Diego, Alex'i arattı !

Diego, Alex'i arattı !

Fenerbahçe'de Diego beklentileri karşılayamadı.

Fenerbahçe'nin iki yıl önce büyük umutlarla kadrosuna  kattığı Brezilyalı futbolcu Diego Ribas, sarı-lacivertli taraftarların  beklentilerini karşılayamadı.

Fenerbahçe, 2014-2015 sezonunun başında şampiyon kadrosuna tek bir  isimle takviye yapmıştı. O dönem takımdan ayrlan Alex de Souza'nın yerini  doldurmak isteyen sarı-lacivertli yönetim, Avrupa futbolunun önemli hücumcu orta  sahalarından birisi olan Diego Ribas'ı bonservis bedeli ödemeden kadrosuna  katmıştı.
 
 Sarı-lacivertli ekibin eski takım kaptanı Alex'ten sonra aynı bölgeye  transfer edilen ilk futbolcu olması sebebiyle 31 yaşındaki oyuncunun  performansıyla ilgili beklentiler yüksek tutuldu. Avrupa futbolunun önemli  oyuncularından biri haline geldiği performansını aratan Diego, sarı-lacivertli  formayla şu ana dek çıktığı 73 maçta sadece 8 gol atabildi.
 
Spor Toto Süper Lig'de 52 maçta 5 golü bulunan Brezilyalı futbolcu,  Avrupa kupalarındaki 10 karşılaşmada gol sevinci yaşayamazken, Ziraat Türkiye  Kupası'nda sahada yer aldığı 11 müsabakada ise 3 kez fileleri havalandırdı.
 
Taraftarla arası bozuldu
Diego Ribas, performansı sebebiyle Kadıköy'de oynanan son iki lig  maçında sarı-lacivertli taraftarın tepkisiyle karşılaştı.
 
Mersin İdmanyurdu maçında bütün tribünlerin tepkisini çeken tecrübeli  futbolcu, dün oynanan Gaziantepspor karşılaşmasında ise adeta taraftarı ikiye  böldü.
 
Müsabakanın 81. dakikasında oyuna dahil olan Diego'yu, Okul Açık  Tribünü'ndeki taraftarlar yoğun bir şekilde protesto etti. Tribünlerin diğer  kısmı ise Brezilyalı oyuncuya sahip çıktı.
 
Diego'nun taraftarla arasının açılma sebeplerinden biri de  Galatasaray'la oynanan derbi maçında takımın kaptanlarından Gökhan Gönül'le  yaşadığı tartışmaya dayanıyor. Derbinin son dakikasında uygun pozisyonda topu boş  kaleye atmak yerine pas tercihini kullanması üzerine Diego, Gökhan'la sert bir  tartışma yaşadı. Taraftarlar bu olayda Diego'yu haksız gördüğü için Brezilyalı  oyuncuya hem maçlarda hem de sosyal medyada oldukça tepki gösterdi.
 
Alex'in yerini dolduramadı
Fenerbahçe'ye geliş sebeplerinden birisi Alex'in yokluğunu aratmamak  olan Diego, istatistiklerde vatandaşının oldukça gerisinde kaldı.
 
Alex, sarı-lacivertli formayla en kötü sezonunu geçirdiği dönemde bile  Diego'nun 73 maçlık performansının oldukça önünde yer aldı.
 
Fenerbahçe formasıyla Alex en az gol attığı dönemleri, takımdan 5.  haftada ayrıldığı 2012-2013 sezonu hariç 2008-2009 (40 maç) ve 2011-2012 (36 maç)  sezonlarında yaşadı.
 
Söz konusu iki sezonda Diego'nun maç sayısından oldukça az sahaya  çıkan Alex, on yedişer gol atarak vatandaşının toplam performansının iki katından  fazla katkı yaptı.
 
Kendi istatitiklerinin de gerisinde kaldı
Diego Ribas, Fenerbahçe formasıyla kendi kariyerinin istatistiklerini  de arattı. Gol yollarındaki en kötü dönemlerinden birini Fenerbahçe'de geçiren  Diego, 2005-2006 sezonunda Porto'da, 2009-2010 sezonunda ise Juventus'ta tüm  kulvarlarda beşer gol atabilmişti.
 
Geçen yıl Fenerbahçe'yle bu rakamı ancak yakalayabilen Diego, bu sezon  ise 43 maçta 3 kez fileleri havalandırabildi.
 
1 yıl daha sözleşmesi var
Fenerbahçe'ye 2014'te 3 sezonluk imza atan Diego Ribas'ın  sarı-lacivertlilerle 1 yıl daha sözleşmesi bulunuyor.
 
Yılda 3 milyon 500 bin avro garanti para kazanan Diego'nun sözleşmesi,  Mayıs 2017'de sona erecek.

Etiketler Fenerbahçe alex diego