''Diego hocayı beğenmiyor''

''Diego hocayı beğenmiyor''

Rıdvan Dilmen, Fenerbahçe'nin Eskişehirspor ile 1-1 berabere kaldığı maçın ardından çarpıcı tespitlerde bulundu.

NTV ve NTVSpor'da yayınlanan "%100 Futbol" programının yorumcusu Dilmen, Eskişehirspor-Fenerbahçe maçını değerlendirdi. Dilmen, Diego için "Hocayı beğenmiyor ve gitmek istiyor" ifadelerini kullandı.

NTV ve NTVSpor'da yayınlanan "%100 Futbol" programının yorumcusu olan Rıdvan Dilmen, haftaya lider giren Fenerbahçe'nin deplasmanda Eskişehirspor ile 1-1 berabere kaldığı maçın ardından çarpıcı tespitlerde bulundu.

İşte Dilmen'in tespitleri...
 
Fenerbahçe bugün kötü oynadı. Bir sezon içinde bir kaç kez oluyor böyle şeyler. Fenerbahçe'nin bu sezon 3,4 maçında aynı tablo oldu. Farklı kazandığı Gaziantepspor maçında da oldu fakat daha sonra maç farka gitmişti. Bundan sonra da puan kayıpları olacak. "Bu maç cepte" diye bir şey yok. Fenerbahçeli oyuncular duş alırken, "Arkadaşlar, kaybedebilirdik, 1 puan iyidir" diyerek birbirlerine moral vermişlerdir.
 
Fenerbahçe 3,4 yıldır uyguladığı sistemiyle ligde ya şampiyon oluyor ya da şampiyonluk mücadelesi veriyor. Fenerbahçe'de çalım atabilen, rakip eksiltebilen oyuncu sayısı çok fazla yok ama iyi organize olarak kendi sistemini yarattı. Fenerbahçe, bugün sezonun belki de en değerli 1 puanını aldı. "Öp de başına koy" derler ya. Bu 1 puanı öp de başına koy.
 
Serdar Özkan 2 net pozisyon kaçırdı
 
Mücadelenin 6 dakika uzatılması Fenerbahçe'nin aleyhine oldu çünkü Fenerbahçe iyi oynamıyordu. Galatasaray ve Beşiktaşlılar, ekran başından 6 dakika uzatma olur mu demiştir ama Serdar Özkan, 2 net pozisyon kaçırdı.
 
Genel anlamda lige baktığımız zaman Fenerbahçe, zirvede yer alan takımlardan daha az gol attı. Zaten daha az gol yiyerek ligde zirveye oynuyorlar. Bursaspor'dan 9 gol daha az attılar. Duygun Yarsuvat, programımıza katıldığında "Durumumuz son 1, 2 haftada belli olur" demişti. Doğru söyledi.
 
Caner soru işareti
 
Eskişehirspor, maçtan önce Fenerbahçe'den korkmuş ve ona göre de önlem alarak maça başladı. Daha sonra da korkmadı, Fenerbahçe'nin üzerine gitti. Tehdit edici oyuncularla oynadığınız zaman oyun üstünlüğünü de ele alırsınız. Caner, Türkiye'de daha önce de oynadı. CSKA Moskova'ya gitti geldi. Fenerbahçe'ye transfer oldu. Fenerbahçe'de de soru işaretliydi. Ersun Yanal zamanında kendini sol beke attı ve başka bir oyuncu oldu. Ama şimdi yeniden soru işaretli bir oyuncu haline geldi.
 
Bugünkü maçta eleştirebileceğim konulardan biri Caner'in sol bekte oynamaması. Bir diğeri ise Kuyt. Maç öncesi problem yaşadığı ve ilk 11'den çıkarıldığı yönünde bilgi geçildi. Kuyt, hazırsa neden oynamıyor ve eğer hazır değilse, adale problemi varsa neden ikinci yarıda oyuna giriyor?
 
Futbolda duygusallık yok. Diego Ribas, yaptığı davranışla haksızlık yaptı. Fenerbahçe, Avrupa Kupaları'nda oynamayan bir takım olmasına rağmen ödemeleri elinden geldiğince yapıyor. Diego'dan hissettiğim. Hocayı beğenmiyor ve gitmek istiyor. "Ben bu takımda nasıl oynamam" diyor.
 
Sporx