Diego için 10 numara formül

Diego için 10 numara formül

Fenerbahçe'de henüz kendini gösteremeyen Diego'yu takıma monte etmek için arayış içine giren İsmail Kartal çözümü buldu.

Çiçeği burnunda teknik adam "Takımın ve sistemin bir parçası olacak" dediği Sambacı'ya yeni görevler verdi. Buna göre Diego Ribas defansif orta saha gibi hücumculara değil Emre'ye yakın oynayacak.

F.BAHÇE’NİN 10 numara transferi Brezilyalı Diego Ribas’ı daha verimli oynatma çabası beraberinde farklı taktik anlayışları da getirdi. Oynadığı takımlarda hücuma katkısı, kaleye direkt giden futbol stiliyle tanınan Diego, Trabzon deplasmanında bu hünerlerini gösteremedi.

TEKNİK direktör İsmail Kartal da oyuncusunu takıma daha sağlıklı bir şekilde monte etmek için arayış içine girdi. "Takımın ve sistemin bir parçası olacak" dediği Diego’ya bu hafta yeni görevler verildi.

EMRE ile uzak oynadığında yalnız kalan ve verimi azalan Diego’ya "Emre ile daha yakın oyna" diyen Kartal, Trabzonspor maçının analizinde geriye koşmayan oyunculardan dolayı üstün oynandıkları maçta pozisyon verildiğini gördü. Bu sebeple Diego’nun hücum oyuncularının tam arkasında değil biraz daha orta sahaya yakın olmasını istedi.

BİR anlamda defansif orta saha kimliği de kazanacak olan Diego, hücuma çıkacağı zaman da Emre ile yakın oynayıp bu açığı atacağı paslarla kapatacak.

ALEX'LE BENZERLİK

10 numara sistemine Alex’le veda eden Aykut Kocaman da benzer sorunlar yaşamış, oyuncusuna, “Sadece öne gitmekle olmaz. Geriye koşmayı ve takım arkadaşlarına yardım etmeyi öğrenmen lazım” demişti. Tek oyuncuya bağlı sisteme İsmail Kartal’da soğuk baktığı için Diego’ya özel sistem arayışına girmek istemiyor. Mehmet Topal yeni düzende defans bloğunun boşluğunu kapattığı için orta sahada yük Emre Belözoğlu’na biniyordu. Diego’nun bu ikiliye yardım ederek orta sahayı rahatlatması bekleniyor.

Vatan