Dev turun tanıtımı yapıldı

Dev turun tanıtımı yapıldı
Güncelleme:

52. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu'nun tanıtımı yapıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde, 24 Nisan-1 Mayıs arasında düzenlenecek "52. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu"nun basın tanıtımına katıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sporun insanlığın  ortak dili olduğunu belirterek, "Farklı dilleri konuşan, farklı renklere sahip,  farklı inançlardan, farklı kültürlerden insanların aynı amaç doğrultusunda bir  araya gelmesi, aslında dünyadaki diğer sorunların çözümü için de bize yol  gösteriyor. Rekabetin yıkıcılıkla değil, sürekli daha ileriye gitmeyle  sonuçlandığı spordaki bu anlayışı siyasi, sosyal, ekonomik sorunların çözümüne de  tahvil etmeliyiz." dedi. 
 
"52. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu"nun basın  tanıtımına katılan Erdoğan, bisiklet turunun, 1963'te Marmara Turu adıyla başladığını, 1965'te  uluslararası statüye kavuştuğunu ve 1966'da ise Cumhurbaşkanlığı himayesine  alındığını anımsatarak "Bu bisiklet turu, ülkemizin en köklü organizasyonlarından biri haline gelmiştir. Hem ülkemizin tanıtımı hem de  bisiklet sporunun sevilmesi noktasında önemli hizmetleri olan bu organizasyonu  Cumhurbaşkanı olarak desteklediğimi ve desteklemeye devam edeceğimi özellikle  belirtmek isterim." dedi.
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Spor insanlığın ortak dilidir. Farklı dilleri  konuşan, farklı renklere sahip, farklı inançlardan, farklı kültürlerden  insanların aynı amaç doğrultusunda bir araya gelmesi, aslında dünyadaki diğer  sorunların çözümü için de bize yol gösteriyor. Rekabetin yıkıcılıkla değil,  sürekli daha ileriye gitmeyle sonuçlandığı spordaki bu anlayışı siyasi, sosyal,  ekonomik sorunların çözümüne de tahvil etmeliyiz." diye konuştu.
 
"Bizim medeniyetimiz dili, inancın, kimliğin ne olursa olsun, insana  insan olduğu için değer veren bir birikim üzerinde yükselerek tüm dünyayı  aydınlatmıştır" diyen Erdoğan, "Bugün de bölgemizde ve dünyada karşımıza çıkan  sorunlara aynı anlayışla yaklaşıyoruz. Barış ve kardeşlik ikliminin teminatı  olarak gördüğümüz sporun bu mücadelemize katkı sağlayan bir yönü olduğuna da  inanıyorum." değerlendirmesinde bulundu.
 
Erdoğan, 52. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nun hayırlı  olmasını temenni ederek, "Allah, bu turnuvada yarışacak tüm sporcuların ellerine,  kollarına, bacaklarına, nefesine kuvvet versin, pedalların dönüşünü  kolaylaştırsın diyor hepsine de şimdiden başarılar diliyorum." ifadesini  kullandı.
 
Erdoğan bisiklete bindi
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan'a konuşmasının ardından Gençlik ve Spor Bakanı  Akif Çağatay Kılıç tarafından madalya takdim edildi.
 
Madalya takdimi sonrası tanıtıma katılanlarla hatıra fotoğrafı  çektirildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, üzerinde "Recep Tayyip Erdoğan" yazan  bisiklete binerek, gazetecilere poz verdi, bazı sporcularla da sohbet etti. Milli  motosikletçi Kenan Sofuoğlu da tanıtım alanında bisikletle gösteri yaptı.
 
Tören öncesinde Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Sağlık  Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, gazeteciler ve sporcuların da bulunduğu grup,  bisikletleriyle tanıtım turunun düzenlendiği alana geldiler.
 
Tanıtım turuna bazı milletvekilleri, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri  Fahri Kasırga, Genel Sekreter Yardımcısı İbrahim Kalın, Türkiye Bisiklet  Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu, Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Harun  Erdenay ile çok sayıda milli sporcu ve basın kuruluşlarının temsilcileri katıldı.