Devler Ligi'nde gecenin sonuçları

Devler Ligi'nde gecenin sonuçları

Avrupa'nın 1 numaralı turnuvası Şampiyonlar Ligi'nde bu gece 8 maç oynandı.

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde bu akşam 8 ayrı Avrupa şehrinde nefes kesen maçlar oynandı. Gecenin maçında Barcelona deplasmanda PSG'ye 3-2 mağlup oldu.

İşte Şampiyonlar Ligi'nde gecenin sonuçları;

CSKA Moscow       0 - 1  Bayern München
Manchester City    1 - 1  Roma
APOEL Nicosia      1 - 1  Ajax
Paris SG               3 - 2  Barcelona
Schalke 04           1 - 1  Maribor
Sporting Lisbon     0 - 1  Chelsea
BATE Borisov        2 - 1  Athletic Bilbao
Shakhtar Donetsk  2 - 2  Porto

BARCELONA'YA PSG TOKADI

Fransız devi PSG, Parc des Princes'te ağırladığı Barcelona'ya adeta kök söktürdü ve David Luiz, Verratti ve Matuidi'nin golleriyle karşılaşmadan 3-2 galip ayrıldı. Katalan ekibi bu sezon resmi maçlarda kalesinde gol görmemişti.

BATE'DEN MÜTHİŞ ZAFER

Şampiyonlar Ligi'nde Bate Borisov evinde ağırladığı Athletic Bilbao'yu 2-1 yendi. 
Şampiyonlar Ligi H Grubu ikinci maçında BATE Borisov evinde Athletic Bilbao’yu ağırladı. İlk maçta Porto karşısında bozguna uğrayan Bate, Athletic Bilbao karşısında 19. dakikada Polyavok ile öne geçti. Ev sahibinin ikinci golü bu kez 41. dakikada Karnitskiy ile geldi. İlk yarının son dakikasında İspanyol temsilcisi Bilbao Aduriz ile farkı 1’e indirdi ve takımlar soyunma odasına 2-1 ile gitti.

Karşılaşmanın ikinci yarısında başka gol olmadı ve Bate Borisov güçlü İspanyol temsilcisi Athletic Bilbao'yu devirerek 3 puanın sahibi oldu.

CHELSEA TEK KURŞUN ÜÇ PUAN

Şampiyonlar Ligi'nde Sporting Lisbon'a konuk olan Chelsea, Matic'in tek golüyle karşılaşmadan galibiyetle ayrıldı. 
Şampiyonlar Ligi G Grubu ikinci hafta maçında Sporting Lisbon evinde Chelsea’yi ağırladı. Grubun açık favorisi olan Chelsea, Sporting Lisbon karşısında 34. dakikada Nemanja Matic’in golüyle 1-0 öne geçti. Karşılaşmanın ilk yarısı bu golle Chelsea’nin 1-0 üstünlüğü ile sona erdi.

Karşılaşmanın ikinci yarısında başka gol olmadı ve Chelsea., Portekiz deplasmanından 3 puanla döndü.

APOEL BİR PUANI KAPTI

Şampiyonlar Ligi F Grubu'nun iki zayıf ekibi APOEL ve Ajax karşılıklı birer gol attıkları karşılaşmada bir puanı paylaştılar. 

Şampiyonlar Ligi F Grubu ikinci maçında APOEL Nicosia evinde Ajax'ı ağırladı.

Deplasman ekibi Ajax, 28'de genç oyuncusu Lucas Andersen ile 1-0 öne geçerken APOEL üç dakika sonra Manduca'nın penaltıdan attığı golle dengeyi sağladı.

Karşılaşmada başka gol olmazken Ajax puanını ikiye, APOEL ise 1'e çıkardı. 

ALMANYA'DA PUANLAR PAYLAŞILDI

Şampiyonlar Ligi'nde Schalke 04 evinde ağırladığı Maribor ile 1-1 beraber kaldı. 

Şampiyonlar Ligi G Grubu ikinci hafta mücadelesinde 1'er puanlı iki takım karşı karşıya geldi. Grubun ilk maçında Chelsea deplasmanından 1 puanla dönen Schalke evinde Maribor'u ağırladı. Karşılaşmanın ilk yarısında tek gol deplasman ekibi Maribor'dan geldi. 37. dakikada Damjan Bohar ile 1-0 öne geçen Maribor soyunma odasına bu avantajla gitti.

Alman temsilcisi Schalke 04 ikinci yarıda beraberlik golünü erken buldu. Maçın 56. dakikasında sahneye Chelsea maçında beraberliği getiren Huntelaar çıktı. Hollandalı forvet attığı golle karşılaşmaya denge getirdi.

Karşılaşmanın geri kalan dakikalarında başka gol olmadı ve Schalke 04 ile Maribor 1-1 berabere kaldı.

ROMA'YI KAPTANI KURTARDI

İlk maçta Bayern Münih'e kaybeden Manchester City, evinde ağırladığı Roma 1-1 berabere kaldı. Totti attığı golle Şampiyonlar Ligi tarihine geçti. 

Şampiyonlar Ligi E Grubu ikinci maçında Manchester City, Etihad'da Roma'yı ağırladı.

4. dakikada Maicon'un Agüero'ya yaptığı faulle Manchester City bir penaltı kazandı. Topun başına geçen Agüero City'yi 1-0 öne geçirdi.

23'te ise sahneye büyük kaptan Totti çıktı. Savunma arkasına sarkan Totti kaleci Joe Hart'tan üzerinden çok bir şut çıkardı ve Roma'ya beraberliği getirdi. İtalyan efsane, 38 yaş 3 günlükken attığı bu golle Şampiyonlar Ligi tarihinde gol atan en yaşlı futbolcu oldu. Daha önceki rekor 37 yaş 289 gün ile bir başka efsane Ryan Giggs'e aitti.

Karşılaşmada başka gol olmazken iki ekip Roma puanını 4'e, Manchester City ise 1'e çıkardı.

JACKSON MARTINEZ PORTO'YA HAYAT VERDİ

Şampiyonlar Ligi H Grubu maçında nefesler kesildi. Shakhtar evinde ağırladı Porto karşısında 2-0 öne geçti ancak sahneye çıkan Jackson Martinez son dakikalarda attığı 2 golle takımını 1 puanı getirdi. 

Şampiyonlar Ligi H Grubu ikinci hafta mücadelesinde 1 puanlı Shakhtar Donetsk evinde 3 puanlı Porto'yu ağırladı. Karşılaşmanın ilk yarısı karşılıklı ataklarla geçerken iki takım da gol atamadı ve soyunma odasına 0-0'lık eşitlikle gidildi.

Ev sahibi Shahktar Donetsk ikinci yarının başında aradığı golü buldu. Karşılaşmanın 52. dakikasında Alex Teixeira takımını öne geçiren golü attı. Maçın son 5 dakikası adeta nefesleri kesti. Önce 85. dakikada Shakhtar Adriano ile farkı 2'ye çıkardı. Ancak Porto pes etmedi, önce Jackson Martinez 89. dakikada penaltıdan farkı 1'e indirdi, ardından yine Jackson Martinez sahneye çıktı ve 90'da Porto'ya hayat veren golü attı. Karşılaşma 2-2 eşitlikle sonuçlandı. 

BAYERN'DEN TEK GOL

Bayern Münih, deplasmanda karşılaştığı CSKA Moskova'yı 1-0 yenerek ikide iki yaptı. 

Şampiyonlar Ligi E Grubu ikinci maçında CSKA Moskova Rusya'da Alman devi Bayern Münih'i ağırladı.

Maça beklenildiği üzere yüksek pas yüzdesi ve topa hakim olarak başlayan Bayern Münih ilk bölümde Götze ve Robben'in pozisyonlarıyla etkili oldu. Gol ise 22'de penaltıdan geldi. Mario Fernandes, ceza sahasının içinde Mario Götze'yi düşürürken topun başına geçen Thomas Müller top ile kaleciyi farklı yerlere gönderdi ve Bayern Münih'i 1-0 öne geçirdi.

Bu golden sonra CSKA Moskova etkili ataklar gerçekleştirdi. Ahmed Musa, Neuer ile karşı karşıya kalırken Alman kaleciyi geçemedi. Yine Eremenko'nun bir şutu direkten auta gitti ve devre 1-0 Bayern Münih'in üstünlüğü ile sona erdi.

İkinci yarıda başka gol olmazken Bayern Münih maçtan 1-0 galip ayrıldı. Alman ekibi bu galibiyetle puanını 6'ya çıkardı. CSKA Moskova ise 0 puanda kaldı.