Beşiktaş Kiev'de dağıldı: 6-0

Beşiktaş Kiev'de dağıldı: 6-0

UEFA Şampiyonlar Ligi B Grubu'nun 6. ve son hafta maçında Beşiktaş deplasmanda Ukrayna ekibi Dinamo Kiev'e 6-0 yenildi.

UEFA Şampiyonlar Ligi B Grubu'nun 6. ve son hafta maçında Beşiktaş deplasmanda Ukrayna ekibi Dinamo Kiev'e 6-0 yenilerek Devler Ligi'ne veda etti.

MAÇTAN NOTLAR

Şenol Güneş'ten 3 değişiklik

UEFA Şampiyonlar Ligi B Grubu'ndaki son maçında Ukrayna temsilcisi Dinamo Kiev'e konuk olan Beşiktaş'ın kadrosundaki değişiklikler dikkati çekti. Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, Süper Lig'de Fenerbahçe ile yapılan derbi karşılaşmasının ilk 11'inde 3 değişiklik yaparak takımını Dinamo Kiev karşısına çıkarttı. Tecrübeli teknik adam, Fenerbahçe maçında forvet oynattığı Cenk Tosun'a yedekler arasında yer verirken, bu oyuncunun yerine hücumda Vincent Aboubakar'ı görevlendirdi. Eski takımı Fenerbahçe'ye karşı ilk 11'de görev alan Gökhan Gönül, Dinamo Kiev karşısında yedek soyunurken, bu oyuncunun yerine sağ bekte Andreas Beck şans buldu. Sarı-lacivertli takım karşısında ilk 11'de sahaya çıkan Kerim Frei da yedek soyunurken, Dinamo Kiev karşısında orta sahanın solunda OIcay Şahan görev aldı.

Olcay Şahan ilk kez 11'de

Şenol Güneş'in Dinamo Kiev'e karşı başlangıç kadrosunda yer verdiği Olcay Şahan, bu sezon Şampiyonlar Ligi'nde ilk kez 11'de şans buldu. Siyah-beyazlı formayla son olarak Süper Lig'de Gençlerbirliği ile oynanan maçta ilk 11'de oynayan Olcay, takımının Dinamo Kiev ile yapılan önemli maçta sahaya başlangıç kadrosunda çıktı. Müsabakaya Fabricio, Beck, Marcelo, Tosic, Adriano, Hutchinson, Tolgay Arslan, Quaresma, Oğuzhan Özyakup, Olcay Şahan, Aboubakar 11'i ile başlayan Beşiktaş'ın yedeklerinde ise Tolga Zengin, Necip Uysal, Kerim Frei, Cenk Tosun, Atınç Nukan, Gökhan Gönül ve Gökhan İnler yer aldı.

Taraftarlar yalnız bırakmadı

Beşiktaş'ın gruptan çıkmak hedefiyle Dinamo Kiev'le karşılaştığı maçta siyah-beyazlı taraftarlar, takımlarını yalnız bırakmadı. İki gün önceden Kiev'e gelmeye başlayan siyah-beyazlı taraftarlar, tribünlerde takımlarına büyük destek verdi. Karşılaşmayı 6 bine yakın Beşiktaşlı taraftar izledi. Şampiyonlar Ligi'nde iddiasını daha önce kaybeden Dinamo Kiev'in taraftarları ise maça ilgi göstermedi. Kiev Olimpiyat Stadı'nın tribünleri boş kalırken, stadın büyük bölümünde siyah-beyazlı taraftar yer aldı. Seksen bin kişilik stattaki mücadeleyi, 10 bine yakın taraftar takip etti.

Soğuk havada oynadı

Karşılaşma soğuk hava şartlarında oynandı. Saha zemini oynamaya uygun gözükürken iki takım, eksi 2 derecede mücadele etti.

DINAMO KIEV: 6 - BEŞİKTAŞ: 0

Stat: Kiev Olimpiyat (Ukrayna)
Hakemler: Craig Thomson, Alan Mulvanny, David McGeachie (İskoçya)

Dinamo Kiev: Rudko, Antunes, Yarmolenko, Sydorchuk, Rybalka, Vida, Gonzalez, Burda, Buyalskiy, Khacheridi, Biesedin
Teknik Direktör: Sergiy Rebrov

Beşiktaş: Fabricio, Beck, Marcelo, Tosic, Adriano, Hutchinson, Tolgay Arslan, Quaresma, Oğuzhan Özyakup, Olcay Şahan, Aboubakar
Teknik Direktör: Şenol Güneş

Goller: Dk. 9 Biesedin, Dk. 30 Yarmolenko (Penaltıdan), Dk. 32 Buyalskiy, Dk. 45+1 Gonzalez (Dinamo Kiev)
Kırmızı Kart: Dk 29 Beck (Beşiktaş)
Sarı Kartlar: Dk. 20 Oğuzhan Özyakup, Dk. 30 Aboubakar (Beşiktaş), Dk. 43 Gonzalez (Dinamo Kiev)

MAÇIN ÖZETİ DİĞER SAYFADA...

[PAGE]

 

90' Maç sona erdi.

87'Sol kanatta Adriano Correia, rakibi Sergiy Rybalka'dan sıyrılmak istiyor ancak Sergiy Rybalka rakibini faulle durduruyor.

81'Ceza yayının hemen sağından Sergiy Rybalka'nın şutu yan kale direğine çarpıp oyun alanına geri dönüyor.

79'Sol kanatta topla buluşan Junior Moraes, topu önüne aldıktan sonra hızla ceza alanına katediyor. Ceza alanı sol çaprazında kaleci ile karşı karşıya kalan Moraes sağ ayağıyla plase bir vuruş yapıyor fakat top direğin dibinden auta çıkıyor.

77'GOL! Dinamo Kiev, Junior Moraes ile durumu 6-0'a getiriyor. Nikita Korzun'un ara pasıyla bir anda kaleci ile karşı karşıya kalan Andriy Yarmolenko şutunu çekiyor. Kaleci Fabricio Agosto bu şutu kurtarsada dönen topu altıpasın hemen önünde Junior Moraes tamamlıyor ve topu filelerimizde görüyoruz.

71'Vitorino Antunes'in pasıyla sol kanatta topla buluşmak isteyen Viktor Tsyhankov ofsayta yakalanıyor.

70'Beşiktaş son oyuncu değişiklik hakkını kullanıyor. Kerim Frei, Ricardo Quaresma'nın yerine oyuna dahil oluyor.

69'Dinamo Kiev cephesinde oyuncu değişikliği; Derlis Gonzalez oyundan alınıken, Viktor Tsyhankov yerine oyuna dahil oluyor.

66'Dinamo Kiev maçta ilk oyuncu değişiklik hakkını kullanıyor. Serhiy Sydorchuk oyundan alınırken, Nikita Korzun yerine oyuna dahl oluyor.

60'GOL! Dinamo Kiev, Serhiy Sydorchuk ile durumu 5-0'a getiriyor. Ceza alanımızın sol tarafında Oğuzhan Özyakup'dan topu çalan Vitaliy Buyalskyi yerden pasını arka direğe doğru göndermek istiyor. Kaleci Fabricio Agosto yatarak topu kontrol etmek istiyor ancak ona çarpan top ceza alanı sağ çaprazına doğru yöneliyor. Bu noktada Serhiy Sydorchuk topu önüne alır almaz sert bir şut çekiyor ve topu ağlarımızla buluşturmayı başarıyor.

56'Temsilcimiz 9 kişi kalıyor ! Vincent Aboubakar, rakibi Domagoj Vida'ya yaptığı faul sonrasında hakeme tepki olarak topa vurduğu için ikinci sarı kart ile oyun dışı kalıyor.

51'Ceza sahası dışı sağ çaprazdan Sergiy Rybalka'nın çektiği sert şutu kaleci Fabricio Agosto yatarak kurtarmayı başarıyor.

49'Adriano Correia sağ kanatta rakibi Andriy Yarmolenko'ya yaptığı faul sonrasında sarı kartı gören bir başka isim oluyor.

48'Vincent Aboubakar'ın pasıyla topla buluşan Cenk Tosun kaleyi cepheden gören bir noktadan sağ ayağıyla sert bir şut çekiyor fakat top Domagoj Vida'dan geri dönüyor.

46'Temsilcimiz ikinci yarıya oyuncu değişikliği ile başlıyor. Sırasıyla Olcay Şahan ve Tolgay Arslan oyundan alınırken, Gökhan Gönül ile Cenk Tosun yerine oyuna dahil oluyor.

46'İkinci yarının ilk düdüğünü geliyor ve ikinci yarıya Dinamo Kiev başlıyor.


45'İskoç hakem Craig Thomson ilk yarının son düdüğünü çalıyor ve mücadelenin ilk yarısı Dinamo Kiev'in 4-0'lık üstünlüğü ile tamamlanıyor.

45'GOL! Dinamo Kiev ilk yarının bitimine doğru Derlis Gonzalez ile farkı 4'e çıkarıyor. Ceza yayının hemen gerisinden Derlis Gonzalez kaleye şutunu çekiyor fakat Atiba Hutchinson'a çarpan top kaleci Fabricio Agosto'yu kontrpiyede bırakıyor ve top filelerle buluşuyor.

45'Ceza sahası dışı hafif sağ çaprazda topu önüne alan Sergiy Rybalka sağ ayağıyla şutunu çekiyor fakat top doğrudan auta gidiyor.

45'Maçın ilk yarısına oynanmamış süre olarak en az 2 dakika ilave ediliyor.

36'Sol kanattan serbest vuruş için topun başına geçen Andriy Yarmolenko, ortasını arka direğe doğru yapıyor. O noktada Serhiy Sydorchuk, bu ortayı iyi kontrol edemiyor ve top auta çıkıyor.

32'Dinamo Kiev, Vitaliy Buyalskyi ile maçta durumu 3-0'a getiriyor. Savunmada Dusko Tosic'in hatasıyla topu önüne alan Serhiy Sydorchuk, ceza alanı sağ çaprazında Fabricio Agosto'dan sıyrılmak istiyor ancak Fabri'nin uzaklaştırmak istediği top ceza alanı dışı sağ çaprazında Vitaliy Buyalskyi'nin önünde kalıyor. Vitaliy Buyalskyi'de boş kaleye aşırtma bir vuruşla topu filelerle buluşturuyor.

30'Dinamo Kiev, Andriy Yarmolenko'un penaltı vuruşuyla farkı 2'ye çıkarıyor. Penaltı atışı için topun başına geçen Andriy Yarmolenko kaleci Fabricio Agosto'nun sağına doğru şutunu çekiyor. Fabricio doğru köşeyi tahmin etsede müdahalesi yetersiz kalıyor ve top ağlarla buluşuyor.

22'Artem Biesiedin'in ceza alanımız sağ tarafına doldurduğu topa hareketlenen Andriy Yarmolenko ofsayta yakalanan isim oluyor.

20'Sağ kanattan Oğuzhan Özyakup'un penaltı noktasına doğru gönderdiği ortasıyla topla buluşan Tolgay Arslan, topun kontrolünü sağladıktan sonra sağ ayağıyla şutunu çekiyor fakat savunma yatarak topun kaleye gitmesini önlüyor.

16'Atak yönü sağ kanatta iyi paslaşmalar sonrasında topu önüne alan Vincent Aboubakar son çizgiye indikten sonra pasını ortaya çıkartmak istiyor ancak savunmaya çarpan top dışarı çıkıyor fakat İskoç hakem Craig Thomson son mühalenin Aboubakar'dan olduğunu söylüyor ve kale vuruşuna hükmediyor.

13'Maçta ilk köşe vuruşunu temsilcimiz kazanıyor. Sol taraftan köşe vuruşu için topun başına geçen Ricardo Quaresma ortasını arka direğe doğru yapıyor fakat kaleci Artur Rudko iki hamlede topun sahibi oluyor.

12'Serhiy Sydorchuk'un attığı pası iyi kontrol eden Andriy Yarmolenko kaleyi cepheden gören bir noktadan şansını deniyor ancak kalecimiz Fabricio Agosto zorlanmadan bu şutu kurtarmayı başarıyor.

11'Adriano Correia'nın pasıyla ceza yayının hemen solunda topu önüne alan Oğuzhan Özyakup, şutunu çekiyor fakat top Dinamo Kiev savunmasından geri geliyor.

9'Andriy Yarmolenko, golde asist yapan oyuncu oluyor.

9'GOL! Dinamo Kiev, Artem Biesiedin'in golüyle maçta 1-0'lık üstünlüğü yakalıyor. Sağ kanattan taç atışıyla başlayan atakda topla buluşan Andriy Yarmolenko, rakibi Dusko Tosic'den sıyrıldıktan sonra ceza alanına katediyor. Yarmolenko, altıpasın hemen sağına geldikten sonra arka direğe pasını çıkartıyor. O noktada Artem Biesiedin, boş kaleye şutunu çekiyor ve top ağlarla buluşuyor.

8'Ceza alanı içi sağ tarafında Andriy Yarmolenko, son çizgiye indikten sonra ortasını kale ağzına doğru gönderiyor fakat kalecimiz Fabricio Agosto iki hamlede topun sahibi oluyor.

6'Hızlı gelişen Beşiktaş atağında sağ kanatta topu önüne alan Ricardo Quaresma, pasını Vincent Aboubakar'a atmak istiyor ancak savunmadan dönen top tekrar Quaresma'ya geliyor. Quaresma, ceza alanı dışı sağ tarafından bu sefer ortasını arka direğe doğru yapıyor fakat top kaleci Artur Rudko'da kalıyor.

4'Sol kanatta topla buluşan Tolgay Arslan defansın arasından Vincent Aboubakar'ı görmek istiyor ancak savunmada Domagoj Vida zamanında kademeye girerek topu uzaklaştırıyor.

1'İskoç hakem maçın ilk düdüğünü çalıyor ve mücadele Vincent Aboubakar'ın santra vuruşuyla başlıyor.