Dilmen'den Demba Ba için sürpriz açıklama

Dilmen'den Demba Ba için sürpriz açıklama

Rıdvan Dilmen, Beşiktaş'ın Gençlerbirliği'ni 2-1 mağlup ettiği mücadelenin ardından çarpıcı tespitlerde bulundu.

İşte Dilmen'in tespitleri...

SOSA GELDİ OĞUZHAN KAYBOLDU
Planlamalar yaparken bazı oyuncuları kaybedebiliyorsunuz. Oğuzhan, Sosa geldikten biraz havlu attı. Oğuzhan, biraz sisteme takıldı. Sosa çok önemli bir oyuncu ama arada Oğuzhan gitti.

KÖTÜ TAKIM BIRAKMIYOR
Türkiye'de iki sezondur futbol kamuoyu Galatasaray ile Fenerbahçe arasında bir lig bekliyordu. Beşiktaş'ın bu yarışta olabileceğini düşünmüyordu kimse. Slaven Bilic, arkasında kötü bir takım bırakmıyor.

BILIC'IN EN BÜYÜK HANDİKAPI
Bilic'in rakiplerine göre ciddi handikapları vardı. Aynı şeyleri söylemekten sıkıldım ama Bilic, hiç ev sahibi olamadı. Programı açarken bile, "Beşiktaş, Ankara'da Gençlerbirliği'ni konuk etti" diyoruz. Beşiktaş, iç sahada şampiyon olan takımdan 4 puan az kazandı.

İSTESE DE BORÇLANAMAYACAK
Fenerbahçe ile Galatasaray, oyuncu transferleriyle ilgili borçlanma riskine girebilecek durumda. Beşiktaş, istese de borçlanamayacak. Gelecek olan yeni teknik direktör için böyle bir handikap var. Parasal anlamda elini taşın altına koyabilecek biri varsa gelsin. Fikret Bey ve yönetimi iyi niyetletiyle ligin son haftalarına kadar şampiyonluk mücadelesi veren genç bir takım oluşturdular. Temeli en sağlam takım Beşiktaş.

EĞER WEST HAM İLE ANLAŞMIŞSA
Bilic'i beğenen de oldu beğenmeyen de oldu. Taraftar ona fuygusal bakabiliyor. Bilic, gittiği zaman "Oh be iyi ki gitti" diyecek çok az seyircisi vardır. Eğer Bilic, Ekim aylarında konuştuğumuz gibi West Ham United ile anlaştıysa bu söylediklerimizin hepsini insani olarak geri alıyoruz. Cebine koymuş demek ki West Ham'ı...

BELKİ DE DEMBA BA
Şu anda Beşiktaş'ın ne yapması gerektiğini bilecek birileri lazım. Hem teknik adam seçimi, hem de oyuncu seçimleri. Bilic'in kalması o anlamda iyi olabilirdi. Belki de çok önemli bir değer olmasına rağmen mecbur kalıp Demba Ba'yı satmak zorunda kalabilirler. Ekonomik durumu çok net bilmiyoruz.