Devler Ligi motivasyonu

Devler Ligi motivasyonu

Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, takımını Şampiyonlar Ligi’ne motive etmeye çalışıyor.

Teknik Direktör Vitor Pereira, takımını Şampiyonlar Ligi’ne motive etmeye çalışıyor. 28 Temmuz’da başlayacak zorlu maratonun önemine her fırsatta dikkat çeken deneyimli antrenör, sezon içindeki ilk önceliklerinin Devler Ligi gruplarına kalmak olduğunu ifade etti.

Kulüp açısından da gruplara kalmanın büyük önem taşıdığını bilen Pereira, oyuncularını da bu hedef üzerine yoğunlaştırıyor. Kademe kademe gitmeleri gerektiğini anlatan Portekizli çalıştırıcı, lig şampiyonluğunun en büyük hedef olduğunu ama şu aşamada sadece Şampiyonlar Ligi için hazır hale gelmelerinin doğru olduğunu düşünüyor.

Savunmacılara özel program

Kamp çalışmalarına devam eden Fenerbahçe’de 6. gün geride kaldı. Taktik ve topla yapılan idmanlara devam eden Vitor Pereira, savunma oyuncularına ekstra çalışmalar yaptırdı.

Kampa geç katılan Bruno Alves ve yeni transferi tandemde yan yana oynatan Pereira, özel uyarılarda bulundu. Defans oyuncularının topu oyuna doğru sokmasının önemli olduğuna vurgu yapan Portekizli hoca, aralarında çok iyi bir iletişim kurmalarını istedi.

Pereira, hücum ve savunmayı nasıl yapmaları gerektiğini de adeta bir öğretmen gibi anlatıyor. Hücuma çıkarken ilk önceliklerinin merkezden olacağını işaret eden Portekizli hoca, rakip savunma arkalarına doğru pas ve doğru koşuların nasıl yapılacağını tek tek tarif ediyor. Kanat oyununun ikinci seçenekleri olacağını kaydeden 46 yaşındaki teknik adam, hızlı olmaları gerektiğini özellikle vurguluyor.

‘Rakibi ısırın’

Taktik antrenmanda sürekli pres çalıştırması yaptıran Vitor Pereira, öğrencilerini sürekli olarak uyardı. Portekizli hoca, pres konusuna özel olarak eğilirken, “Doğru zamanda pres yapmazsanız rakibin işi kolaylaşır. Pres yapın. Rakibinizi ısırın. Tıpkı bir köpek gibi rakibinizi ısırın” dedi. Sık sık çalışmayı bölen Pereira’nın isteklerini doğru yapan oyuncuları övmesi, gençlere ise adeta ders vermesi gözlerden kaçmadı.

Fenerbahçe, dün yaptığı çift idmanla hazırlıklarını sürdürdü.

Milliyet