 3 sezonda sürpriz ekiplerin şampiyonluğa  ulaştığını dile getiren sarı-lacivertli oyuncu, şöyle konuştu: "Favorilerin kaybettiği sezonlar yaşandı. Herkes Real Madrid veya CSKA  Moskova'yı favori gösterirken, Olympiakos ve Maccabi Electra takımları  şampiyonluğu elde etti. Bütçesi en yüksek takım şampiyon olamadı. Dörtlü Final'de  şanslar eşit. Seri maçlar da yok. O gün hazırsan, istediğini yapabiliyorsan  kazanıyorsun. Ne kadar iyi takım olursan ol, o gün oynayamazsan, yapabileceğin  hiçbir şey yok."
 
"En tecrübesiz biziz" 
 
Dörtlü Final'deki diğer takımların gücüne dikkat çeken Oğuz, "Çok  güçlü ve bu seviyelerde oynamaya alışık takımlar. Belki de dışarıdan bakıldığında  takım olarak en tecrübesiz biziz. Ama bu hiçbir şeyi değiştirmez" diye konuştu.
 
Dörtlü Final'de elde edilecek bir galibiyetin kendilerini finale  taşıyacağını, ikinci bir galibiyetin ise şampiyonluğu getireceğini anlatan  sarı-lacivertli oyuncu, "Biz çok iyi bir takımız ve bunu sezon içinde gösterdik.  Real Madrid'le ilk maçta karşılaşacağız ve rakibimizin evinde oynayacağız. Bunun  avantajını mutlaka kullanmak isteyeceklerdir. Biz bu sene deplasman maçlarındaki  performansımızla, rakip sahalarda neler yapabileceğimizi gösterdik. İnşallah  aynısını Madrid'te tekrarlarız" ifadelerini kullandı.
 
"Dörtlü Final'de olmak gurur verici

 
Oğuz Savaş, THY Avrupa Ligi Dörtlü Final etabında mücadele edecek  olmanın hissettirdiği duyguları dile getirerek, "Çok güzel bir duygu. Benim THY  Avrupa Ligi'nde 11. sezonum ve ilk kez Dörtlü Final göreceğim. Dörtlü Final'de  Türkiye'yi temsil etmek, bir Türk takımı olarak orada bulunmak gerçekten çok gurur verici" şeklinde konuştu.
 
Bu kulvarda Dörtlü Final oynamanın kendisi için en büyük hedeflerden  biri olduğunu belirten Oğuz, "Daha önce bana hedeflerim sorulduğunda, 'Fenerbahçe  Ülker ile Dörtlü Final oynamak' diye söylüyordum. Şu an için bu gerçekleşti ve  çok mutluyum. Daha önce bir kez  Ülker,  bir kez de Fenerbahçe Ülker olarak son  8'de elenmiştik. Bu kez hedefimize ulaşmayı başardık" yorumunda bulundu.